איחורים וקיצוצים

מצב
הנושא נעול.

Tinsley

New member
איחורים וקיצוצים

איחורים וקיצוצים
שלום אני עובד במקום עבודה מסויים במשך קצת יותר מ-5 שנים. לומר את האמת, אני גם מאחר כפייתי. קשה לי להגיע בזמן לעבודה, ולכן אני מאחר כמעט כל יום (איחורים של 10-30דקות). לאחרונה, גם למעביד שלי נמאס מכך והוא החליט על קיצוץ קבוע בשכרי (קיצוץ בגובה 15%), ללא כל קשר לזמני ההגעה שלי לעבודה. שאלתי: האם מותר לו על פי חוק? האם אוכל לתבוע אותו? בנוסף, אני רוצה לציין שעד היום, אותו מעביד גם כן היה מקצץ בשכרי בגלל אותם איחורים, אך היה מחשב את הקיצוץ ע"פ זמן האיחור. גם כאן היתה קיימת בעיה מסויימת, מאחר והיה מעגל את זמני האיחור כלפי מעלה ובהתאם לכך היה מקצץ. (על איחור של 20 דקות היה מוריד שעה, וכו') בתלוש השכר שלי לא הופיע כל אזכור למספר השעות שעבדתי ולכן היה לי קשה לעקוב אחר כל קיצוץ ו"עיגול". שואל את שתי השאלות הנ"ל גם לגבי מקרה זה. תודה.

pazro

New member
כמובן שזה לא חוקי. אתה יכול לדרוש מ

איחורים וקיצוצים
שלום אני עובד במקום עבודה מסויים במשך קצת יותר מ-5 שנים. לומר את האמת, אני גם מאחר כפייתי. קשה לי להגיע בזמן לעבודה, ולכן אני מאחר כמעט כל יום (איחורים של 10-30דקות). לאחרונה, גם למעביד שלי נמאס מכך והוא החליט על קיצוץ קבוע בשכרי (קיצוץ בגובה 15%), ללא כל קשר לזמני ההגעה שלי לעבודה. שאלתי: האם מותר לו על פי חוק? האם אוכל לתבוע אותו? בנוסף, אני רוצה לציין שעד היום, אותו מעביד גם כן היה מקצץ בשכרי בגלל אותם איחורים, אך היה מחשב את הקיצוץ ע"פ זמן האיחור. גם כאן היתה קיימת בעיה מסויימת, מאחר והיה מעגל את זמני האיחור כלפי מעלה ובהתאם לכך היה מקצץ. (על איחור של 20 דקות היה מוריד שעה, וכו') בתלוש השכר שלי לא הופיע כל אזכור למספר השעות שעבדתי ולכן היה לי קשה לעקוב אחר כל קיצוץ ו"עיגול". שואל את שתי השאלות הנ"ל גם לגבי מקרה זה. תודה.
כמובן שזה לא חוקי. אתה יכול לדרוש מ
מהמעסיק שלך פרוט של שעות העבודה שעלפיהם חושבה המשכורת, ובמקרה ויש שעון אוטמטי לדרוש ולקבל את הפלט המקורי שלו.

Tinsley

New member
אפשר לקבל תשובה?

איחורים וקיצוצים
אפשר לקבל תשובה?
אפשר לקבל תשובה יותר מפורטת לכל השאלות?

קשה לענות על זה באופן חד משמעי

אפשר לקבל תשובה?
אפשר לקבל תשובה יותר מפורטת לכל השאלות?
קשה לענות על זה באופן חד משמעי
המעביד למעשה קיצץ לך את אחוזי המשרה מכיוון שגם כך אינך עומד בהיקף המשרה שדרש ממך. כעיקרון, הוא רשאי לקצץ לך את המשרה, על אחת כמה וכמה אם אינך מגיע בזמן, אבל, אסור שיהיה מצב שאתה עובד בחינם. לכן, מציעה לך לברר אם המעסיק כיצד פותרים את הבעיה. למשל, ע"י השארת הקיצוץ בתוקף אבל התאמת מספר שעות העבודה שלך להיקף המשרה שעליה משולם לך שכר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה