זו האוירה הכללית...../images/Emo121.gif
בס"ד ובזרה"ק בינ"ו אני לא יודע אם זה מחזק/מנחם... אבל נשמות טהורות, המלחמה מתחזקת ואת זה רואים בחוש... והאוירה הזו היא בכל מקום שבו מנסים למצוא קצת טוב... כי כמו שרואים בכל חלקות גידולי הקוצים אין אף אחד שיכנס להפריע... עיקר המלחמה של היצר הרע/הבעל דבר/השטן/הנחש הקדמוני/ס"מי וחבר מרעיו, הוא להשמיד, להרוג ולאבד כל חלקת אלוקים טובה... ובפרט בפרט הוא נלחם והורג לנו את
הרצון... הזוה"ק זיע"א אומר...מי מנצח את המלחמה מי שמחזיק את כלי המלחמה בידו... ר' נחמן בן פיגא זיע"א אומר לנו...אין שום יאוש בעולם כלל...כי יש עניין שנתהפך הכל לטובה...העיקר זה להחזיק מעמד... ועוד נאמר...גם אם חרב חדה מונחת על צווארך אל תתיאש מן הרחמים... ועל זה הדרך שאל לנו להתבלבל ולהתבהל מכל מיני מניעות אל הקדושה, מקטרגים ומשטינים שינסו לדחוף אותנו בכח אל היאוש...ולו לשניה..ואפילו אם נתיאש מנשמה טהורה אחת... מתיתיהו אמר...מי לה' אליי... אז כל אחד שיקרא לכל כוחותיו ולכל רצונותיו הטובים ולכל תכסיסי המלחמה והעיצות להתחבולות שיש לו הוא בעצמו...ויקרא אותם אליו לנצח את המלחמה בדרכי התורה הקדושה ובזכות כל הצדיקים האמיתיים.... והעיקר לא להתפחד כלל גם אם לפעמים הגשר ממש ממש צר...(צר-גם מלשון צער) רבינו הקדוש השאיר דברים לתלמידיו כשהסתלק למקום שהסתלק...אחרי ששמע את הצער בדבריהם על הסתלקותו...אמר להם..." אפשר אתם מדברים על אודותיכם.
מה יש לכם לדאוג כשאני הולך לפניכם. ומה אלו נשמות שלא הכירו אותי כלל הם מצפים על תקונים שלי, מכל-שכן אתם. אלו האנשים שמתו מקדם עמהם יש איזה יגיעה וכו'
אבל אתם מה יש לכם לדאוג מאחר שאני הולך לפניכם אין לכם להתירא כלל. ועוד שמעו ממנו דבורים נוראים כאלה מענין הנשמות ומענין הסתלקותו. "(ימי מוהרנ"ת נ"ט) ועוד אמר..."
תחזיקו עצמכם יחד ואני אשכון בניכם..." חייבים להיות
יחד בשלום אהבה אחוה ורעות... עושה שלום במרומיו הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל וינחמנו בציון ויבנה ברחמיו ירושלים בב"א