איך בוחרים עגלה/מיטת תינוק

RINAT35

New member
איך בוחרים עגלה/מיטת תינוק

היי, אני שוב חוזרת בשאלה

1. איך בוחרים עגלות ומיטות תינוק?
יש שפע של חנויות שמוכרות ציוד תינוקות.
בכל חנות יש כל כך הרבה עגלות, שאפשר לקבל סחרחורת
ממבט ראשון - העגלות מזכירות לי תינוקות ....כולן נראות אותו דבר....
(נו טוב, יש כאלה עם 3 גלגלים...).

בנושא מיטות תינוק - המצב עוד יותר מבלבל.
הדבר היחידי שמבדיל בין המיטות זה ה...מחיר.

בקיצור -
איך בוחרים
מה בוחרים (אם מותר לכתוב כאן שם של חֶברה/מותג)
איזו רשת/חנות (באיזור המרכז) מומלצת

(אציין, שבנושאים הנ"ל - אני מעדיפה לקנות מחנות ולא יד שניה).

2. האם אתן רוכשות את המוצרים לפני הלידה?
אני יודעת שהשאלה הזו מוזרה...
אבל, בעדה שלי (לא אציין איזו עדה, רק אגיד שאנחנו יושבות בחושך )....לא נוהגים לקנות מוצרים לפני שהתינוק/ת נולד/ה.

כרגיל - הרבה תודה מראש, למי שתעשה לי סדר בבלגן

tokit

New member
את צריכה להגדיר צרכים ותקציב

ולפי זה לבחור. מה חשוב לך בעגלה - קיפול קל? עבירות טובה? מראה? גודל הסל? כן או לא אמבטיה? משקל.. ואז להגדיר תקציב. מיטה בוחרים על פי תו תקן, מראה ותקציב, ולדעתי גם איכות. אני אישית רכשתי הכל לפני הלידה וזה גם היה מסודר בבית,

RINAT35

New member
תודה! ועל מה את ממליצה?

אני מרגישה שאני צריכה מילון מונחים צמוד
...
למשל, לא ברור לי מה זה "עבירות טובה". (קשור לגודל ורוחב גלגלים?)

לגביי מיטה - הסתכלתי על קטלוג מבצעים של "שילב" בעיתון.
לתדהמתי, הופיעו שם מיטות (+שידה) שכולן נראו אותו דבר! (אני לא מעוניינת בעיצוב...זה לא נראה לי סיבה להוסיף כסף).
ולמרות זאת - היו פערים עצומים במחיר

למשל, פער של מיטה + שידה במחיר 900 ש"ח לעומת סט דומה במחיר מעל 3,000 ש"ח!

בכלל, איך קובעים איכות של מיטה (האם לפי החומר ממנה עשויה?)

לגביי עגלה - (אמבטיה - זה החלק בתחתית העגלה, כן??)
סליחה על הבורות - למה חשוב גודל האמבטיה?
לאחר שרכשת - אשמח אם תוכלי להמליץ לי (אפשר גם במסר אישי) - על סוג/יצרן של עגלה ומיטה.

ושוב - המון המון תודה לך!!

