איזו טחינה אתם קונים ואיפה את קונים אותה?

debby12

New member
מנהל
איזו טחינה אתם קונים ואיפה את קונים אותה?

חברה שיתפה במתכון לחומוס ישראלי

https://food52.com/recipes/42695-zahav-s-hummus-tehina 

ואני רוצה לנסות אותו, אבל לא עם הטחינה שמוכרים בהול פודז שיש לה בעיני טעם של קרטון מר (והאחת מגרגרי שומשום מלאים - עוד יותר גרועה. ממש פשע נגד (האנושות.

אני מתכוונת כמובן לטחינה גולמית - לא לטחינה מוכנה

ובכלל - מעבר למתכון הזה - אם מישהו פה מכין חומוס לבד בבית( במקום לקנות את של סברה בסופרמרקט שתאריך התפוגה שלו הוא 2019) אשמח לשמוע תובנות או מתכונים

תודה מראש
 

Midriff

New member
מזמינים

מהולילנד בניו יורק (יש להם היונה, אל ארז והר ברכה), שולחים לי חבילה בדואר.
עם זאת אני חייבת לציין שכל פעם שעשינו חומוס בבית יצא טעים אבל לא כמו החומוס בחומוסיות בארץ. ואמנם אין לזה תאריך תפוגה בעוד שנתיים, אבל מצד שני אנחנו גם לא מצליחים לאכול כמות גדולה בזמן עד שאנחנו מתחילים לחשוש שזה מתקלקל.
ולכן הטחינה יותר בשימוש בפני עצמה ולא בתוך חומוס
 

Anat Shemer RDI

New member
משתמשים באחווה

מסומסום מלא שמביאים במזוודה מהארץ (רוב המשקל של המזוודה הולך על הטחינה). כמובן שמכינים חומוס בבית. אחרי השריה של לילה מבשלים את הגרגרים עד שמאוד רכים וטוחנים במעבד מזון עם שום, פטרוזיליה, שמן זית, קצת ממי הבישול וטחינה גולמית.
 

ilanvag

New member
ענת, אפשר כמה שאלות, בבקשה?

1. למה לבשל ולא להשתמש בחומוס מבושל מקופסת שימורים? האם יש הבדל מהותי?
2. כמה זה "גרגרים מאוד רכים"? סדר גודל של כמה זמן לבשל?
3. האם יש איזשהם יחסים בין כמות החומוס לכמות הטחינה הגולמית, ולכמות המים? "קצת" זו מידה קצת בעייתית...

&nbsp
תודה מראש!
 

John the Savage

New member
לא ענת אמנם, אבל התשובות שלי

1. לפעמים בעת מצוק אני משתמש גם בקופסת שימורים (אבל מקפיד להשתמש בכאלו שלא מכילים חומרים משמרים). זה עדיין יותר טעים מאשר החומוס הקנוי בסופרמרקטים האמריקאים, אבל הרבה פחות מאשר חומוס שבושל זה עתה.

2. עד שהם נמעכים בקלות בידיים. הזמן תלוי בהרבה דברים, והוספת טיפה סודה לשתיה יכולה לקצר את זמן הבישול. בממוצע נראה לי שזה עניין של קצת מעל שעה.

3. לא תאהב את התשובה שלי, אבל אני מוסיף ומתקן לפי הטעם. אם החומוס לא חלק מספיק, אני מוסיף עוד נוזלים וטחינה. אם החומוס נוזלי מידי, אני מוסיף עוד גרגרים. אם חסר טעם של טחינה, אני מוסיף עוד טחינה.
 

ilanvag

New member
תודה רבה, זה עוזר.

