איך יודעים מה יותר טוב?

פיצקוש

New member
איך יודעים מה יותר טוב?

החלטתי לתת לגוזל הקטן (בן חודש) פעמיים ביום בקבוק של תחליף חלב כי לא תמיד הציץ מספיק להתמלא לי. השאלה היא באיזה תחליף לבחור? איך יודעים מה עדיף מטרנה או סימילאק?

claireme

New member
הציצי הכי טוב ../images/Emo45.gif - מנסיון

אם הבעיה היא הלא מספיק להתמלא לך זו לא בעיה - תפני ליועצת הנקה או בינתיים לפורום יעוץ הנקה. אם פשוט בא לך לשלב בקבוק בהנקה זה סיפור אחר, אנחנו בגיל מאוחר הרבה יותר העדפנו סימילק אבל כבר נגמרו לנו הגזים, לא יודעת איך זה בגיל חודש

תני ליונק הקטן לעשות את העבודה. ככל

שהוא יינק יותר, כך הגוף שלך ייצר יותר חלב. כל בקבוק תמ"ל שתתני רק יאותת לגוף שלך שלא צריך שהוא ייצר הרבה חלב. שיהיה בהצלחה, אמא של אסף ויואב

ארנט

New member
שניהם מצויינים

עם הבכור נתתי מטרנה, עם הקטנה אני נותנת סימילאק. מטרנה יותר זול, סימילאק יותר ותיק. תתחילי באחד מהם ותראי אם טוב לו איתו.

sunnugel

New member
גודש זה לא סימן שהציץ מתמלא...

הציץ מייצר חלב לפי דרישת התינוק כפי שנאמר לך כאן. כשיש גודש זה סימן שהתנוק לא ינק בזמנים שהוא בדרך כלל רגיל (למשל בבוקר יש גודש כי התינוק ינק פחות בלילה-אם יש לך מזל והוא ישן מספיק...) הציץ יכול גם לייצר חלב on-line ככה שאת בכלל לא תרגישי התמלאות. חבל להתחיל תחליפים בגלל סיבה שכזו. ככל שתניקי יותר ככה יהיה יותר חלב (לפי הצורך כמובן) וגם תרגישי פחות בגודש כי התינוק יכנס לשיגרת יניקה פחות או יותר. אגב, זה קטע די מדהים, אני יכולה להרגיש מתי רובי עומדת להתעורר גם כשאני לא בחדר לידה וכל זה בלי להסתכל בשעון בכלל כי הגוף כבר יודע מתי להתכונן ויש לי מן תחושה כזו של עיקצוץ ודיגדוג בציצי לפני כן... צריך להאמין בגוף, הגוף יודע. תקשיבי לו.

נועצוק

New member
הנקה היא לפי היצע וביקוש אם תתני לו

תמ"ל הגוף שלך ייצר פחות חלב, כדי להגביר את כמות החלב תתחילי לשאוב קצת במקום (מניסיון). אם את רוצה בכל זאת תמ"ל, אני אישית הייתי נותנת מטרנה, זה מה שנותנים בבית חולים...

ליאם711

New member
זה מה שנקרא לתקוע לעצמך גול עצמי

ואני מדברת מתוך ניסיון אישי כואב. אני גם התחלתי לשלב בקבוק בגיל מוקדם יחסית ובכל שבוע שלבתי יותר ויותר (אין ספק שזה ממש נוח, כי לא היה ממש קשה עם חוסר החופשיות...), אבל לאט לאט הגוף באמת הפסיק לייצר חלב ובגיל 3 חודשים באמת היה לי מעט חלב ביחס לכמויות שהוא היה צריך לאכול. אם את רוצה לשלב, כי קשה ונמאס אז זה משהו אחר, אבל אם לא אכפת לך להמשיך להניק, אז תניקי כמה שיותר, כך הגוף ייצר יותר חלב ולא תצטרכי לשלב (או מקסימום רק בקבוק אחד לפני השינה). בכל אופן אני העדפתי סימילאק. למה? כי לי זהז היה יותר טעים למטרנה טעם של סבון).

לימיצ

New member
בעיני שניהם מגעילים

ולא יודעת למה, אבל בסוף הלכנו על מטרנה. למה שלא תגווני? זה גם יותר "בריא" מלהתרגל לאחד...

einath1

New member
מסכימה עם כולן

לא ממליצה לשלב בקבוקים של תוספות בשום שלב. סמכי על הגוף שלך שמייצר מספיק חלב (איך היא עולה במשקל? האם רגוע אחרי שאוכלת? כמה חיתולים רטובים ביום? כמה פעמים קקי?) אם עולה מספיק במשק יש מספיק קקי/פיפי אזי אין שום סיבה לדאגה. אני חושבת שאין דבר יותר נפלא מהנקה מלאה. צירוף תוספים למינהם יגרום לך להפסיק להניק מהר. ונכון נראה הרבה יותר נוח תוספים, אבל אני מאמינה בקשר שנוצר בהנקה. אל תוותרי על זה.

homamma

New member
לא יודעים...

מה שבטוח סימילאק יותר טעים אבל מעצבן כי הואעושה המון קצף שמערבבים. חברות המליצו לי על סימילאק כי הן גילו פחות כאבי בטן וגזים שעברו לסימילאק, וגם כי הסימילאק יותר משביע וכך הטווח בין הארוחות גדול יותר. לדעתי הנטיה היא לבחור מטרנה כי זה מה שנותנים בבי"ח. אם היה לו טוב - שיהיה. מחיר אצלי לא היה אופציה, דווקא סימילאק יותר יקר ויש בו כמות קטנה יותר ואין אריזה חסכונית. בכל אופן - תנסי להתעקש על ההנקה - ככל שתניקי יותר יהיה לך יותר, לאט לאט הכמות תרד ובוודאות, ככה היה לי. מתוספת של בקבוק ביום ירדתי תוך 4 חודשים להנקה אחת ביום!

למעלה