tokit

New member
צריך ללכת ולראות

קטלוג לא מספיק. תראי, אני יודעת לקנות. אם את מאלו שלא יודעות להבחין באיכות של מוצר, כדאי לך ללכת עם מישהו שכן מבין בדברים האלו. מיטה - חשוב שניתן יהיה לשנות את גובה הקרש עליו יושב המזרון, חשוב שניתן יהיה להרים ולהוריד את אחת הדפנות בקלות, כדי להכניס ולהוציא את הילד בקלות. חשוב לבדוק את הגימור. בשידה חשוב הגודל והעומק שלה. שידה גדולה תשמש אותך ליותר זמן לעומת שידה קטנה. אני גם אוהבת מגירות גדולות. עגלה - האמבטיה של העגלה היא החלק בו התינוק ישן בהתחלה.חשוב שתהיה גדולה אם התינוק גדול. יש כאלו שמוותרים על אמבטיה ומסתפקים בטיולון שנשכב עד הסוף. הסל זה מה שיש למטה וחשוב שהוא יהיה גדול ובעל גישה נוחה, כי שם שמים את הקניות. אני מעדיפה עגלה עם ידית אחת. עבירות מבחינתי זה שני דברים - גם שלא תהיה גדולה מדי וגם שתוכלי ללכת איתה בקלות על סוגים שונים של משטחים. יש עגלות שמחליקות כמו חמאה ויש עגלות שצריך לדחוף בכוח. העגלה שלי מזה 3 שנים היא הבוגאבו קמיליון ואני סופר מרוצה. נדיר שאני מקפלת אותה, וזה חשוב כי הקיפול שלה בעייתי. מי שמקפלת הרבה - שתבחר משהו אחר. מיטה ושידה יש לי של מותג צרפתי בשם טרטן אה שוקולד. זה עלה הון תועפות ולכן קשה לי להמליץ (מעל 10,000 ש״ח מתצוגה). השידה הזו היא אחד הדברים הטובים ביותר שיש לי. המיטה פחות מנוצלת, כי הילד ישן איתנו. אני מקווה שהשני יישן בה.

ליאור53

New member
דוקא בעדת ה"יושבות בחושך"

שגם אני נמנית עליה, לא נהוגות אמונות תפלות...
הזמנה ניתן לעשות מתי שבא לך, אבל אני עשיתי בהריון הראשון סביב שבוע 32.
ברוב, אם לא כל החניות, הם ישמרו לך את ההזמנה עד למועד שתרצי. את אמורה לומר להם יום-יומיים קודם והם יביאו. כלומר את יכולה לחכות ללידה ואז ההזמנה תגיע. אנחנו לקחנו הביתה כמה דברים, אבל הדברים הגדולים הגיעו יום למחרת הלידה לבקשתנו.

עגלה:
מבחינת גלגלים - צריך לראות מהי סביבת המגורים (כביש/דרך עפר) ולאן את בדרך כלל הולכת.
מבחינת גודל - 1. תלוי איזה רכב יש לך. כשתבדקי עגלות תנסי להכניס אותן לתא המטען ולראות אם הן נכנסות בקלות.
2. אם את לבד (וגם אם לא) כדאי מאוד שהעגלה תתקפל בקלות.
3. אם לעגלה יש אמבטיה, תראי אם אפשר לקפל אותה, ואם לא - תחשבי אם יש לך מקום בשבילה בבית אחרי השימוש. יש עגלות עם
אמבטיה רכה שנשלפת מהעגלה, וזה יכול להיות הרבה יותר נוח (היתה לי כזאת). בנוסף, תבדקי כמה כבדה לך העגלה, במיוחד אם יש
מדרגות.
4. אם לעגלה אין אמבטיה, היא צריכה להישכב ל 180 מעלות (אפשר גם 178).
5. אני מעדיפה עגלות עם ידית אחת, יותר נוח לתמרון אם הידיים עמוסות.
6. והכי חשוב - אל תשתגעי. אל תחפשי את ההכי יקר, הוא לא בהכרח הכי טוב ונוח. יש עגלות שנוחות בשלב הראשון, אבל בשלב הטיולון
הן כבדות ומסורבלות. לנו היתה גראקו נהדרת, קצת כבדה, ובילדה השניה נמאס לי ממנה. בגיל 4 חודשים קניתי טיולון פשוט, שהיתרון שלו
היה שהוא נשכב ממש ממש נמוך (כמו עגלות ה PEG). עלה 400 ש"ח.
מיטה:
אין מה לבדוק יותר מדי. תקני מיטה שעומדת בתקנים. ולמרות שרשמת שאת לא רוצה משומש - תחשבי על זה שוב. הרי ממילא תקני מזרון חדש, מה זה משנה אם המיטה משומשת?
מזרון:
האמת שאנחנו קנינו מזרון רגיל לתינוקות, לא כזה עם צדדים שונים או עם רשת. עלה כ 300 ש"ח.

ולגבי כל המוצרים -
לכי לחנות גדולה כמו מוצצים,ותראי את המבחר. אח"כ תוכלי להשוות מחירים בחנויות קטנות. בת"א יש חנות בשם כלבו סימה, שהיא ממש ממש זולה.

