איך להעניש את מפלגת העבודה?

איך להעניש את מפלגת העבודה?

איך להעניש את מפלגת העבודה? תומכיו של עמרם מצנע תקועים היום בדילמה פרדוכסלית. הם היו רוצים לתמוך בו אך גם להעניש את ההנהגה הותיקה של מפלגת העבודה. מצנע העניק תקווה חדשה למרביתם של 100,000 תומכי מפלגת העבודה. מנהיגי העבודה הקודמים שימשו הרבה יותר מדי זמן כעלה התאנה של שרון, והם גם ויתרו מאוחר הרבה יותר מדי על תיקיהם המיניסטריאליים. כמו כן, תכניתו של מצנע מעניקה את הסיכוי האמיתי הראשון לצאת מן המצב הנורא ששורר מאז שאהוד ברק נכשל בניסיונו להשיג הסכם שלום. מצנע מתכוון לחזור למסלול של יצחק רבין ז"ל ואשר נקטע עם רציחתו (והיו אפילו מי שדיברו על כך שמצנע זקוק לשומרי ראש טובים!). אולם מנהיגי העבודה הקודמים אינם מסוגלים להשלים עם כך שהם הובסו - ועוד ע"י "אדם שבא מבחוץ". על כן עושים המנהיגים הותיקים כל שביכולתם להכשיל את מסע הבחירות, בין עם ע"י ישיבה בחיבוק ידיים גם שבוע לפני הבחירות ובין בחתירה ממש תחת מנהיג המפלגה. ברור לעין שהם פשוט מעונינים שהמפלגה תצטמק בבחירות האלה, וכך יהיה להם תירוץ לאחר הבחירות להאשים את מצנע בכישלון. הרבה אנשים היו רוצים להעניש את מפלגת העבודה על ההתנהגות הזאת, בתקופה כה מכריעה. אך נראה שהדרך הטובה ביותר להעניש את המפלגה היא… להצביע עבודה.

די נכון....

דווקא אני חושב שהעבודה היא כן מהמפלגות שנכון לבחור בהם כרגע, למרות השנתיים האלה שהם היו בממשלת שרון, ודווקא בגלל שמצנע שם אולי זה יכול לעשות הרבה יותר טוב למפלגה (בגלל שהוא חדש וצעיר) וגם די טוב למדינה. כן יש למצנע קשר טוב עם בעלי הון ויש לו קשר טוב עם קבלנים והוא לא הכי "ירוק" אבל הם עדיין המפלגה השניה בגודלה ומצנע הוא כן בנאדם שיכול לפעול נכון יותר מהרבה מנהיגי מפלגות אחרות (כולל עם אחד\חד"ש\מרץ). התוכנית הכלכלית של מרץ (לפי המצע) יותר בגישת הגלובליזציה מאשר התוכנית הכלכלית של העבודה (לפי המצע). המצע המדיני גם דומה להפליא, לשניהם יש אותם הצעות לפיתרון (מו"מ -> מו"מ נכשל -> גדר הפרדה -> ניסיון של חצי משטר ישראלי חצי משטר בינלאומי -> המשך ניסיונות למו"מ). בכלל מרץ מאד מאד מיתאמצת כדי להראות כמה הם חברתיים יותר וכמה הם אלה שפעלו הכי הרבה ועשו 20 חוקים חברתיים. אבל תיראו אלו חוקים מרץ העבירה ותגלו שרובם היו "חוקים ברורים" (חוקים שלא היה צפוי היתנגדות גדולה מכיוון שרובם הם רוקים בסיסיים.) שונה מלמשל עם אחד שהציעה חוקים שהרבה יותר קשה להעביר(לדוגמת שכר מינימום 1000$) אותם ושאין עליהם קונצנזוס. ואתם מוזמנים לבדוק את זה...

haimgl

New member
מפלגת העבודה

עכשיו לא באחת מהתקופות המזהירות שלהם, אבל עדיף עבודה חזקה על פני ליכוד חזק ומפלגות שמאל מרובות ולא מאוחדות, וזו לפי דעתי הסיבה להצביע עבודה כי הם איכשהו היחדים שיכולים להתחרות בליכוד (חוץ משינוי)

e-shfiyut

New member
הבעיה היחידה שלי עם העבודה

היא כרגע שברור שחמש שניות אחרי בחירות הם מעיפים את מצנע (בהנחה שהם לא ינצחו), ואז נשארו עוד פעם פואד ופרס שסתם ישבו בממשלת שרון (שוב...) והזוועה תמשך לה.

