איך הרכבת נוסעת מחיפה לבני ברק?

מצב
הנושא נעול.

idos2

New member

ראיתי באתר הרכבת שמפרסמים על רכבת מיוחדת למשחק של מכבי חיפה ברמת גן: http://www.israports.org.il/israports/doa_iis.dll/Serve/item/Hebrew/1.3.5.31.html כתוב שם שהרכבת נוסעת ישירות מחיפה לבני ברק, דרך איפה היא נוסעת? רגיל עד תל אביב ואז עולה על הפסים לבני ברק? (שזה אומר שהיא צריכה לעצור ולהתחיל לסוע לכיוון ההפוך?)

idos2

New member
תיקון ללינק

ראיתי באתר הרכבת שמפרסמים על רכבת מיוחדת למשחק של מכבי חיפה ברמת גן: http://www.israports.org.il/israports/doa_iis.dll/Serve/item/Hebrew/1.3.5.31.html כתוב שם שהרכבת נוסעת ישירות מחיפה לבני ברק, דרך איפה היא נוסעת? רגיל עד תל אביב ואז עולה על הפסים לבני ברק? (שזה אומר שהיא צריכה לעצור ולהתחיל לסוע לכיוון ההפוך?)
תיקון ללינק

צביקוש23

New member
איך? לאט (או מהר..) ובזהירות ../images/Emo6.gif

איך? לאט (או מהר..) ובזהירות

ארזS

New member
ההסבר שלך נראה הגיוני בהחלט

אבל מצד שני נדמה לי שראיתי שיש גם פסים שמאפשרים נסיעה רציפה לבני ברק בלי צורך לנסוע לת''א קודם. אני לא בטוח בדברים האלה, זה רק נדמה לי, ואשמח אם אחד המומחים יאיר את עינינו בנושא.

vitamin P

New member
../images/Emo127.gifיש משולש!../images/Emo13.gif

אבל מצד שני נדמה לי שראיתי שיש גם פסים שמאפשרים נסיעה רציפה לבני ברק בלי צורך לנסוע לת''א קודם. אני לא בטוח בדברים האלה, זה רק נדמה לי, ואשמח אם אחד המומחים יאיר את עינינו בנושא.
יש משולש!

משולש תל ברוך

מה זה אומר המשולש הזה ?
משולש תל ברוך
מאפשר תנועה מכל כיוון לכל כיוון מקו חיפה-ת"א (מסילת החוף) והקו לראש-העין/כפר סבא, דרך בני ברק (שנקראה בעבר "ת"א-צפון"). רכבת מחיפה שנוסעת לבני ברק, תפנה מזרחה, בצלע הצפון-מזרחית של המשולש, מעט מדרום למחלף קק"ל של נתיבי איילון, תעבור מעל איילון צפון בגשר עילי, ותתחבר בקודקוד המשולש המזרחי עם הצלע הדרום מזרחית (שעליה נוסעת הרכבת לכפר-סבא), מצפון ללונה פארק, ותמשיך מזרחה. הצלע הצפון-מזרחית משמשת לרוב רכבות משא שנוסעות דרומה/צפונה במסילה המזרחית (רה"ע-לוד), כדי להקל העומס בציר האיילון. בעבר נסעה בו גם הרכבת חיפה-ירושלים. פשוט, לא ?

vitamin P

New member
הקדמת אותי../images/Emo13.gif זה בשוטף הרכבת לא נ

משולש תל ברוך
מאפשר תנועה מכל כיוון לכל כיוון מקו חיפה-ת"א (מסילת החוף) והקו לראש-העין/כפר סבא, דרך בני ברק (שנקראה בעבר "ת"א-צפון"). רכבת מחיפה שנוסעת לבני ברק, תפנה מזרחה, בצלע הצפון-מזרחית של המשולש, מעט מדרום למחלף קק"ל של נתיבי איילון, תעבור מעל איילון צפון בגשר עילי, ותתחבר בקודקוד המשולש המזרחי עם הצלע הדרום מזרחית (שעליה נוסעת הרכבת לכפר-סבא), מצפון ללונה פארק, ותמשיך מזרחה. הצלע הצפון-מזרחית משמשת לרוב רכבות משא שנוסעות דרומה/צפונה במסילה המזרחית (רה"ע-לוד), כדי להקל העומס בציר האיילון. בעבר נסעה בו גם הרכבת חיפה-ירושלים. פשוט, לא ?
הקדמת אותי
זה בשוטף הרכבת לא נ
נוסעת מכפר סבא לכיוון צפון לא אומר שהיא לא יכולה או מצפון לכפר סבא

ארזS

New member
ולאור כל ההסברים הנ''ל

הקדמת אותי
זה בשוטף הרכבת לא נ
נוסעת מכפר סבא לכיוון צפון לא אומר שהיא לא יכולה או מצפון לכפר סבא
ולאור כל ההסברים הנ''ל
למה באמת אין רכבת מכפר סבא לכיוון צפון וחייבים לנסוע דרך תל אביב ?

הסיבה שאין רכבת נוסעים ישירה

ולאור כל ההסברים הנ''ל
למה באמת אין רכבת מכפר סבא לכיוון צפון וחייבים לנסוע דרך תל אביב ?
מכ"ס לכיוון צפון, נובעת מכך שברכבת ישראל יש חלוקה לשני אזורים: צפון ודרום. כעקרון היום אזור צפון אחראי על רכבות נוסעים ואיזור דרום על רכבות משא, אך מבחינת חלוקת הקווים עדיין קיימת חלוקה ברורה של קווים שמפעילים נהגים מהצפון, וקווים שמפעילים נהגים מהדרום(לוד). הקו לכ"ס מופעל ע"י נהגים השייכים לאזור דרום, הקו יוצא מכ"ס ומסתיים בתחנת הראשונים(ולהיפך), זו גם הסיבה שאין רכבת ישירה מראשון לחיפה(צריך להחליף רכבות בת"א), וגם אין רכבת ישירה מבית שמש לחיפה...