RINAT35

New member
ואוו! כל הכבוד על הפירוט! ועוד שאלות...

ראשית - אכן, מישהי (שלא מהעדה היושבת בחושך
) - סיפרה לי פעם, שהיא ביצעה את הרכישה, ושמרו לה בחנות.
לצערי, אין לי קשר עם אותה בחורה (שוחחתי איתה באופן חד פעמי). ולכן, אני דיי חוששת, מנושא השמירה בחנות.
כלומר, גם כאשר מזמינים מוצר כלשהו, יש זמן אספקה....יש שאלה האם משלמים מראש....
נראה לי דיי מפחיד לשלם ופתאום...אחרי 3 חודשים, להודיע להם "תביאו" ...(עלול להיות מצב, שאחרי ששילמתי - המוצר לא יהיה במלאי, וכו').

1. אני לא יודעת מראש באילו איזורים אסתובב.
באופן כללי - אני גרה בעיר. ולכן, מקפידה להסתובב בדרכים סלולות....

2. אין לי רכב (אני נוסעת באוטובוסים). ולכן, אין לי כרגע אפשרות לדעת או לבדוק האם העגלה תיכנס או לא...

3. גם במקרה הזה - אני זקוקה למילון מונחים

סליחה על הבורות.....האם אמבטיה - זה החלק בתחתית העגלה?
לא ברור לי למה הכוונה - "צריכה להישכב". (רוב העגלות שראיתי - הן עגלות ישרות...180 מעלות).
את מתכוונת לעגלה, שבהמשך התינוק יוכל לשבת בה?
כנ"ל, לא ברור לי ההבדל בין עגלה לבין טיולון (האם טיולון מתאים לתינוק שזה עתה נולד?).

4. שוב, סליחה על הבורות...
ידית אחת - את מתכוונת לידית בצידי העגלה?
כלומר, ידית אשר בעזרתה מקפלים/מיישרים את העגלה?

5. בוודאי שלא אחפש את ההכי יקר.
אבל, מה ש"משגע" זו השאלה - האם מחיר זול לא בא על חשבון איכות?

6. "כל בו סימה" - אם איני טועה, קראתי שזה בשוק התקווה, לא?
(קצת רחוק לי...אני לא גרה בת"א....אבל, בגוש דן).

בקיצור - המון המון תודה לך על העצות המפורטות
.
ו... אנא, אם יש לך המלצה על פירמה/יצרן/חנות ספציפיים (לאור העובדה שכבר קנית) - אשמח לקבל המלצה כאן או במסר אישי.

ליאור53

New member
תשובות

1. אמורים לשמור לך מוצרים, לא להסתמך על כך שהם יהיו במלאי, לכן את משלמת חלק מראש.
2. אמבטיה היא החלק בו התינוק שוכב בעגלה ואפשר להסיר אותה, ולהישאר עם הטיולון (שבו הוא יושב).
3. בזמני (לפני 6 שנים) לא היו כמעט עגלות שנשכבות עד הסוף. זה נע בין 160-178 מעלות, ואנחנו קנינו כזו של 178.
4. הבדל בין עגלה לטיולון - בעגלה משולבת (שאלו רוב העגלות) יש אפשרות לשכיבה ולטיולון. יש טיולונים זולים יותר שקונים אחרי שהתינוק יושב, או סתם כשנמאס מהכובד של העגלה. אני קניתי כזה לבתי בת ה 4 חודשים, בזמנו, כי הוא נשכב כמעט עד הסוף ולכן למעשה לא היה הבדל בינו לבין עגלה.
5. ידית - הכוונה לידית שבה מחזיקים/דוחפים את העגלה. יש עגלות עם שתי ידיות ויש עם ידית אחת גדולה.
6. מחיר לא בא על חשבון האיכות. אין שום סיבה לקנות עגלה ב 5000 ש"ח. יש עגלות מעולות (!) בהרבה פחות.
7. כלבו סימה אם אני זוכרת נכון נמצא ברחוב האצ"ל (או משהו כזה) בת"א. יש להם גם אתר שאפשר לראות מחירים. שווה לבדוק.
8. מישהי כתבה כאן על עניין הסל שמתחת לעגלה. באמת שכחתי לכתוב את זה. לי זה היה מאוד חשוב שיהיה סל גדול, וגם שיהיה אפשרי לפתוח אותו בלי להעיר את התינוק.

