איך אני יכולה לשכנע אותו ללכת עם ילדה

Elizab3th

New member
איך אני יכולה לשכנע אותו ללכת עם ילדה

מהכיתה לסרט היום אחה"צ?, הוא לא רוצה, בשום פנים ואופן, הוא לא רוצה להפגש עם חברים, זה כל כך מתסכל אותי, מה שאני מנסה לעשות, כמה שאני מנסה לשכנע אותו להסביר לו שזה טוב עבורו, כלום לא עוזר, אמרתי לו שאני לא אתן לו להדליק את המחשב עד סוף החופש, זה לא משפיע עליו בכלל..

חני ב

New member
תעשי מה שאני עשיתי

הרמתי ידיים והפסקתי לאיים. נכון, לדעתך ולדעתי ולדעת הרבה, הם מפסידים המון כשהם רק מול הקופסא אבל את לא יכולה להכריח ובטח את לא יכולה לחייב אותו ללכת לסרט ובטח!!!!!!!!!!! לא עם ילדה מהכתה. אם כבר שיבחר בעצמו עם מי ללכת לסרט.

Elizab3th

New member
מצד אחד את מקלה עליי..

ומרגיעה אותי כמובן, מצד שני, האם אני לא גורמת לו לריחוק מהחברים?, האם לא צריך לעודד אותם לקשרים חברתיים או לאינטראקציה חברתית? או לפיתוח מיומנויות חברתיות?, הוא כל הזמן בבית, אני אוהבת שהוא בבית, אין לי בעיה עם זה כמובן, אך השאלה היא אם הוא לא יתחזק ויפתח את כל מה שהזכרתי למעלה אם הוא לא יפגש עם חברים? שאלתי אותו כמובן אם הוא היה רוצה ללכת עם ילד אחר מהכיתה והתשובה היתה זהה, לא!

חני ב

New member
את צריכה לעשות כל שביכולתך

אבל אינך יכולה להכריח אותו, במיוחד שעכשיו חופש. אני יודעת שבזמן בי"ס גל שלי נפגש עם חברים ולא יושב כל הזמן מול המחשב, אבל עכשיו בחופש התיאשתי מלהאבק איתו ולהכתיב לו מה לעשות, מה גם שזה כמעט לא עוזר. אם את לא תתני לו זמן מחשב, את מאמללת אותו ואותך, את חושבת שאם הוא לא ישב מול המחשב הוא יפגוש חברים? נסי ותראי אם זה "ילך" לך.

לא להכריח, אני ניסיתי ליצור עבורה

מפגשים עם חברות, כשלא רצתה הסברתי לה מה המשמעות של הריחוק מחברות בחופש (יש לנו קשר הדוק עם 2 בלבד). בסוף הנחתי לה לנפשה, זכותה לא להיפגש עם חברות. זהו.

zebrra

New member
רק אם יש לו קשיים חברתיים

(אם אין לו תעזבי אותו לגמרי לנפשו, כי מבחן התוצאה הוא העיקר- הוא מסתדר חברתית גם אם את לא רואה או לא מבינה איך ולמה). הדרך לעודד קשרים חברתיים היא בכיוון של ליזום אצלכם, לא לדחוף החוצה ולצפות שפשוט יישם, אם שם הקושי שלו. למשל- לתכנן איתו איזה פעילות משותפת שהוא וחברים בגילו אוהבים ולהפיק אותה, כלומר- לתכנן, להזמין, להכין, וכמובן לבסוף לבצע. זה יכל להיות איזו יצירה משותפת, זה יכל להיות משחק כיפי אצלכם בבית...אין לי מושג בן כמה הילד ומה אוהבים בגיל הזה, אבל זה הרעיון.

AYELET1

New member
אני כן סבורה שיש להגביל זמן מחשב לילד בגיל

הזה אך ללא שום קשר לשאלה אם הוא הולך עם ילדה לסרט או לא המטרה שימצא לו עיסוקים נוספים. אם ניתן לתעל זאת למפגשים חברתיים - מה טוב הוא, אבל להכריח? לא במקום. מה שכן, אולי המחשב עצמו יכול להוות טריגר למשחק משותף עם חבר (חבר בשר ודם שיושב ביחד פיסית, לא מעבר למסנג'ר וכד')

Elizab3th

New member
אני אכן מגבילה לו את שעות המחשב, הוא לא יושב

עליו יותר משעתיים גג ביום, אני חייבת לעודד אותו להפגש עם חברים.

AYELET1

New member
לעודד זה לא לתפוס אותו בגורגרתו ולגרור אותו

בכוח לחברים (בלשון השאלה כמובן) לא לחייב ראותו ללכת לסרט עם מישהו (ועוד ילד או ילדה ספציפיים) וכד' ובנוסף, כפי שכבר אמרו, לפעמים זה גם גרוע יותר דווקא עם ילדה! לעודד להיפגש עם חברים זה להציע, לאפשר, לזרוק רעיונות לתעסוקה משותפת, להזמין, ליזום תעסוקה וכן הלאה

AYELET1

New member
ובנוסף, צפיה משותפת בסרט היא לאו דווקא

המתכון ל"שפשוף" ותרגול מיומנויות חברתיות.

חני ב

New member
רק שעתיים ואת מקטרת?

שלי לפחות 12 שעות ביום אם לא יוצאים לאנשהו.

את לא צריכה לשכנע אותו. תניחי לו

גם הילדה שלי לא לחוצה להפגש עם חברים. גם הקטנה וגם הגדולה.

למעלה