לא הכי נכון....

יש עוד 6 וחצי חודשים על לפריימריס הפנימי במלפגת העבודה, ככה שיש סיכוי שמצנע יצליח להישאר אולי עוד קצת זמן, עם המפלגה תתפכח ותפסיק להיות נקמנית.

נראה לי שאם תוקם ממשלת אחדות

חילונית, המצב יהיה שונה. התקציב יחולק בצורה שונה והגיונית יותר. אין סיבה שמצנע יועף. אני מקווה.

e-shfiyut

New member
ממשלת אחדות לא תשנה את "המצב"...

ממשלת אחדות היא רק דבר שתוקע את הדברים כמו שהם במקומם. משמע, לא יקרה כלום. לא תוקם ממשלת אחדות מכמה סיבות: - שרון מחוייב לדתיים. - מפלגת העבודה (שבראשה מצנע, אם לא יעיפו אותו) הצהירה (או יותר נכון מצנע הצהיר) שלא ישבו במפלגה בראשות שרון, והסיכוי לממשלת אחדות בראשות מצנע קלוש מאוד מאוד. וגם אם כן תוקם ממשלת אחדות, התקציבים אולי יחולקו מעט בצורה שונה, אבל זה לא יהיה מספיק משמעותי. צריך מהפך בגישה הכלכלית, וזה לא יקרה, במיוחד לא אם נתלה את התקוות בעבודה בליכוד ובשינוי (ממשלת אחדות חילונית).

משלת אחדות=ממשלת ימין.

תקופת ממשלת האחדות האחרונה רק חיזקה את העובדה שממשלת אחדות היא בעצם ממשלת ימין, העבודה ישבו בממשלה זו כעלה התאנה של שרון. מפלגת העבודה סובלת אלקטוראלית מהניוון שלה בממשלת הבובות הזאת.. והמצב הזה לא יהיה שונה כול הכספים שיפסיקו להעביר לסחטנות החרדית יעבירו לחטנות של המתנחלים ולחיזוק התשתיות ומיגון השטחים הכבושים. אני אישית מאוד מקווה שמצנע יעמוד איתן מול התביעות של חברי מפלגתו שדיי תקעו לו סכין בגב בבחירות האלו(מישהו ראה תפרצופים שלהם במסיבת העיתונאים?) ולא יתן ללמפלגת העבודה לחזור על הטעות הזאת בשנית.

העבודה בשבילי כבר לא אופציה.

העבודה זנחה את העקרונות החברתיים והשורשים הסוציאליסטים שלה ממזמן ואם תזכור העבודה המשיכה את מדיניות ההפרטה והניע אותו בכול הכוח לאחר המהפך הכלכלי שהוביל הליכוד. מפלגת העבודה תומכת בחריצות בהפרטה בדיוק כמו הליכוד, הביקורת הגדולה ביותר שיש לי על מרצ היא בנוגע להפרטה שאלתי ונענתי שמרצ אמנם תומכת בהפרטה אבל היא תומכת ב"הפרטה שפויה", מרצ היא מפלגה סוציאל דמוקרטית ומעולם לא התימרה להיות מפלגה סוציאליסטית מרקסיסטית(דוגמת חד"ש) . כל המפלגות הסוציאל דמוקרטיות בנויות על משק חופשי, אבל יחד עם מעורבות מתמדת ועמוקה של המדינה. כאשר יש כשלים בשוק, המדינה חייבת לבוא, להתערב, ולתקן את הכשלים האלה. מרצ עשתה נקודה, עובדה שאף מפלגה אחרת לא טרחה להעביר את אותם "חוקים ברורים" בניגוד לעם אחד שאמנם ניסתה להעביר חוקים מאוד חשובים אך המ"ס שלהם היה מועט מאוד מה שגם דו"ח ועדת הבחירות המרכזית מצא כשלים חמורים בהתנהלות של מפלגת עם אחד(קום שני ישר אחרי ש"ס) והיא חתמה על הסכם עודפים עם... המפד"ל(עוד לא הצלחתי להבין למה.). ובנוגע לההבדלים בין מרצ והעבודה בתחום המדיני- העבודה העבירה ותמשיך לתעביר מליארדים למתנחלים , העבודה לא תפנה התנחלויות בפעולה חד צדדית ואף תמשיך במדיניות ההטבות להתנחלויות(אמנם בצורה פחות בולטת מהליכוד ראה תקופת ממשלת ברק). האלטרנטיבה למפלגת העבודה רוקמת עור וגידים, לא מזמן בכנס של מרצ,גופים פוליטיים שמאליים,תנועת שחר ואירגונים חברתיים הצהירו על הקמת מפלגה סוציאל דמוקרטית אמיתית שתנסה לחדד את המסרים של השמאל ולאחד את מחנה זה.

