פומיס או איטונג
שלום לשואל. ראשית אני מסכים עם אילן 120 בכל דבריו. שנית , אני מתעלם לחלוטין מתגובות החברות השונות שהגיבו כאן , כל אחת את דבריה והדיון בנושא הבידוד הטרמי של קירות תמיד מעניין אותי. אני ממליץ לרוב הבונים שלי לעשות מספר דברים כשהם בונים את ביתם. 1. על פי רוב , אך תלוי באזור הגיאוגרפי ובמבנה הבית , לבנות בבלוק איטונג. מהבדיקות שעשיתי בעצמי , נוכחתי שהוא המבודד הטוב ביותר הן טרמית והן אקוסטית. היום הוא מיוצר על בסיס צמנטי והוא בלוק חזק ביותר , וביחס לבלוקים אחרים , מתנגד לעליה קפילרית של מים. 2. בגג - אם הוא גג שטוח , לבצע בידוד בשיטת גג הפוך. אם יש רעפים , ליישם יריעות פזקר או חלופה זהה אחרת + קלקר וכן ליצור ונטילציה היונקת אוויר מפנים הגג החוצה. 3. לתכנן הצלה של הבית על ידי צמחיה ועצים בעיקר בחלקים הדרומיים של הבית ו/או בחלקים בהם ישנה שמש ישירה הפונה אל חלונות גדולים. בגדול , ויש דברים נוספים לעשות , אני מקבל פידבקים מעולים מלקוחות בכל מה שקשור לנוחות טרמית בבית וזה שווה הרבה כסף ואיכות חיים. מבלי להתייחס לכך שהעלויות לעשות את כל אלה הן זניחות ביותר (אלפי שקלים בודדים של השקעה) , זה שווה המון אחר כך. את כל ה"לכלוכים" של חברה כזו או אחרת , תעזבו. זה כבר לא מעניין... בהצלחה.