איך אני פותר את השאלה הבאה:

hugepropaganda

New member
איך אני פותר את השאלה הבאה:

אהלן אנשים אני באמת שלא יודע איך אני ניגש לפתור את השאלה הזאת מבקש מכם לעזור לי ואם אפשר הסברים על הדרך זה יהיה מאוד מועיל ***חשב את כמות של אוויר (בגרמ) שצריך לשריפת 1 ליטר של דלק C6H6 ליצירת גז CO2 ומים. תודה רבה לכם
 

deathcaster

New member
הדרכה

מאזנים את משוואת השריפה (אני מניח שמדובר בבעירה שלימה. מוצאים כמה 1 ליטר של הדלק זה במולים, ממשוואת האיזון הסטוכיומטרית מוצאים כמה מולים של חמצן צריך, ואם יודעים כמה מול חמצן, לא בעיה לחשב כמה גרמים צריך.
 

hugepropaganda

New member
אוקיי

תודה רבה לך על תגובתך, אני אהיה קצת חוצפן ואשאל אם אתה יכול לפתור ולהעלות את הפיתרון,כך תהיה לי לפחות אינדיקציה לדעת איפה טעיתי ולמה תודה רבה לך.
 

deathcaster

New member
בוא נעשה ההיפך ואז לא תהיה חוצפן

תעלה לכאן את הפתרון שלך, ונראה איפה אתה טעית
(אם טעית) ואם יש לך תשובה סופית, צרף אותה. ולהבא אם אתה נתקע אם שאלה, ישר תעלה את הפתרון שלך (עם תשובה סופית במידה ויש) ונראה היכן נתקעת.
 

Double Oxygen

New member
איזון

אפשר לאזן את המשוואה הזו מבחינה לא שלמה (זאת אומרת מקדמים לא שלמים) אבל מכיוון שאנחנו רוצים חישובים נוחים וקלים נעדיף שהמקדמים יהיו שלמים. במקרה הזה אני הייתי מאזנת ככה: 2C6H6+15O2-->6H2O+12CO2 כמובן לא לשכוח מצבי צבירה.
 

hugepropaganda

New member
תודה רבה לך-->> ויש עוד שאלה

רב תודות לך על העזרה המשכתי את הפיתרון בעזרתך. רציתי לדעת האם זה נכון בכלל מה שעשיתי ואם לא,אודה לך ולאחרים אם תעלו את הפיתרון המלא שלכם. שבוע טוב!!
 

Candytuft faery

New member
רמז לשם פתירת השאלה לדעתי אתה זקוק

לצפיפות הדלק ממנה תוכל לדלות נתון חשוב על הדלק ואז השאלה טריוואלית
 

hugepropaganda

New member
מה יעזור לי אם אדע את הצפיפות??...באיזו נוסחא

עליי להשתמש? את יכולה בבקשה להעלות את הפיתרון שלך? תודה.
 

deathcaster

New member
לא חייב צפיפות

אם מניחים שמדובר בגזים אידיאליים (הנחה גסה) אבל היחס שעשית הפתרון אינו נכון, היחס הוא בין המולים ולא בין הנפחים. הצפיפות מאפשרת לך לעבור ממסה לנפח, ולהיפך, נתון לך 1 ליטר דלק, מהצפיפות את יכולה לחשב כמה זה בגרמים, ומהמסה המולקולארית כמה זה במולים ורק אז להשתמש ביחס של משוואת האיזון ולדעת כמה מולים של חמצן צריך, ואז להפוך את החמצן לגרמים וסיימת את השאלה. ואין צורך להעלות פתרון משלנו, את צריכה ללמוד לעשות את הדברים לבד, מכאן הם רק ילכו ויסתבכו.
 

Candytuft faery

New member
יש לך פה חוסר הבנה קטן. יחסים סטויכיאומטרים

במשוואה כימית תקפים אך ורק על מולים! הם לא תופסים על נפח ולחץ. אל תתבלבל לא מדובר פה בשבר מולרי של תערובת של החומרים. שבר מולרי כן מעיד על היחסים בין נפחים ולחצים לפי משוואת גז אידיאלי: PV=nRT
 
למעלה