Yoavsagi

New member
נכון...

יש להם גם עכשיו קמפיין חדש "שובו הבייתה" לכל אלה שעברו לליכוד צריך לעשות קמפיין לעבודה "שובו הבייתה" בעצמם

הסוציאל דמוקרטית החדשה של מרץ היא..

בולשיט!!!!!!!!! אחד גדול. בסה"כ מרץ יצרפו לעצמם עוד כמה גופים אחרים (כדי להשיג עוד קולות) וישארו אותה מרץ. "ההפרטה השפויה" שמרץ מדברת עליה היא ממש לא הפרטה שפויה. באחד הדיונים באחד מהפורומים של מרץ ראיתי משהו שחיים אורון (ח"כ מקום שני ברשימת מרץ) שהוא כתב על ההפרטה ועל השוק החופשי, אני שלחתי לו אי מייל עם שאלות איך הם רוצים להקים סוציאל דמוקרטית שקוראת להפרטה ולשוק חופשי (עם כל מיני תיקונים קטנים ולא משמועתיים), והוא לא ענה לי. אבל לפי הדברים שהוא כתב בפורום אז הוא הזכיר גם הפרטה של כל מיני גופים ציבוריים ובכלל גופים שונים שההפפרטה שלהם היא לא!!! הפרטה שפויה!. מעטות מאד מאד מאד (אני יכול לספור אותם על בערך 2-3 עצבעות) ההפרטות שאפשר לקרוא להם הפרטות שפויות. אני לא קונה את הסוציאל דמוקרטית בגלל שהיא של מרץ, אם יצטרפו אל המפלגה הזאת שמרץ מנסה להקים עוד כמה גופים גדולים ורציניים שבאמת מאמינים בסוציאליזם, אולי המפלגה החדשה תיהיה באמת אלטרנטיבה.

הסוציאל דמוקרטית החדשה של מרצ.

המפלגה הסוציאל דמוקרטית החדשה לא תהיה מרצ ב´ כפי שחיים אורון ענה: "משקל השותפים השונים יהיה על-פי גודל הקבוצות שיתלכדו ביחד, מתוך מפלגת העבודה, מקרב העולים, ערביי ישראל ואותן קבוצות רבות שלא נמצאות באף אחת מהקטגוריות הללו, אך המציאות הישראלית העכשיווית מלאה אותן."- מרצ תהווה גורם מרכזי מן הסתם(בשל גודלה) אבל השותפות תהיה שותפות מלאה ומרצ לא תהיה "בעל הבית". בקשר להפרטה, מרצ והסוציאל דמוקרטית החדשה אני מביא את השאלה והתשובה של חיים אורון: "שאלה: קראתי בעיתון שהמפלגה היא נגד הפרטה. הוכח בעבר וגם כיום שכל עוד אין הפרטה, ולחברה ממשלתית יש מונופול בשוק - כולם סובלים מכך חוץ מהמנכ"לים, והכי הרבה סובלים אנשי המעמד הבינוני שנאלצים לשלם מכירים גבוהים יותר. אם חברות ממשלתיות היו מופרטות, והייתה נכנסת לשוק תחרות, המחירים היו יורדים, ואיכות השירות הייתה עולה - כמו שקרה כאשר נכנסו לשוק חברות התקשורת הבינלאומיות - ברק וקווי זהב. אולי תוכל להסביר לי איך קהל יעד של אנשי מעמד בינוני + רעיון סוציאל-דמוקרטי אנטי-הפרטה מתחברים ביחד? (נeלי) תשובה: אינני יודע היכן קראת שהמפלגה היא "נגד הפרטה". אני בכלל לא עוסק בשאלה של "הפרטה" ככלל, ב"בעד" ו"נגד". יש תחומים שבהם יש מקום להפרטה, למשל - היום כשחברת בזק איננה מונופול יותר, יש מקום להפריט אותה. מאידך, אם חברת החשמל או מקורות הן מונופול טבעי, אסור לפי דעתי להפריט אותן. יש שירותים מסוימים שניתנים להפרטה. למשל - חלוקת רשיונות לרכב או מכון התקנים. מאידך - אני חושב שתהיה טעות גדולה להפריט שירותי רפואה, רווחה וחינוך בסיסיים. מכאן, האמירה שלך ש"פרטי הוא זול ויעיל. ציבורי הוא בזבזני ובלתי יעיל" - אין לה על מה לסמוך, לא על-פי הנסיון הישראלי ולא על-פי הנסיון הבינלאומי, שהולך ונצבר במהלכי הפרטה, שהיו למשל באנגליה, של מים, רכבות תחתיות או חשמל בפלורידה. (ג´ומס)" אני לא יודע מה איתך אבל התשובה שלו מקובלת עלי לחלוטין, אני לא ראיתי פה דיבורים על הפרטה מטורפת כמו בעבודה, בליכוד ובמיוחד בשינוי. אני לא מסכים איתה לחלוטין ולפי דעתי אין דבר כזה הפרטה שפויה אבל זה הכי קרוב לדיעה שלי ואם מתייחסים למכלול ההצעות של המפלגה החדשה מדובר ביוזמה נהדרת ולא בבולשיט. לפי דעתי היוזמה הזאת היא הזדמנות נהדרת לאחד את מחנה השלום והיא רק תחזק את ההתעסקות בנושאים כלכליים חברתיים ואולי תוכל לעצור את הסחף הנוראי שאנו חווים היום(אם לא לאחר הבחירות האלו אז לאחר הבחירות הבאות).

