איך אתן בענייני מתכונים
השבוע יצא לי לנסות

איך אתן בענייני מתכונים
השבוע יצא לי לנסות

מס' מתכונים חדשים, חלק הצליחו והיו מאוד לטעמנו וחלק היו מפלה גדולה, אחד לא טעים בכלל ולא מוצלח והשני, יצא טוב אבל לא לטעמנו בכלל, בן הזוג אמר שכשיש מתכון מנצח יש לדבוק בו ולפעמים השינויים רק הורסים.
אני בדר"כ בוחנת כל מתכון ומשנה לפי מה שנראה לי, פה החלטתי לקחת סיכון ולעשות בדיוק כמו שהמתכון כתוב, וכמו שכתבתי, חלק נחלו הצלחה מסחררת וחלק היו "נפילה".
מה דעתכן בעניין
 

practical1

New member
אחרי שהיו לי מפלות

למדתי לקחת מתכונים או רעיונות ממי שהסגנון שלו דומה לשלי ויש לנו אותה ראיה קולינארית.
יש מתכונים שנקראים נפלא ואולי כן מצליחים וקולעים לטעמם של אחרים, אנחנו קצת נודניקים בענין הזה...
הבן הגדול אומר לי תמיד - למה את מנסה לשנות? זה טעים, אנחנו אוהבים את זה כך, מה הבעיה?
אז אני נשארת באזור הבטוח שלי.
 

YULI9

New member
אני בדרך כלל יכולה להעריך איך ייצא מתכון חדש

מתכון שעוד לא ניסיתי אני עושה בדיוק כפי שכתוב בלי שינויים, אחר כך מתחילה לשנות אבל בזהירות כל פעם שינוי אחר.
נפילות ממש יש לי לעתים נדירות.
מצחיקות אותי חברות שלוקחות ממני מתכון של מאכל שמצא חן בעיניהן משנות אותו ואחר כך מתלוננות שהוא לא יוצא כפי שציפו.
 
אם זה מאכל שטעמתי אז מכינה לרוב בדיוק כמו

המתכון. אם זה מתכון מהאינטרנט משנה לפי מה שאוהבים.. בשני המתכונים שניסיתי ונחלו מפלה מבחינתי לא שיניתי דבר כמו שאני עושה בדר"כ..
 

dubit1234

New member
אני מבשלת טוב ולכן

לא מפחדת ממתכונים חדשים ואפילו שמחה ללמוד.
יש לי כבר את החושים לדעת מה מתאים לי. זה התפתח במשך השנים....
מה שלגמריי חדש לי, כמו דים סאם, למשל, אני חוקרת ולומדת היטב, לפני שקופצת לאש
 

סמאדי

New member
אין לי אומץ לבשל ממתכון שאני לא מכירה.

ממש מוזר.
כן אוהבת להמציא, לשנות ולהיות יצירתית,
 
בפעם הראשונה אני נצמדת למתכון אחד לאחד.

אם יש אפילו משהו אחד שאני לא אוהבת, או שיש לי רתיעה ממנו
אני מוותרת על המתכון.
לפעמים אחרי שניסיתי מתכון מסוים שהוא טוב, אני משנה קצת ואז מחליטה אם להיצמד למקור, או לשינוי שלי.
במקרה של מתכון נפילה-מנסה להציל ולשפר אותו, אם לא הולך-מזבילה.
 

perhay

New member
אני אוהבת לגוון ולנסות

ובעלי אומר כבעלך תצמדי למתכונים שהצליחו לך ותפסיקי לנסות
דברים חדשים.
בתי הבכורה הרכיבה לעצמה תפרית משפחתי שכולם אוהבים ולא מעוניינת ללמוד יותר מתכונים. אולי עכשיו היא הוסיפה מנה אחת או שתיים כי רוב
בני משפחתה הפכו לצמחונים.
 
לגוון לגוון לגוון!

