אייזנקוט הוא לא ימין, בנט לא ימין

Harrington

Well-known member
מנהל
אז בעולמך המעוות הביטוי הבלעדי של הימין הוא בניה בשטחים? מה עם בעיות חברה למשל?
זה לא הדבר היחיד אך בהחלט אחד הביטויים להיות ישראלי איש ימין או לא. בוודאי כאשר האלטרנטיבה (גירוש יהודים ופינוי ישובים) מוצגת מולה. זה שמעבר לכך יש ענין לטפל גם בבעיות חברתיות, לא מעלה ולא מוריד לענין (וכלל לא שנוי במחלוקת כמובן).

זה ישובים של מתנחלים דתיים ?
אם זה ככה אז זה לא מענין כ-90% מהציבור
היישובים נבנים לטובת מדינת ועם ישראל. זה חסר כל משמעות מי יישב אותם בפועל או בשלב ראשון (זולת אם רצונך להעביר את הדיון לסוגיות תרומה למדינה). לגיטימי לחלוטין שזה (לדעתך בכל אופן) לא מענין 90% מהציבור כביכול, אבל אם אותו ציבור נהנה בפועל מהקמת אותם ישובים (למשל כי הם מסייעים בשמירה על בטחונו), זה כל מה שמענין את המקים אותם וכל מה שצריך לענין את הממשלה שמחליטה על הקמתם. השאר זה ענין של הסברה והכרת הסיטואציה (כלומר צורך לגרום לאותם 90% להבין את הסיטואציה, הצרכים וההשלכות החיוביות של הקמת היישובים, יהיו תושביה אשר יהיו*).

* ואגב כולם מוזמנים כמובן, למקרה שזה לא היה ברור, לתרום את תרומתם ביישוב ישובים חשובים אלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
עלות התחזוקה יקרה שלהם מידי, והחברה בישובים האלה מקרצצת
מעבר לזכאותנו על הארץ ומתוך כך זכותו של כל יהודי להתגורר שם בין אם זה מוצא חן בעיניך ובין אם לאו, ה'בעיה' (כהשקפתך) שאתה מציג מצביעה על שאלת התועלת מול המחיר. נניח שאני מסכים עם כל טענותיך. היישובים מעצבנים אותי, תושביהם מחרפנים אותי, ולצורך הדיון אתנגד לכל הנ"ל מהטעמים האלה בדיוק. כלומר סלידה אישית (ולהשקפתי לצורך הדיון, לאומית). אפשר לוותר עליהם (על אף שאין בכך כל צורך משפטי או מוסרי), אבל המחיר עלול להיות חזרה על אירועי שמיני עצרת התשפ"ד בעוטף איו"ש.

האם זה מחיר שמקובל עליך? כי אישית, גם אלמלא הייתי מאמין שההתיישבות יותר מלגיטימית וכו', בבואי לבחור בין זה שיתקיים באיזשהו מקום מרוחק ממני ישוב שאני לא מת על תושביו, מסתייג מציציותיהם הבולטות ומפאותיהם המתנופפות ברוח ההרים, עדיין הייתי מעדיף שהישוב הזה יתקיים ויהיה שותף במניעת חזרה על אירועי אותו מגה-פיגוע ארור מאשר לבחור באלטרנטיבה. כן, כך גם אם "עלות התחזוקה" שלהם יקרה כביכול (והיא ממש לא, ככל שמדברים על עלות כלכלית בכל אופן). בדיוק כמו שאתמוך בהוצאה הכספית הנדרשת לשמור על העיר תל אביב ותושביה (סתם להשכלה כללית, עלות גבוהה פי כמה וכמה שאגב יורדת בזכות ישובים כאלה, אם אתה מכיר את הנושא ומבין אותו לאשורו).

evglev1

Well-known member
מנהל
בשביל מה זה טוב לבנות התנחבלויות מצחינות בשטחים הכבושים?
מסכים, לא מבין בשביל מה ערבים בונים בשטחי היהודים, בנייה והתיישבות המנוגדת לקוראן ומילא אם היו בונים כי במדינות ערב לא רוצים אותם ואין להם ברירה אלא ל-ה-ת-נ-ח-ל על אדמת היהודים אבל הם גם תוקפים את היהודים שעל פי הקוראן הם בעלי האדמה שהערבים חיים עליה. ובכלל אבות אבותיהם ביצעו חילול קודש רציני, כי בניגוד לאשורים, בבלים, יוונים ורומאים שלא הכירו את האבטחה האלוהית, הם ידעו שעל השטחים האלה יש טאבו אלוהי על שם בית דוד ובכל סיפחו אותם והתיישבו בהם ובמאה הקודמת גם חיבלו בשיבת היהודים לאדמתם.

אבל אולי המתנחבלים הפלשתינאצים הם מזוכיסטים ולכן הם ממשיכים להתיישב באדמות היהודים ולעשות פוגרומים ביהודים כי מה שיגרום להם סיפוק זה להיות בגהינום ולכן הם עוסקים בכפירה וחילול הקודש כדי להבטיח את מקומם בגהינום?

evglev1

Well-known member
מנהל
ימנים?
ביבי בנה יותר מ 100 ישובים חדשים ביו"ש
כמה מתכנן לבנות בנט?
כמה אייזנקוט?
ומי ייגן על אותם יישובים בעוד 20 שנה כשכל בגיר יהודי שני יהיה חרדי שפטור מגיוס?

evglev1

Well-known member
מנהל
מדיניות ההכלה של אייזנקוט היא גם של ביבי אם מי שבחר במדיניות ההכלה לאורך שנים הוא לא ימין אז גם ביבי לא ימין. ומה אודליה מצאה אצל אדלשטיין וארדן שלא היו חלק מממשלת בנט-לפיד שגם הם לא ימין? רק בגלל שהם תמכו בגיוס חרדים? אוקיי אז אודליה למעשה אומרת שימין אמיתי הוא רק מי שתומך בהשתמטות החרדים. גוש אחד שנותן לחרדים פטור מגיוס ושליטה מלאה על התקציבים זה גוש הימין. בקיצור היא הסבירה שרק חרדים והפודלים שלהם הם ימין!!!

יידע כל חייל גם אם הוא כהניסט שאם הוא רוצה שהחרדים יתרמו את חלקם והוא יוכל לבלות עם משפחתו ולא לעשות 300 ימי מילואים בשנה, הוא לא איש ימין גם אם הוא תומך בטרנספר של ערבים והצביע לגנדי הי"ד או לכהנא ז"ל.

למעלה