The AnarchistPhilosopher
Active member
האם עוד מלמדים אותם עם ניקוד מלא ולא בכתיב חסר? שמשומה (אני יודע צריך לכתוב משום מה, מה לעשות עדיין אנרכיסט) הפסקנו לכתוב כך.
האמת היא שכל המחקרים מראים, שזה מאוד מסייע לימוד מהיר של שפה.האם עוד מלמדים אותם עם ניקוד מלא ולא בכתיב חסר? שמשומה (אני יודע צריך לכתוב משום מה, מה לעשות עדיין אנרכיסט) הפסקנו לכתוב כך.
לימוד הניקוד הוא גם בשביל הבנת הדקדוק ולא רק לקלות הקריאה.האמת היא שכל המחקרים מראים, שזה מאוד מסייע לימוד מהיר של שפה.
כבר בסוף כיתה א ילדים קוראים בקלות ספרי ילדים מנוקדים
ובסוף כיתה ב', ספרים ללא ניקוד
זה לימוד מאוד מהיר
הניקוד משמש כגלגלי עזר, וכאשר הילד מתורגל מספיק, לרוב כבר לא צריך אותו (למעט שמות או מילים נדירות)
ולמעשה, בוגרים כבר קוראים מהר יותר ללא הניקוד, כי המילה קצרה יותר
באנגלית, בה במקום ניקוד יש תנועות, עקב חוסר האחידות בתנועות נוצר בלבול שלוקח זמן רב ליישב
בערבית זה גרוע בהרבה (הניקוד קובע גם את העיצורים), ומסביר למה ערביי ישראל דוברי ערבית קוראים הרבה יותר טוב בעברית, שאינה שפת אימם
הבנת כללי הדקדוק זו שכבה נוספתלימוד הניקוד הוא גם בשביל הבנת הדקדוק ולא רק לקלות הקריאה.
אז אתה לא מאמין בשטויות של גן עדן וגיהנום?הבנת כללי הדקדוק זו שכבה נוספת
אבל עצם זה שיש את הקביים האלה, זה חידוש עצום.
במקור המציאו אותו כדי לשמר הגייה מדויקת של הטקסט המקראי, אבל אז התגלה כמה הוא משפר את לימוד הקריאה
וזה כבר נותן יתרון אדיר
אבל לא מפתיע שרק העברית אימצה אותו,
בימי הביניים, גם הקתולים וגם המוסלמים עודדו את האוכלוסיה להימנע מלימוד קריאה, בטענה שכך הם ישארו תמימים ויגיעו לגן עדן
וכל לימוד הקריאה נותר בידי קבוצה קטנה של אצילים ואנשי דת
לא בקטע של תמימות. שהרי מטרתה ניצולאז אתה לא מאמין בשטויות של גן עדן וגיהנום?
גם ביהדות יש זרמים שונים, לא הכל זה אורתודוכסים.לא בקטע של תמימות. שהרי מטרתה ניצול
הסתמכות על ספר, שאסור לקרוא
ולגביו אסור לשאול
אני מעדיף את הגרסה היהודית והפרוטסטנטית,
לפיה הגאולה מגיעה דווקא מהיכולת להבין
ולכן ההכרח לקרוא
זה גם מסביר למה הקתולים והמוסלמים שהבטיחו גאולה ושגשוג
הביאו בפועל בעיקר סבל ועוני
הדת הידועה רשמית בשם יהדות, קיימת בצורתה הנוכחית/אורתודוקסית אלפיים שנה לפחות.גם ביהדות יש זרמים שונים, לא הכל זה אורתודוכסים.
לא מדובר בעושר עצמו, אלא במה שנלווה אליואני מאמין שלא צריך להשתחצן למי שהוא עשיר, כי את העושר אי אפשר לקחת איתך לעולם הבא.
ומי שלא צלחה דרכו בעושר צריך להבין שלפעמים צריך להשקיע הרבה בשביל הממון
משמע, שיננת את כתבי הקודש הפמיניסטים,אתה יודע איזה תרגול מאסיבי עשיתי בלימודיי מהתיכון ועד האקדמיה. היו לי תשובות והמון טיוטות מספרים שקראתי בתחילת דרכי האקדמית.
לצערי לאקדמיה יש אג'נדה פמיניסטית.