haimgl

New member
בנוגע מפלגה הסוציאל-דמוקרטית של מרצ

מרצ יהיו חלק מהמפלגה הסוציאל דמוקרטית החדשה, או שמרצ תרוץ בנפרד?

haimgl

New member
אם כבר אז המפלגה החדשה

צריכה גם להתאחד עם העבודה ואפילו עם עם אחד למען גוש שמאל חזק ויציב.

אתה צודק..

היתה פניה לכול מיני זרמים ,תנועות ומפלגות בניהם העבודה(יוסי דיבר עם מצנע) והשיחות עם העבודה לא העלו דבר נדמה לי
אבל אתה מוזמן לבדוק את הענין באי מייל לאחד מהח"כים של מרצ.

e-shfiyut

New member
אתה מגזים.

מה שנכון נכון. החלק ה"חלש" (כביכול) במצע מרץ לבחירות שיתקיימו מחרתיים הוא החלק הכלכלי. אבל, אסור לך ליפול בפח התנועתי שהציבו לנו בנושא זה. אני לא יודעת אם הדעות שלך הם תוצאה של פעולה או שיחה עם קומונר או רכז קן או משהו שאולי והם שלך באמת. אני ממליצה לך לקרוא את מצע מרץ המלא בנושאי כלכלה (באתר שלהם, קישור למטה) ולהחליט אם השד כ"כ נורא. נכון, הוא לא מושלם, אבל בהתחשב בעובדה שהם המפלגה היחידה שהיא גם שמאל מדיני, וגם שמאל חברתי, זה מה שנותר לשמאלני לבחור. אין שם דיבורים על הפרטה, גם לא על ´הפרטה שפויה´. כמו שאמרתי, זה לא המצע הסוציאליסטי האולטימטיבי, אבל מהאפשרויות שעומדות מולנו כרגע בבחירות הנוכחיות, מרצ היא הבחירה הכי "שמאל", ולא עם אחד, כמו שאולי ניסו לשכנע אותך בקן. בנוער העובד והלומד, מלמדים אותך לחשוב. אז תחשוב. תקרא, ותחשוב. (מזכירה שיש קישור אחרי החתימה)

קראתי...

קראתי עוד ליפני ששלחת את זה. קראתי את כל המצע שלו ויש בו הרבה דברים דבילים מבחינתי. ואולי דווקא בגלל שבנוער העובד לימדו אותי לחשוב אני חושב שעם אחד היא כן מהאפשרויות הטובות יותר (לא שהיא מפלגה טובה - אבל אני חושב שאין כאן מישו שלא יסכים שאלה בחירות של הרע במיעוטו). בערב אני יעלה לכאן חלק מהבעיות במצע של מרץ.

למעלה