איך לא להתרושש על מזבח האלכוהול...?

איך לא להתרושש על מזבח האלכוהול...?

אני עושה מסיבה. 30 איש בערך, מתוכם יש כמה שממש בעניין של שתיה אלכוהולית, וכמה- שאם תהיה יחגגו. לא חושבת שיהיה מי שיתנזר כליל (אולי חוץ מאחד, וממני, אני בדיאטה
). 30 איש זה המון אנשים להשקות, אלכוהול עולה כסף לא מועט, ואני בכלל לא יודעת איפה להתחיל... אני גם לא ממש מבינה באלכוהול (אידיוטית? כך לפי דרמבוי שבכאן...). איך אפשר לצאת בחיים מהעניין? איך אפשר לא להתרושש?

D r a m b u i e

New member
תנסי ללכת

על אלכוהול זול. לבנים תוצרת הארץ, טריפל סק, ליקר בננה ושות', גם תוצרת הארץ. ואת יכולה להרכיב קוקטיילים מאוד בזול. זה לא מומלץ מי יודע מה, אבל זה אופציה סבירה למי שרוצה ללכת על הרבה אלכוהול, ובזול.

amircn1

New member
לדעתי...

לא ממש מומלץ להשתמש באלכוהול זול, כי זה בד"כ מתכון טוב לכאב בטן ביום שאחרי, אבל... אם אין ברירה, אז להכין קוקטיילים עם מעט אלכוהול יחסית והרבה מיץ ואגב, ארבעת הלבנים הם: וודקה, רום, ג'ין וטקילה בהצלחה

עוNר

New member
המלצה לקוקטייל טעים וזול...

לא מזמן אירחתי בביתי גם בסביבות ה-30 אנשים, והכנתי להם, מעבר לבירות, משקה של וודקה עם חתיכות לימונים על בסיס סירופ לימון קפוא. אבל הדבר היותר מיוחד שהכנתי להם היה קוקטייל בשם "המלך צוחק" מרכיבים: ליקר בננה ליקר פיזנג וורמוט (אפשר את הזול של כרמל מזרחי) ספרייט\מיץ תפוזים (תלוי בטעמו האישי של כל אחד) כל העסק יוצא מאוד זול (אם קונים במקום זול יכול לעלות 35 ש"ח רק הבקבוקים של האלכוהול) - וטעים. ההכנה: בכל כוס שמים מעט ליקר בננה (רבע מנה בערך) ועל זה בערך חצי מנה של פיזנג, חצי מנה ורמוט וכל השאר ספרייט או תפוזים. מדובר כמובן בכוסות פלסטיק חד-פעמיות, לא ניסיתי להכין בכוסות זכוכית אז את הכמויות כיד הדמיון
תהנו!

shanibh3

New member
יש לי את אותה בעיה

גם 30 איש אני מוכן להשקיע , אבל... כמה נראה לכם זה משהו סביר וטוב...ולא ישראלי שעושה כאבי בטן?

Some Devil

New member
קודם כל, ארגז של בירות.

בארגז יש 24 בירות, זה אמור להספיק, בהנחה שלא כל אחד שותה בירה. רעיון נחמד הוא להכין איזה פונץ' כזה... בקערה גדולה, ושכל אחד יימזוג לעצמו. הנה שני מתכונים לפונץ', ע"פ ברטנדר: סנגריה כוס מי סוכר בקבוק יין אדום/ ורוד צעיר קוביות של פירות סודה פונץ' ביצים 5 חלבונים 2 כפות סוכר 5 חלמונים 1 כוס קצפת כף סוכר מלאה חצי כוס וויסקי / ברנדי 1 כוס רום 2 כוסות חלב קר קליפת לימון מגורדת קליפת תפוז מגורדת אגוז מוסקט טחון אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים והסוכר טורפים את החלמונים לקצף חזק בקערה אחרת ויוצקים עליהם את החלבונים ומערבבים. מניחים את הקצפת עם הסוכר הדק בקערה גדולה לפונץ' ומוזגים תוך כדי בחישה את תערובת הביצים פנימה. מוסיפים לאט לאט את הוויסקי והרום והחלב תוך כדי בחישה מתמדת. המשקה מתחיל להתעבות. מפזרים קליפות מגורדות של תפוז ולימון, ואגוז מוסקט. ולסיום, מקררים שעתיים. בהצלחה!