אנחנו קנינו את החבילה בביג בייבי ברעננה. זו לא היתה חנות זולה למוצרים בודדים, אבל החבילות שלהם היו ממש משתלמות (הם הצהירו שנביא הצעות מחיר והם יורידו אותן, וכך היה). המוצרים הגדולים הגיעו בדיוק כשרצינו אותם (ואפילו הביאו לנו שתי טרמפולינות בטעות...).

giraffelle

New member
לגבי קניות לפני

כפי שכבר ענו לך, מאד מקובל בחנויות של מוצרים לתינוקות לעשות "הזמנת לידה", משלמים מקדמה ואז אחרי הלידה מביאים לך את הכל. מבחינת זמינות מוצרים וזמן אספקה אני לא חושבת שיש מה לדאוג כי המון אנשים עושים את זה ומסתבר שזה עובד טוב.
מצד שני, זה דורש איזושהי התארגנות אחרי הלידה - צריך להיות בבית לקבל את הדברים, וזה יכול לקחת יומיים עד שיגיעו הדברים. ואת רוצה שהדברים כבר יהיו בבית כשאת חוזרת מבית החולים, לפחות חלקם, מן הסתם.
אם אני זוכרת נכון את לבד - מה שאומר שלא מומלץ (לדעתי) לעשות את זה אלא אם כן יש מישהו שיכול לטפל בזה בשבילך.

אותו כנ"ל גם לגבי הדברים הקטנים - כשתחזרי הביתה זה לא הזמן להתחיל לכבס בגדים ולסדר בארונות, וגם לא לעשות קניה של חיתולים ומשחת החתלה... או שיהיה מי שיעשה לך את הכל אחרי הלידה, או להכין מראש.

אני אישית העדפתי להכין הכל מראש - לפני הלידה היה לנו בבית ממש כמעט הכל - כולל בגדים מכובסים מוכנים בארון וחבילת חיתולים ראשונה. הדבר היחיד שלא היה זה עריסה שבעלי הביא מיד שרה אחרי הלידה, וגם את זה אין סיבה לא לעשות קצת קודם (לנו היתה דירה פצפונת אז דחינו את הקץ).

ורק הערה לגבי סעיף 5 - כמו בכל דבר בערך, מחיר משקף איכות אבל ממש לא רק. יש הרבה עניין של מיתוג, וגם הרבה פעמים את משלמת על יתרונות שלא בטוח שאת צריכה.
לדוגמה, העגלה שהיתה לי, יד שניה מההורים שלי, היא טנק במונחי העגלות של היום. אבל מכיוון שהתניידתי אך ורק ברכב, ואנחנו גרים בקומת קרקע, הכובד בקושי השפיע עלי. את הולכת להתנייד באוטובוסים אז כובד דווקא כן קריטי לך, אבל מצד שני, כנראה שלא ישנה לך אם יש לעגלה סלקל תואם או לא...

יעל329

New member
לגבי מיטת תינוק

יש תקינה בנושא, הבנתי שחשוב שיהיה בתקן, לא חושבת שיש הבדלים משמעותיים מעבר לכך, רצוי שתהיה אפשרות להוריד את גובה המשטח כדי שיהיה אפשר להגביהו ולהורידו בהתאם לצורך, זה חשוב. לגבי עגלות, שימי לב שהקיפול נוח ולא מסובך.

little Sparkle9

New member
השירשור הזה בדיוק בא לי בזמן!

אני אומנם רק מתחילה שבוע 15...
אבל אתמול בדרך חזרה הביתה הבחנתי כי החנות שמתחת לבית שלי נסגרת ויש חיסול 50%-70%, חנות למוצרי תינוקות , חנות של 30 שנה שאני מכירה מאז היותי ילדה ( והיה לי חלוםמאז שאני ילדה שאכנס לשם לקנות לעצמי ולא רק לאחרים)

אז נכנסתי לשם ויצאתי עם עגלה!

זה מטורף!!! היתי צריכה לסטור לעצמי אח"כ ולקלוט מה עשיתי בכלל...

