איך למנוע נוזלים במוסקה...?

רן 120

New member
נ...נח...נחמן

זה נח לו ברוגע על השיש עד שהיתקרר קצת, הנוזלים רק יצאו יותר.
לנוח במקרר? אוכלים את זה חם וטרי, חוץ מזה אני מעדיף שהעודפים הרבים
של הנוזלים לא יהיו ולא יספגו כאילו "לא ראינו".
העגבניות היו טריות (10 עגבניות) והבשר (1 קילו) טוגן מראש בסיר.

אני כבר יודע מה לעשות להבא...
לבשל את העגבניות והבשר בניפרד, לסנן נוזלים משנייהם ולערבב רק לקראת הסוף.
 

רן 120

New member
איך למנוע נוזלים במוסקה...?

שאלה, עשיתי מוסקה עם 1 קילו בשר (חצי בקר וחצי כבש) בצל, עגבניות ותפוחי אדמה.
לאחר האפיה היצתברו בתבנית הרבה נוזלים, הוצאתי אותם עם כף מרק ויצא בערך
שתי כוסות.
מישהו יודע ממה נובע הנוזלים הרבים ואיך למנוע את זה?
 
כמה אפשרויות

1. הירקות ובעיקר עגבניות ובצל הגירו נוזלים באפייה, מדובר בירקות עם תכולת נוזלים גדולה.
2. יתכן ושמת רוטב בכמות גדולה.

סכל מקרה לא זורקים את שתי הכוסות נוזל שהוצאת. אפשר לסנן ולשמור כציר מרק מצויין (להכנת מרקים או רטבים או אפילו לבשל בו אורז, פסטה וכו') . אפשר לשמור במקרר לשימוש קרוב או אפילו להקפיא.
 

רן 120

New member
אבל איך לימנוע?

את הנוזל אכן שמרתי לאורז פצצות..
אבל הירקות הם חלק בלתי נפרד מהמוסקה, שתי כוסות זה הרבה.
ידידה שלי אמרה לי שזה בגלל שאפיתי מראש את החצילים ולא טיגנתי
אבל לא ניראה לי.
לא זכור לי מתמונות וממוסקה במסעדה/בית מלון שהמוסקה שוחה בנוזל (30%)
 

חנהפ

Active member
קצת קשה להתייחס כי אופן ההכנה לא מצויין,אבל

בעקרון מוסקה מכינים עם רוטב בשר יבש ככל האפשר, אם היו ירקות טריים ללא בישול מוקדם, מן הסתם הם הפרישו נוזלים
 

רומי 912

New member
שלום רן, עצה למניעת נוזלים: את הבשר שבישלת עם הירקות או בלי, תשים במסננת (רשת ניילון)
מעל קערה, ורק לאחר שהנוזלים התנקזו לקערה, תסדר את הבשר במוסקה.
 

mmaz

New member
בשר טרי או קפוא

הבשר במוסקה היה טרי או קפוא
 
למעלה