night mistress

New member
../images/Emo46.gifסנגריה

עלק אלכוהולית עלק.. חכו חכו אני אתחשבן איתם.. >מישהו הזכיר למיסי נשכחות מהטיול שלה לברצלונה..<

night mistress

New member
אז ככה היינו בבלאמנקו..../images/Emo59.gif

כן, בלאמנקו, זה שילוב של בלט ופלמנקו.. זה היה אמור להיות פלמנקו אבל כשהגענו חשכו עיננו.. אורווה קטנה ומצחינה עם מליון איש, במה של מטר על מטר ו6 רקדנים שרוקדים בלט עם מחיאות כפיים וקסנייטות.. חוויה מזעזעת.. והסנגריה שהייתה אמורה להיות על השולחן לא הכילה כוהל בכלל!!! ולא היה לי איך לשרוד את הארוע בצורה חייכנית, אז פתחתי במרד והזעפתי פנים..

amircn1

New member
עוד מתכונים נחמדים

אלו הם בעיקר משקאות קלילים ומרעננים המתאימים לאווירת הקיץ קפירינייה 1 מנה (60 cc) קשאסה (cachaça) 1 ליים/ לימון בינוני 2 כפיות סוכר (רצוי סוכר חום) 5-6 קוביות קרח מוחיטו 1 מנה (60 cc) רום בהיר ורצוי איכותי 10 עלי נענע 2 כפיות סוכר 20 cc מיץ לימון טרי 5-6 קוביות קרח לסגור עם סודה מומלץ להכין אותם בתוך קערה גדולה ובמקרה זה צריך להגדיל את המינון בהתאם

siete

New member
../images/Emo129.gif זהירות ביצים! ../images/Emo129.gif

אני לא ממליצה להכין קוקטיילים עם ביצים חיות. מ-ס-ו-כ-ן. ואני מתפלאת שלא לימדו אתכם את זה בברטנדר

amircn1

New member
השמיים הם הגבול...

השאלה הנשאלת היא - מיהו קהל היעד ? ועד כמה הם יעריכו את ההשקעה ? ואם אתה לא רוצה לקנות ישראלי - אתה יכול לקנות מותגים שונים וודקה - אבסולוט, סמירנוף, סטוליצ'ניה רום - נגריטה, בקרדי, קפטן מורגן, מאיירס טקילה - קוארבו סילבר/גולד, סאוזה, מריאצ'י, דורגנו ג'ין - ביפיטר, גורדון, פלימות' וורמוט(מרטיני), אוזו(12), עראק(זחלאווי) וכמובן וויסקי - j&b, ג'וני ווקר (תווית אדומה/שחורה), בלנטיינס, גראנטס, שיבאס אירי - ג'יימסון, בושמילס אמריקאי - ג'ק דניאלס, ג'ים בים מבחינתי, זה סביר, ואם תרצה אני יכול להמשיך !!

דניאל34

New member
כולי תקווה שלמסיבה הזאת אני לא ....

כולי תקווה שלמסיבה הזאת אני לא .... מוזמן. אגב, את יכולה לבקש מאנשים להביא איתם בקבוק או כמה בירות, 4 בקבוקי יין שיביאו 4 מוזמנים כבר סוגרים לך 50% מתצרוכת האלכוהול, קונים וודקה פינדלנדיה (50ש"ח) עושים קוטייל על בסיס וודקה קרח מיץ תפוזים וסוקר בבלנדר , אם החברה שלך לא אלכוהוליסטים אז יש לך כבר מסיבה אחלה. לא הספיק? הגיע הזמן לעבור לטקילה תוצרת הארץ בלימון וסוכר בבלנדר + מיץ תפוזים לדילול.

תודות לכולם.....!

ודניאל, אתה כנראה באמת לא מוזמן, אבל אני מניחה שאם היה מדובר בחבר שלך שהאמצעים אצלו אינם מצויים בשפע באותו רגע, ולמרות זאת רוצה לחוג איזה ארוע, או כמה ארועים משמחים- היית בא גם אם האלכוהול לא היה שופע ויקר, נכון?? וגבירה יקירה! איזה כיף לראות אותך שוב ככה סתם פה!

דניאל34

New member
מי שאין לו כסף שלא יזמין 30 איש

אפשר לעשות ארוע מצומצם יותר או לבטל, לעשות ארוע מצוקמק וחסכני זה לא מכובד. לא מדובר פה על אלפי שקלים, מדובר בכמה מאות שקלים בלבד כדי להרים משהו מכובד. ארגז אלכוהול, שני בקבוקי יין ,בקבוק וודקה ובקבוק טקילה. במקום הנכון זה עולה 300 ש"ח לא יותר.

למעלה