ארזS

New member
א. טוב לראותך פעם בכמה זמן...

מכ"ס לכיוון צפון, נובעת מכך שברכבת ישראל יש חלוקה לשני אזורים: צפון ודרום. כעקרון היום אזור צפון אחראי על רכבות נוסעים ואיזור דרום על רכבות משא, אך מבחינת חלוקת הקווים עדיין קיימת חלוקה ברורה של קווים שמפעילים נהגים מהצפון, וקווים שמפעילים נהגים מהדרום(לוד). הקו לכ"ס מופעל ע"י נהגים השייכים לאזור דרום, הקו יוצא מכ"ס ומסתיים בתחנת הראשונים(ולהיפך), זו גם הסיבה שאין רכבת ישירה מראשון לחיפה(צריך להחליף רכבות בת"א), וגם אין רכבת ישירה מבית שמש לחיפה...
ב. ההסבר יפה וכנראה שגם נכון [סומך עליך בעניין הזה...] אבל אם כך אז איך יש רכבות מבאר שבע לנהריה ומנהריה לבאר שבע ? אני מניח שהתשובה תהיה שנהג [ורכבתו] שמתחילים בצפון גם יסיימו את משמרתם בצפון, ואילו אלה שמתחילים בדרום גם יסיימו בדרום.

מנהריה לב"ש

ב. ההסבר יפה וכנראה שגם נכון [סומך עליך בעניין הזה...] אבל אם כך אז איך יש רכבות מבאר שבע לנהריה ומנהריה לבאר שבע ? אני מניח שהתשובה תהיה שנהג [ורכבתו] שמתחילים בצפון גם יסיימו את משמרתם בצפון, ואילו אלה שמתחילים בדרום גם יסיימו בדרום.
מנהריה לב"ש
קו שמופעל ע"י נהגים מהצפון(רכבת נוסעים). לעומת זאת ברכבות משא: הנהגים מהצפון מורשים להגיע רק עד לוד, כלומר ברכבת משא שיוצאת מחיפה לדימונה: מחיפה ללוד ינהגו ברכבת נהג ועוזר מהצפון, ואילו בלוד הנהגים ירדו ויחליפו אותם נהגים מהדרום שימשיכו לדימונה. כנ"ל בחזור מדימונה לחיפה.

אורי404

New member
לפעמים גם בראש העין.

מנהריה לב"ש
קו שמופעל ע"י נהגים מהצפון(רכבת נוסעים). לעומת זאת ברכבות משא: הנהגים מהצפון מורשים להגיע רק עד לוד, כלומר ברכבת משא שיוצאת מחיפה לדימונה: מחיפה ללוד ינהגו ברכבת נהג ועוזר מהצפון, ואילו בלוד הנהגים ירדו ויחליפו אותם נהגים מהדרום שימשיכו לדימונה. כנ"ל בחזור מדימונה לחיפה.
לפעמים גם בראש העין.
לפעמים, רכבות המשא נפגשות בראש העין דרום. שם הנהגים מתחלפים ברכבות.

אורי404

New member
גם כנראה, בגלל עוד שיקול.

גם כנראה, בגלל עוד שיקול.
כנראה, יש לרכבת ישראל את השיקול החלוגיסטי, שעדיף חילוף בתל אביב, מאשר קו ישירות מכפר סבא לתל אביב (חוסר ציוד נייד).

ארזS

New member
תודה לחובש מוטס על ההסבר המלומד.

משולש תל ברוך
תודה לחובש מוטס על ההסבר המלומד.
וזה אכן פשוט ובכלל לא מסובך. מתברר שלא טעיתי ואכן ראיתי את המשולש הזה.

idos2

New member
OK, תודה רבה, החכמתי :)

משולש תל ברוך
אגב, אם ישנו כזה משולש, האם יש גם מסילה שמתחברת ללוד שלא דרך האיילון?

אורי404

New member
כן. עיקוף דרך ראש העין.

אגב, אם ישנו כזה משולש, האם יש גם מסילה שמתחברת ללוד שלא דרך האיילון?
כן. עיקוף דרך ראש העין.
ניתן לנסוע מצפון לדרום (ולהיפך), ע"י נסיעה מזרחה לכיוון בני ברק ופתח תקווה. בראש העין לנסוע דרומה דרך רינתיה, ושמה להתחבר ללוד. זהו המסלול של רכבות המשא, או של מערכי נוסעים ריקים.

בשנת 70 נסעתי מחיפה לתחנת ב"ב

ברכבת שנסעה מחיפה לירושלים, אבל זה היה ב-70, אני לא יודעת אם עדיין קיימות מסילות במסלול הזה.

A r i e T

New member
בהחלט

ברכבת שנסעה מחיפה לירושלים, אבל זה היה ב-70, אני לא יודעת אם עדיין קיימות מסילות במסלול הזה.
בהחלט
כמובן שקיימת המסילה מחיפה, דרך ב"ב, ראש העין, לוד ועד לבית שמש (ועד לירושלים בשנה הבאה). רכבות נוסעים עברו על הצלע המזרחית בתל ברוך עד שנת 93' לפני שנפתחה המסילה באיילון, וקו חיפה ירושלים עבר דרך ראש העין דרום. מאז ועד היום, מידי פעם נוסעות שם רכבות של אוהדי כדורגל, מחיפה לאצטדיון ר"ג.

מצב
הנושא נעול.
למעלה