איך הייתה לכם הבגרות בתנ"ך?

bhnadav

New member
רק שלא יהיו אכזריים

וגם ירשמו לכולכם הערה על חשד להעתקה. אם לא יגלו את זה בבדיקת המחברות.

dark dumb

New member
תיזהרו מבוחנים כאלה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הם יכולים להיות ערמומיים. הייתה לנו בוחנת לפני כמה שנים באיזו בגרות, היא אמרה לתלמידים: "תעתיקו מה ש'תם רוצים! תוציאו ספרים מה בא לכם!" בסוף היא פסלה את כל הכיתה. או שהיה אחד אחר שנתן לדבר על נושאים לא קשורים למבחן, אבל רשם בשקט את הילדים שדיברו (לפי המקומות ישיבה) ולילדים האלה הוא פסל את המבחן. תזהרו מהם, הם לא תמיד כאלה נחמדים כמו שהם נראים!

snier1991

New member
חרא

בקיאות דתי היחידה הראשונה ציפיתי לעבור את ה95 ויתה בחינה סופר קשה ילדים בכו ממש אני נוטה להאמין שהציון יהיה בין 85 ל93 אבל יש מצב טיפה נמוך יותר עם מגן 95 יהיה ממוצע 90 ומשהו אז בסדר בכל מקרה אני אגש שנה הבאה במטרה לעבור את ה95 ולהגיע לשלמות(רפואה זה עסק לא פשוט)

2 Mיכל

New member
די טוב.. וכמה שאלות על המבחן-

ב-8, על ירמיה, ל"א, 28-29. הגמות האישי שעליו ירמיהו מנבא אמור להוות נחמה לעם כי הם סובלים מהחטאים של כל הדורות שהיו לפניהם, מאז יציאת מצרים, ומעודד אותם לדעת שבעתיד כל אדם ייענש על המעשים שלו?
ב-11, הרקע ההיסטורי השונה בין הנבואה של ירמיה ליחזקאל הוא שירמיה ניבא לעילית העם שגלתה והמטרה שלו הייתה שישתקעו בבבל ולא יצפו לחזור לארץ בקרוב, ויחזקאל ניבא אחרי חורבן ביה"מ וגלות כל יהודה והמטרה הייתה לעודד את העם ולהגיד להם שה' איתם, הוא יגאל אותם בקרוב ושלא ייאבדו תקווה?
ודבר אחרון, למי שעשה את השאלה על נח. איזה שלושה הבדלים כתבתם? אני ש- 1. שניהם שלחו ציפורים וכשהן לא חזרו הבינו שאפשר כבר לצאת והארץ יבשה. 2. שניהם הקריבו קורבנות. 3. בשני הסיפורים האלים/ה' הריחו את ניחוח הקורבנות. אני לא יודעת אם נקודת הדמיון השלישית היא ברמת דמיון או שזה סתם פיצול של נקודה אחת לשניים...

OhBaby

New member
מותר לכתוב שני הצדדים של הדף,נכון?

וחוץ מזה לא נעיתי על השאלות האלה, אז אני לא יכולה לעזור. והבגרותה ייתה אמורה להיות ממש קלה,והיא לא הייתה מ-מ-ש קלה

2 Mיכל

New member
נכון. היא הייתה די קלה. המתכונת

הייתה יותר קלה. ואפשר לכתוב על איזה צד שרוצים. טיוטות מומלץ מימין, אבל גם אם עושים משמאל לא קורה כלום.

OhBaby

New member
דווקא ההפך-המתכונת יותר קלה, ויש

לי שאלה באנסין השאלה 2/3 לא זוכרת, מה הסיבה המשותפת של העם להמלכת מלך?

2 Mיכל

New member
להיות כמו כל שאר העמים (הגויים)

ושהמלך ינהיג אותם במלחמה.

2 Mיכל

New member
הם ביקשו מגדעון שימלוך עליהם אחרי

שהנהיג אותם במלחמה ועזר להם לנצח ובסוף הקטע בשמואל כתוב "... ויצא לפנינו ונלחם את מלחמותינו" (20). בקשר לככל העמים, בשמואל- "עתה שימה לנו מלך לשפטנו ככל הגויים" (5) ובשופטים זה לא כתוב בפירוש אבל זה מה שחשבתי שהם רוצים. כאילו הם מצפים שיהיה להם מנהיג קבוע ולא שופט בכל פעם שפורצת מלחמה.

OhBaby

New member
חירבשתי משהו בסגנון שינהיג אותם

וישפוט וגם מבחינה מדינית...זה משהו בסגנון הזה?

2 Mיכל

New member
לא יודעת. זה בכיוון. מקסימום הלכה

נקודה (בשאלה יש שני חלקים והיא שווה 2 נקודות
).

OhBaby

New member
ובשאלת צמצום של חורבן גלות,מה המטרה

של התיאור של המנורה?<מה זאת אומרת באופן כללי>

JuliaM1

New member
נידמה לי שזאת התשובה

אני לא בטוחה אבל זה מה שרשמתי בערך: 7 קני המנורה הם 7 עיני האל הצופות והראות את המתרחש, גם כאשר נידמה שהאל צופה הוא צופה. 2 עלי הזית מסמלים את 2 המנהיגים:1.רוחני-מבית אהרון הכוהן הגדול 2.זרובבל מבית דוד, שיהיה מלך על ישראל. ואז נידמה לי היה עוד פסוק אחרי כל זה והסברתי אותו...לא זוכר עכשיו. הפסוק האחרון צריך להסביר מה הוא אומר.

HailyTheStrange

New member
חחחח חרטשתי בזה ככ

כתבתי שלמרות שהמנורה היא סמל למשהו גשמי, ה' הוא מעבר לזה [היה משהו עם "לא בכוח אלא ברוחו" אנערף] קיצר...שה' הוא מעבר לכל מה שאדם יכול ליצור, והעם צריך להתרכז ברוחניות ובאמונה בה' ובמופשטות שלו... יהיה טוב

למעלה