ומכיוון שהמטרה היא להפוך את האי שוויוןאיך המורה בתיכון לאזרחות אמר לנו דאז "העדפה מתקנת" לא יכולה לתקן אי שוויון אלא רק להפוך את האי שוויון. והרי זה מה שהן תמיד רצו.
הייתי מעדיף שישפטו על סמך התפוקה האקדמית וההשקעה של אותו scholar.
טוב אני רק מוציא steam על עברי.
"אבל עצם זה שישנם הקביים האלה, זה חידוש עצום"הבנת כללי הדקדוק זו שכבה נוספת
אבל עצם זה שיש את הקביים האלה, זה חידוש עצום.
במקור המציאו אותו כדי לשמר הגייה מדויקת של הטקסט המקראי, אבל אז התגלה כמה הוא משפר את לימוד הקריאה
וזה כבר נותן יתרון אדיר
אבל לא מפתיע שרק העברית אימצה אותו,
בימי הביניים, גם הקתולים וגם המוסלמים עודדו את האוכלוסיה להימנע מלימוד קריאה, בטענה שכך הם ישארו תמימים ויגיעו לגן עדן
וכל לימוד הקריאה נותר בידי קבוצה קטנה של אצילים ואנשי דת
זהו בדיוק העניין"אבל עצם זה שישנם הקביים האלה, זה חידוש עצום"
חידוש ביחס לכתב שיש בו רק עיצורים. לא לאחרים. זה ליתר דיוק: השלמת החסר.
לצורך שימור השירה המקורית.אגב, הניקוד הטבריאני כלל גם סימני הפיסוק המסורתיים, ההטעמות.
למה שילמדו בכתיב חסר כאשר הכתיב הנכון הוא המלא?האם עוד מלמדים אותם עם ניקוד מלא ולא בכתיב חסר? שמשומה (אני יודע צריך לכתוב משום מה, מה לעשות עדיין אנרכיסט) הפסקנו לכתוב כך.
לא הבנת אותי. התכוונתי שבאיזשהו שלב בבית ספר מפסיקים לכתוב עם ניקוד.למה שילמדו בכתיב חסר כאשר הכתיב הנכון הוא המלא?
כן...לא הבנת אותי. התכוונתי שבאיזשהו שלב בבית ספר מפסיקים לכתוב עם ניקוד.
בשלב הראשון זה מאוד מקשה על הילדלמשל איך תקרא את המילה "למדה" "למידה" רק שבמקום חיריק מלא יש חיריק חסר זה יישמע אותו דבר.
פחות מיסטי ויותר עניין של מצלול ושירה.למרות שאין לי בעיה בכתיבה באנגלית ובעברית, אני שם לב לניואנסים בעברית כנראה מסיבות מיסטיות יהודיות.
כמו למה לקרוא לזה "שאגת הארי" ולא "שאגת האריה"?
הארי הוא בסך הכל נסיך בריטי ג'ינג'י שנשוי לשחקנית מכוערת....![]()
מה זה בעברית "לְמִדָּה" בחירק חסר מתחת למ"ם?לא הבנת אותי. התכוונתי שבאיזשהו שלב בבית ספר מפסיקים לכתוב עם ניקוד.
למשל איך תקרא את המילה "למדה" "למידה" רק שבמקום חיריק מלא יש חיריק חסר זה יישמע אותו דבר.
למרות שאין לי בעיה בכתיבה באנגלית ובעברית, אני שם לב לניואנסים בעברית כנראה מסיבות מיסטיות יהודיות.
כמו למה לקרוא לזה "שאגת הארי" ולא "שאגת האריה"?
הארי הוא בסך הכל נסיך בריטי ג'ינג'י שנשוי לשחקנית מכוערת....![]()
כמו למידה עם חיריק מלא.מה זה בעברית "לְמִדָּה" בחירק חסר מתחת למ"ם?![]()
באיזה מילון מצאת מילה כזאת?כמו למידה עם חיריק מלא.
באיזה מילון מצאת מילה כזאת?כמו למידה עם חיריק מלא.
שאלתי על אותה מילה בחיריק חסר
שאלתי על אותה מילה בחיריק חסר
כך מנקד הנקדן: קְשָׁיֵי לְמִידָה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.