איך אפשר ךהעביר משתנה בין פורמים?

eyalses

New member
איך אפשר ךהעביר משתנה בין פורמים?

איך אפשר להעביר את המשתנה איקס מפורם אחד לאחר כולל הערך שלו?

cald

New member
תשובה

לאחר שהגדרת באחד הפורמים את המשתנה X, אתה צריך לבנות באותו הפורם שתי פונקציות: אחת אשר מחזירה את ערך המשתנה: ()Function GetX GetX=X End Function ואחת אשר מכניסה ערך לתוך המשתנה: (Sub SetX(Value X=Value End Sub ואז, כשתרצה מהפורם השני לקבל את הערך של X קרא ל GetX, וכשתרצה לקבוע אותו קרא ל SetX ורשום בתוך סוגריים את הערך החדש. * לפני שאתה קורא לפונקציות, עליך לציין את שם הפורם בו הן נמצאות. לדוגמה: Form1.GetX

eyalses

New member
אי אפשר לתת ל- X ערך בדרך רגילה כמו

X= 12 או משהו כזה?

eyalses

New member
וגם...

כשאני מוסיף נגיד Form1.GetX הוא כותב לי expected: end of statment

eyalses

New member
בעצם יש בעיה

כשאני כותב form2.getx ואחר כך אני מפעיל את הכפתור הוא כותב לי argument not otional

eyalses

New member
זה לא הולך בקיצור

זה לא כותב כבר את השורה הזאת אבל זה לא מצליח

eyalk5

New member
מסובך מדי

הכי פשוט זה לשלוח את המשתנה לsub שפרום השני שם הסב(שם השדה) בפורם השני: sub שם הסב(שם השדה) שדה אחר=שם השדה end sub אייל ק

eyalses

New member
אתה יכול אולי לכתוב לי את זה

בצורת קוד? כי ככה ני לא מבין שום כלום

הכי טוב זה

להגדיר את X כמשתנה מסוג PUBLIC במודול ואז כל הפורמים יכירו אותו

shai_shai_shai

New member
תשובה...

פשוט תשים ב module את המשנה בתור public או בתור global. וככה כל הפורומים יכירו אותו

1Unlimited

New member
הכי פשוט

ב-MODULE תגדיר משתנה PUBLIC, תוכל להציב בו מכל מקום ולקרוא ממנו, לדוגמה: Public x as variant כעת תציב בכל FORM ותקרא מכל מקום...

eyalses

New member
כלונר אני יודע איפה זה אבל זה לא

עוזר כתבתי במודול public x as integer ומה אז בכל פורם צרי גם להגיד X כי בינתיים זה לא עובר...

The Guardian

New member
אם אתה

אם אתה מגדיר אותו כPublic במודול אתה פשוט משתמש בו אחר כך כמשתנה רגיל מכל פורם קיים

למעלה