איך זה שנשיא בית המשפט העליון מרוויח 120 אלף שח לחודש ????

DANIAVNI

Well-known member
מפחדים שאם לא ישלמו להם שכר גבוה, הם יקחו שוחד.
יש בזה אמת
אבל עדיין, גם 50,000 זה גם יפה
חוץ מזה, מה ההיגיון כאן
יש עוד עשרות אלפי נושאי משרה שיכולים לקחת שוחד
למשל, מפקחים במס הכנסה
אולי מפקח מס ייקח שוחד ובטיעוני ההגנה יטען
"לו היתה לי משכורת של שופט, כמוך אדוני השופט, לא הייתי נזקק לשוחד ..ואתה אדוני השופט, משכורתך כוללת "פרוטקשן" כדי שלא תיקח שוחד
זאת אומרת שהמחוקק עצמו נושא בחלק מן האחריות"

מישהו מוכן לציין מפורשות שזו הסיבה ?
מישהו מוכן לכלול בתלוש השכר סעיף
תוספת מניעת שוחד - 50,000?
וחוץ מזה, אוהב כסף לא ישבע כסף
מי שמועד לקבל שוחד
לא נראה לי שגובה משכורתו יעצור אותו .

ortodox

Active member
יש בזה אמת
חוץ מזה, מה ההיגיון כאן
למשל, מפקחים במס הכנסה
"לו היתה לי משכורת של שופט, כמוך אדוני השופט, לא הייתי נזקק לשוחד ..ואתה אדוני השופט, משכורתך כוללת "פרוטקשן" כדי שלא תיקח שוחד

מי שמועד לקבל שוחד
יש בזה אמת
חוץ מזה, מה ההיגיון כאן
למשל, מפקחים במס הכנסה

מי שמועד לקבל שוחד
בול. ההנמקה הזו של שכר גבוה כמחסום מפני פיתוי לעבור עבירות הוא כה מופרך, כה אוילי, שכמעט מביך להתייחס אליה.

טום וג'רי

Active member
יותר מטרידה הצביעות של השמאל שאמרו על ביבי שהוא מושחת בגלל שהוא הרבה זמן בשלטון. אבל על כול השופטים ואנשי הפרקליטות לא אומרים שהם מושחתים למרות שהם ממונים לתפקיד לכל החיים. צביעות של שמאלנים.

יותר מטרידה הצביעות של השמאל שאמרו על ביבי שהוא מושחת בגלל שהוא הרבה זמן בשלטון. אבל על כול השופטים ואנשי הפרקליטות לא אומרים שהם מושחתים למרות שהם ממונים לתפקיד לכל החיים. צביעות של שמאלנים.
ההבדל הוא רמת ההשפעה.

גם באמריקה יש הגבלה של 2 כהונות.

ברגע שיש הרבה כהונות אפשר להחליש את הקשר בהפרדת הרשויות,מה שביבי עשה מרגע שנבחר פעם שניה.

לעומת ההשפעה של שופט היא מוגבלת מאוד.

ortodox

Active member
האם ראש הממשלה משלם מס על כל ההטבות הללו ?
כמובן שיש הוצאות שניתן לטעון שהן נדרשות במסגרת תפקידו כמו ביגוד ייצוגי, בית ייתוגי ואולי גם אישה ייצוגית
אבל
לא כל ההוצאות כאלה
חלק מההוצאות מעורבות זאת אומרת אמנם זה במסגרת תפקידו אך יש לו גם הנאה אישית ופרטית מהן .
ראש הממשלה הנוכחי השקיע לא מעט זמן ומאמצים בניסיון שצלח בחלקו לפטור ממס את ההטבות הללו. כך למשל וככל שזכרוני אינו מטעני זקיפת שווי השימוש ברכב, או הוצאות אחזקת ביתו הפרטי ברעננה. זכורה, אני מניח, ללא מעטים אותה ישיבת ועדת כספים מפורסמת במהלך משבר הקורונה בה הציג השר המכובד מיקי זוהר את דרישת ראש הממשלה להחזר מס בסך מליון ש"ח על הוצאות ראש הממשלה שהוכרו כפטורות ממס, אצלו ולא אצל קודמיו, הוצאות פרטיות בכללן. האיש הזה, אדם מאוד עשיר כידוע, לא יפספס שום הזדמנות כנראה לסחוט את הקופה הציבורית.

למעלה