אז קודם כל אציין, שמאז ומתמיד ידעתי מה אני רוצה ומה חשוב לי ועל מה להתמקד.
בפועל הכל משתנה בין כ"כ הרבה הצעות של עגלות... אבל מהר מאוד התלבטתי בין שלושה ומיקדתי את הצרכים שלי ושל הבייבי.
קניתי עגלה עם טיולון ואמבטיה. והתייחסתי למס' נקודות שאולי יעזרו גם לך:
*חיפשתי חומר אוורירי- לא בד אטום ( בעיקר בהתחשב בזה שאני אלד בשיא הקיץ )

*החומר האוורירי כשהוא ניילון דמוי פלסטיק ניתן גם לניקוי קל אפילו במטלית לחה.

*המשטח הפנימי של העגלה- איפה שהתינוק שוכב- יש סוגים רבים ושונים- או דקים מידי או חמים מידי מבחינת הבד- חשוב בעיניי שיהיה קשיח כדי שתהיה תמיכה טובה ולא דק ורך מידי ומחומר אוורירי ונושם ולא בד שסופג אבק.

*דאגתי שתהיה לי האופציה להרכיב את האמבטיה והטיול פעם עם הפנים קדימה ופעם אחורה ושלא תהיה הרכבה חד פעמית לטיולון !

*החלק של הטיולון שרכשתי מתכוונן ל 2-3 מצבים שכיבה ישיבה ושיפוע עד גיל שנתיים ועד 15-16 ק"ג וניתן לכוון גם את הגובה בקלות.

*לי אישית חשוב שהסל בתחתית העגלה יהיה מספיק עמוק- היות ואני גם לא ממונעת.

* שחור \ כחול כהה לא בא אצלי בחשבון משום שאנחנו מדינה חמה ואלה צבעים שקולטים חום- אם זה בד בהמשך הוא גם נהרס מהשמש.

*כמובן שייחסתי חשיבות למשקל כי ברגע שתינוק בפנים המשקל עולה ועם הזמן גם משקל התינוק.
שימי לב שחברות שונות מציעים משקלים שונים אבל בפועל זה משתנה כשאת מחזיקה את זה בעצמך בגלל הריפודים בכל עגלה והיכולת האישית.
ובהתחשב בזה שאני גם לבד ואין בן זוג שיעזור וירים חיפשתי נוחות וקלות ובטיחות לתינוק כמובן.

*ממליצה להתלבט בין שניים שלוש- ובחנות עצמה להרים ולקפל לבד ולראות איך את מתמודדת.
כך אני עשיתי ומרוצה מאוד מהקנייה והבחירה

* מותגים- לא קניתי עגלה ממותגת, לא חושבת שממותג יותר עונה תמיד על כל הצרכים האישיים ולא חושבת שזה מצדיק הוצאה של מעל 3 וחצי אלף שקל.
כשהגעתי הביתה רק אז עשיתי חיפוש על העגלה שקניתי ואני ממש שמחה לשמוע עליה ביקורות טובות!

עכשיו אני בדיוק מתלבטת אם לרכוש סלקל ובודקת אפשרות של סלקלים כאלה שמתלבשים על כל עגלה ( אם יש כזה דבר בכלל???)
אני יודעת שלא ניתן להוציא את התינוק ללא סלקל מבית חולים, ומצד שני אני גם לא ממונעת אז אני לא יודעת עד כמה יהיה לי בזה שימוש אבל אם זה יהיה לי לשימוש חד פעמי עם זה אשאיל מחברה או אקנה יד שנייה.
בינתיים ראיתי סלקלים ב 199-220 ש"ח במבצע פברואר בשילב ובחנות "בייבי יבואן" שממול מכון מור בבני ברק ואז זה חיסכון אמיתי.

אשמח לעזור לך אם יש שאלות נוספות

בהצלחה!

giraffelle

New member
לגבי הסלקל ובית חולים

זה סתם מיתוס.
קודם כל אין שום אפשרות למנוע ממך לקחת את התינוק הביתה.
כחלק מההדרכה הראשונית שמקבלים במסגרת השחרור מבית החולים גם מוודאים שאת מסיעה את התינוק בבטחה.
אבל אין שום חובה להתייצב עם סלקל דווקא - יש אנשים שאין להם סלקל אלא כסא בטיחות שמתאים מגיל 0, יש אנשים שחוזרים הביתה ברגל או באוטובוס, וגם אנשים שסתם מעדיפים להשאיר את הסלקל ברכב...
(כמובן, אם את חוזרת ברכב פרטי או מונית את צריכה סלקל, בלי קשר לבית החולים).

אם את מתכוונת לנסוע ברכב או מונית עם התינוק מדי פעם חשוב שיהיה לך סלקל. יש באמת סלקלים זולים, וזה יכול לשמש גם בתוך הבית בתור טרמפולינה. יד שניה לא בטוח שכדאי לקנות כי את לא יודעת אם זה עבר תאונה, אבל לקבל יד שניה מאנשים שסומכים עליהם זה סבבה. שימי לב שלסלקלים וכסאות בטיחות יש תוקף של כ6-8 שנים.

אני באתי עם עגלה לבית החולים...

סתם היה לי קל יותר והייתי איתם שבועיים בפגיה. נוצר קשר מיוחד והם אמרו לי שבטח שאני יכולה לבוא עם עגלה לקחת את התינוקת.

little Sparkle9

New member
תודה רבה! עזרת לי מאוד! ועוד משהו קטן

מה ז"א מיתוס?
האם הם לא בודקים באיזה אופן יוצא התינוק מבי"ח?
האם אפשר להשאיר את הסלקל באוטו ולהוציא את התינוק עם העגלה והאמבטיה? או שהם מבקשים לראות את הסלקל..?

אני כנראה באמת אלך על סלקל פשוט, ( אהבתי את עניין הטרמפולינה)

שיהיה לי בבית אצל ההורים וגם לצורך נסיעה ברכבים של אחרים.

על מה עליי לשים דגש ברכישת סלקל? ( גם בסל קל פשוט)

אני יודעת שחשוב שיהיו לו שני מצבים - הטייה וישיבה.

אודה לעזרתכן

תודה רבה רבה!

giraffelle

New member
ואם בודקים, אז מה?

ממה שמספרים, כנראה שבאמת יש בתי חולים שבהם בודקים, ומסתבר שגם היו דברים מעולם והיו אנשים שעשו להם צרות על זה.
אין לבית החולם שום סמכות לבדוק או לתת לך הוראות, ובטח שאין להם סמכות לעכב אותך.
זה כן מתפקידם להדריך וזה מצוין שהם עושים את זה, פשוט תראי להם שאת מודעת לנושא הבטיחות ויעזבו אותך בשקט. (ואם לא - צריך להזכיר להם שזה התינוק שלך...)

אני לא ממש יודעת מה חשוב בסלקל שלא משמש באופן קבוע ברכב, אף פעם לא חשבתי לעומק על שימוש כזה... בסלקל לנסיעות מרובות הכי חשוב זה ציון בטיחות גבוה, אבל אישית לא נראה לי שהייתי מוציאה סכום גבוה על סלקל לנסיעות מזדמנות גם אם זה בא על חשבון הבטיחות.
מצב ישיבה דווקא נשמע לי מיותר לגמרי, בכל מקרה בגילאים צעירים רצוי כמה שיותר להשכיב, זה גם יותר נוח, ונדיר שסלקל משמש מעבר לגיל שנה. (יש בכלל סלקלים עם שני מצבים? מכירה רק בכסאות בטיחות). מה גם שלא נראה לי כל כך חשוב להשקיע בנוחות הנסיעה בשביל משהו שמשמש לעיתים רחוקות. כנ"ל לגבי פיצ'רים כמו שינוי אורך הרצועות בלי לפרק את הסלקל - ממש לא רלוונטי כשממילא מפרקים את הסלקל אחרי כל נסיעה. גם בסיס כנראה די מיותר מאותן סיבות.
כדאי לחפש אחד שנוח לחגור אותו בלי הבסיס, ואם את חושבת שתסתובבי איתו ביד, אז גם קל משקל. או מתלבש על עגלה, תלוי מה נראה לך שתעשי (קצת משחק ניחושים פה...)

למעלה