איך להסמיך את המרק?

ניקה22

New member
איך להסמיך את המרק?

היי, ניסיתי להכין מרק כתום אבל כנראה ששמתי יותר מדי מים ביחס לחומרים - בטטה, שני תפוחי אדמה גדולים, כוס וחצי עדשים כתומות וסלרי.
שמתי תבלינים וריסקתי אבל הוא חסר טעם ודליל. בינתיים אני נותנת לו להתבשל בלי מכסה. יש לי עוד קצת תפוחי אדמה, להוסיף? או ללכת לסופר לקנות עוד בטטה?
 

kriz

New member
איך יצא?

עקרונית אפשר להסמיך גם עם שיבולת שועל.
&nbsp
אגב, טיפ לפעם הבאה, אני תמיד לפני הטחינה מוציאה נוזלים מהסיר לתוך קערה ורק אז טוחנת - אם המרק סמיך מדי אז אני מוסיפה נוזלים מהקערה.
 

ניקה22

New member
בסוף התגברתי על העצלנות שלי

ויצאתי לסופר להביא בטטה. הייתי יכולה לנסות להסמיך עם עוד תפוחי אדמה אבל לא רציתי לוותר על המתיקות של הבטטה במרק שהייתה נעלמת לגמרי. בסופו של דבר יצא מעולה. בחיים לא חשבתי שאעבוד ארבע שעות על מרק

תודה על הטיפ! אשתמש בו להבא
 

חנהפ

Active member
אם שמת עדשים, אזי

גם אם כרגע זה נראה דליל, אחרי 24 שעות במקרר, המרק יסמיך .
לגבי הטעם צריך לתבל: אבקת מרק בטעם עוף או ציר ירקות יתנו טעם שווה
כשמתחילים מרק מזהיבים בצל,שום אף הם נותנים טעם
 
למעלה