איך אפשר להגן על תיק השקעות שמפוזר

מצב
הנושא נעול.

Netanyahu1

New member

בעולם? אירופה, אמריקה, סין, אמריקה הלטינית? האם יש תעודות סל בחסר הנסחרות בארץ למדינות אלה? תודה לכל המשיבים, הפורום עוזר לי מאוד.

נוסטרו

New member
צמצם חשיפה

בעולם? אירופה, אמריקה, סין, אמריקה הלטינית? האם יש תעודות סל בחסר הנסחרות בארץ למדינות אלה? תודה לכל המשיבים, הפורום עוזר לי מאוד.
צמצם חשיפה
אם לא נוח לך עם רמת החשיפה הנוכחית שלך אל תגן על התיק מכור חלקים ממנו. אין ביטוח חינם והעלות של להיות בלונג ושורט על אותו שוק (התוחלת של ביטוח כזה באמצעים בייתים היא שלילית).

קרלטון

New member
../images/Emo45.gif

צמצם חשיפה
אם לא נוח לך עם רמת החשיפה הנוכחית שלך אל תגן על התיק מכור חלקים ממנו. אין ביטוח חינם והעלות של להיות בלונג ושורט על אותו שוק (התוחלת של ביטוח כזה באמצעים בייתים היא שלילית).

rambling

New member
הקטנת חשיפה ו/או הידוק סטופים

אם אתה מקטין אז תהיה מוכן גם להכנס או להוסיף חזרה אם לא תתממשנה הירידות שאתה חוזה.

Netanyahu1

New member
אני מחפש הגנה כלשהיא על התיק

אם אתה מקטין אז תהיה מוכן גם להכנס או להוסיף חזרה אם לא תתממשנה הירידות שאתה חוזה.
ורציתי לדעת אם המכשירים הקיימים בארץ מסוגלים לספק אותה. לא רוצה לצמצם חשיפה, אלא לקנות מעט שורטים שיגנו על התיק במקרה של נפילות חזקות (כגון אלה שהיו בשווקים המתעוררים בשנה שעברה) תודה

la DVD

New member
אולי מוכרים בנאסדק אופציות על

ורציתי לדעת אם המכשירים הקיימים בארץ מסוגלים לספק אותה. לא רוצה לצמצם חשיפה, אלא לקנות מעט שורטים שיגנו על התיק במקרה של נפילות חזקות (כגון אלה שהיו בשווקים המתעוררים בשנה שעברה) תודה
אולי מוכרים בנאסדק אופציות על
תעודות סל? תבדוק

moco10

New member
אולי תסביר לי איך שורטים מגינים

על ההשקעה? הרי שורט על אותו נייר או מדד פשוט מבטלים את הלונג עליו.

עלי גפן

New member
כשאתה חושב שאתה יותר חכם מהשוק

על ההשקעה? הרי שורט על אותו נייר או מדד פשוט מבטלים את הלונג עליו.
אומר כזה דבר: השוק יעלה, השוק ירד. אני יודע איזה מניות בתוך ת"א 25 (למשל) ישיגו ביצועים טובים יותר יחסית מהשאר, אז עליהן אני בלונג, על כל הסל בשורט... ת'כלס לא נראה לי משתלם

moco10

New member
זה ברור

אומר כזה דבר: השוק יעלה, השוק ירד. אני יודע איזה מניות בתוך ת"א 25 (למשל) ישיגו ביצועים טובים יותר יחסית מהשאר, אז עליהן אני בלונג, על כל הסל בשורט... ת'כלס לא נראה לי משתלם
זה ברור
אך הרושם ממה שכתב השואל הוא שגם הלונג מפוזר.

קרלטון

New member
זאת בדיוק דוגמא

זאת בדיוק דוגמא
לאסטרטגיה שתלויה בספקולציה ספציפית של המשקיע לגבי הניירות שהוא מחזיק, "מגנה" על התיק רק במקרים שהוא צודק, ודופקת את התיק ובגדול במקרה שהוא טועה. אם השוק עולה, והמניות הכוכבות שנבחרו יורדות, יפסיד גם מירידת המניות וגם מהשורט.

קרלטון

New member
הגנה על התיק עולה כסף

הגנה על התיק עולה כסף
מדי פעם זורקים פה מבחר אסטרטגיות הזויות לאיך להגן על התיק ולהרוויח גם מהתיק וגם מההגנה באורח קסם, כשבודקים לעומק את השילוב בין האסטרטגיות האלה לתיק עצמו רואים את החורים בהן ואיך הן בסופו של דבר רק דופקות את התשואה מהתיק. הגנות על התיק רלוונטיות בעיקר למי שיש לו פוזיצייה גדולה כזאת שהוא לא יכול להרשות לעצמו לקנות ולמכור כשמתחשק לו, לא למישהו עם תיק של עשרות או מאות אלפי שקלים. חוסר הרצון לצמצם פוזיציה הוא לפעמים פשוט המנעות מפעולה מתוך פחד "לפספס" משהו. אין מה לפחד, אם לא נוח לך עם היקף החשיפה המנייתית, תקטין אותה. אם אתה צופה ירידות קרובות צמצם את התיק, תמיד יש לך אפשרות להיכנס חזרה אם טעית. גם פה צריך להפנים שלטעות לפעמים זה חלק מהמסחר / ההשקעה, כל עוד מכירים בטעות כמה שיותר מהר ופועלים לפי המצב הקיים בשוק.

Warren Buffett

New member
הגנה

הגנה
לטעמי ההגנה הטובה ביותר היא צמצום חשיפה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה