איך אוכל לדעת מה סוג הבניה בבניין שלי

Holyy

New member
איך אוכל לדעת מה סוג הבניה בבניין שלי

האם זו בניה של בלוקים ובטון או בניה טרומית מדובר בבניין בן 16 קומות עם 4 דירות הקומה. האם זו בהכרח בניה טרומית? האם שמאי של חברת ביטוח יכול לדעת מה סוג הבניה?

רוני1955

Active member
למה?

שאלתי שאלה. אין לך תשובה עבורה? אתה רוצה שיתחסו לתשובה שלך כמו תורה מסיני? קבעת עובדה, תן הסבר.

כל מי שמקורב לבניה טרומית יודע

שהתשובה נמצאת בגוף השאלה , לא צריך לראות כלום , ( רק מקורב , לא צריך להיות בעל מקצוע בתחום.) זה כמו לשאול חשמלאי עם איזה חוט מחברים תנור 2000W הוא לא צריך לראות את התנור

רוני1955

Active member
המשך

נניח שאתה מקורב לענף הבניה (לפחות לפי הסיפורים שאתה מספר על עצמך...). מי ששואל שאלה, לא מצפה לשמוע קביעת עובדה, אלא הסבר קצת יותר מעמיק. אם יש לך הסבר קצת יותר מעמיק לשואל המקורי, אתה מוזמן לתת. אם אין לך הסבר, אזי אין מקום לתשובה כמו שנתת, והיא תימחק.

יהלום29

New member
גרתי בבניין טרומי של 13 קומות

כל אם המושבות בנויה בטרומי - כולל בניניינים של 20 קומות

השאלה היא האם את יודעת להבדיל בין כמה צורות

בניה שדומות לטרומים יש בניה רגילה עם חיפוי פריקסטים טרומים ( למשל) ויש עוד כמה וריאציות כאשר מישהוא אומר בניה טרומית הוא מתכוון בדרך כלל לבניה שכולה אלמנטים טרומיים עם חיבורים בין הקירות וקירות מרותכים אחד לשני וקירות המעטפת נושאים את משקל הבנין כמו עמודים בבניה רגילה . או בקיצור בנינים שבנו יובל גד אשטרום רמט סיבוס רימון בקישור תמונה של מגדלי ירושלים אמנם המעטפת היא מאלמנטים טרומיים אבל השלד לא http://www.ashtrom.co.il/expantion.aspx?BoneId=438&ObjId=55

יהלום29

New member
לא

אני לא קבלנית ולא מבדילה בין צורות אבל אני יודעת שזה נקרא טרומי. מדובר על קירות שלמים מוכנים שמחוברים זה לזה במעטפת ואז מצופים בקירות גבס.

כל החברות שציינת בנו בכל "שיטות הבנייה"

לידעתך. קונבנציונלי (ראה דניה סיבוס ב"גוש הגדול" בתל אביב), שיטת ברנוביץ' (יציקת אלמנטים מבטון מחופי אבן, באתר) ובניה טרומית מאלמנטים שנוצקו טרום ההגעה לאתר. שם של חברה איננו ערובה לשיטת הבניה.

ברור שזה לא המדד אלא נסיון להסביר

מה זה בניה טרומית יובל גד בנתה את המוביל הארצי קורות דריכה ועמודי חשמל מבטון ובעיקר בנה טרומית אשטרום בכלל הוא קונצרן ענק , שבנוסף לבניה טרומית , מייצר גם קורות דרוכות ועמודי חשמל ומה לא

שטויות!

אני בניתי בכפר סבא (קדמת העיר כפר סבא) בניין טרומי בן 15 קומות. מי שלא מאמין - שילך לספור קומות. הקירות וקרומי התקרה יוצרו ע"י החטיבה הטרומית של "מנרב" * כן, אני בניתי. הייתי מנהלת הבנייה של השלד (טרומי + השלמות קונבנציונלייות). אם אמצא תמונות של הנפת בקירות אני אצרף בהמשך.

והנה תמונה מהצד המחופה של הקירות

הצילומים, לדעתי , מאותו היום. אגב, שתי הקומות הראשונות הן בנית בטון קונבנציונלית ואז מחופה באבן.

למעלה