גם אני וגם בעלי מאוד אוהבים לנסות מאכלים חדשים.
על כן לפחות פעם- פעמיים בשבוע אני מנסה מתכון חדש.
לרוב אני יודעת כבר מה נאהב- למשל- תבשילים בריאים, מרקים, כל מה שמכיל טחינה, אוכל ערבי, דרוזי וכו׳

מתכון מנצח נשאר אצלי במוח (או שמור במחשב) והולך איתי לאורך זמן.
יש לי כבר כמה וכמה מתכונים כאלה
.
 
גם אני עונה

בדרך כלל אני נזהרת ממתכונים חדשים, במיוחד מסובכים וארוכים (אני בעד קיצורים) כי לא תמיד מצליח לי.

אני אוהבת לקרוא את דרך ההכנה והמרכיבים, אוהבת לעיין במתכונים של חברי הבלוגרים.

מסיבה זו, אני כמעט ולא מכינה מתכונים שלא קבלתי ממקור ראשון או שטעמתי ואם אם אכין, אכניס לזה משהו משלי.
 

מורטלש

New member
במתכונים של אוכל

אני תמיד משנה מעט לפי הטעמים שאנחנו אוהבים, למעשה לוקחת רק את הרעיון (כי בכל זאת אוכל זה לא מתמטיקה שצריך להיות מדוייק)
במתכונים של עוגות בד"כ לפי המתכון המדוייק.

בעיקרון לא משנה הרבה אוהבים לאכול את האוכל הרגיל והבטוח.
 
מתכונים חדשים של מאכלים אהובים?

אין לי שום בעיה לנסות מתכונים חדשי, למשל בבית אצלנו הכי אוהבים עוגת שוקולד בחושה ופושטית. נמאס לי להכין אותה, אז תמיד מנסה מתכונים חדשים לעוגת שוקולד, לא כולם שרדו אבל הנה לפני חודש מצאתי מתכון מעולה!

אני גם מכינה אורז בצורה מסויימת (רק כוס מים לכוס אורז), מאוד טובה ומוצלחת אבל אין לי בעיה לנסות להכין לפי מתכונים אחריםמדי פעם, למרות ששלנו הכי מוצלח לטעמנו.

לגבי אלתורים במתכון קים, ברגעשאניתופסת טחון אין שום בעיה - ולרב יצא טוב מאוד.
להחליף או לוותר על פריטים ממתכון חדש שמעולם לא ניסיתי? לא ירה, ח"כ אניכל הזמן אתהאם יצא לא מוצלח כי ויתרתי עם X. ככה גם יצא לי להכיר חומרי גלם שמעולם לא השמשתי בהם,או ירקות בשימש שונה.

יש המון מתכוניםשנחשבים למומלצים, ואני ממש לא אהבתי. זה גם עניןשל טעם.
 

yafyafit

New member
כיוון שאוריינטציית המטבח שלי גרועה,

בעלי מתחנן שאם אני כבר מנסה מתכון - להיצמד אליו,
אחרת אני ממציאה דברים שבעליל לא קשורים...
אני מנסה להיות אומנותית גם באוכל, שהוא ממש לא המגרש הביתי שלי


אגב השבוע הכנו פעם ראשונה פנקייק ממתכון שקיבלתי מאחיינית שלי בת 12... והצלחנו...
 

דנה אז

New member
אוהבת לנסות מתכונים חדשים

מעדיפה את אלה מהבלוגים בפורום, אבל גם אחרים.
בתבשילים יותר מעיזה לשנות מתכון חדש (כי תמיד אפשר לנסות ולתקן).
אפיה יותר נצמדת למתכון המקורי - בפעם הראשונה ואחרי זה משנה, גם שיהיה יותר לטעמנו.
בעלי מעדיף שאדבוק למתכונים שמצליחים אבל לי זה לא מתאים.
 

סמויה11

New member
מאד אוהבת לנסות מתכונים חדשים

באפייה, כמעט תמיד מפחיתה מכמות הסוכר, גם בפעם הראשונה.
בבישול, לפעמים מאלתרת
 
אצלי

הם שונאים רת השינויים.
פשוט מטילים וטו.

אם משהו טעים להם כל שינוי קטנטן מעצבן אותם
ואצלי יש 5 מבוגרים אניני טעם....

זה לא פשוט.
 
למעלה