ברור שזה עניין של ניסיון, אבל מעולם לא הכנתי חומוס... ננסה ונראה
 

Gidi Shemer

New member
מוסיף לגבי רכות החומוס

אם יש לך סבלנות אז תבשל את החומוס בכמות מאד גדולה של מים ומדי פעם תקפה (תאסוף עם כף גדולה מחוררת) את הקצף שנוצר ביחד עם קליפות גרגרי החומוס שצפות.
זה לא שאסור שיהיו קליפות של גרגרים אבל ככל שיש פחות קליפות, כך החומוס יהיה משובח יותר.
עוד נקודה היא מיץ לימון
והנקודה הכי חשובה (וענת ציינה את זה)- מי הבישול. הבדל ניכר בין להוסיף מים רגילים מול מי בישול חמימים טריים
 

KallaGLP

New member
האמת - אין כמו חומוס שמכינים לבד

והייתה תקופה, עוד בישראל, שעשינו זאת כל הזמן.
אבל למען האמת זה הרבה עבודה ולכן לא משתלם להכין כמויות קטנות מצד אחד, ומצד שני זה לא יכול לעמוד יותר מיומיים-שלושה (שלא לדבר על כך שהוא באמת טעים לזמן קצר עוד הרבה יותר, רק כשהוא ממש טרי-טרי), ולמען האמת גילינו שאין מצב שאנחנו גומרים את החומוס לפני שהוא מתחיל להתקלקל, כי זה מאכל כבד שאי אפשר לאכול הרבה ממנו, ושכל פעם כמויות לא מבוטלות נזרקות לפח בצער רב. אז בהדרגה פשוט הפסקנו עם זה.
 

John the Savage

New member
אגב, קניתי פעם אחת את הטחינה שמוזכרת במתכון הזה

הכוונה לטחינה שנמכרת בשם Soom. המסקנה שלי היא שזו טחינה טעימה, אבל כניראה שלא אקנה אותה שוב. זו טחינה מאד דלילה, כניראה בגלל שיש שם אחוז גבוה של שמן שומשום, ואותה כמות של טחינה גולמית מספיקה להרבה פחות טחינה מוכנה מאשר טחינות אחרות.

כיום כשאין לי מכולת כשרה ליד הבית, אני קונה בעיקר אונליין, ובעיקר אל-ארז (שהיא גם טחינה יחסית דלילה, אבל לא כמו soom).

ואגב, הוריאציה האחרונה שניסיתי בהכנת חומוס היתה להוסיף בזמן הבישול מעט ירקות שורש: חתיכת בצל, גזר, סלרי וכו, ולהוציא בסוף הבישול. אני מוסיף בכמות קטנה בשביל שהטעם לא ישתלט, אבל קצת טעם של ציר ירקות מוסיף עוד מימד לטעם של החומוס.
 

Gidi Shemer

New member
אשתי, שתחיה, היא בחורה צנועה

אמנם נכון שאנחנו בדרך כלל מביאים טחינה מישראל, אבל בעיתות מצוקה בהן היא נגמרת, ענת מפשילה שרוולים ומכינה טחינה גולמית לתפארת.

על החומוס זה כבר אני אחראי
 

Anat Shemer RDI

New member
6-7 צינצנות פלסטיק

של קילו. לרוב מספיקות עד הפעם הבאה שמישהו מבקר (צריכה אצלינו יום-יומית). אם נגמר לפני כן אני מכינה מסומסום מלא.
 

debby12

New member
מנהל
איזו טחינה אתם מביאים ביבוא אישי מישראל?

ואיפה אתם קונים אותה בארץ?

אשמח לשמוע. הישן לצידי קופץ לארץ לבקר את הוריו בקרוב, אז יש לי הזדמנות לבקש

תודה

ד
 

Gidi Shemer

New member
ענת כתבה למעלה- אחווה

למרות שבדקתי כרגע והטחינה הישראלית הנוכחית שלנו היא ״תבואות״
 

debby12

New member
מנהל


פספסתי את זה איכשהו. בתור פיצוי - קבל את שיר שבוע האחווה המיתולוגי של הדודאים - קומפלט עם המילים

https://www.youtube.com/watch?v=HDGpGbZ-tAE 

בואו ונחגוג את שבוע האחווה
שבוע האחווה
ביני לבין חמי, בינו לבין אימי
ביני לבין עצמי, הו שלח נא את עמי
בין חבל לכביסה
בין גיס לבין גיסה
בין עז לבין כבשה
בין מס להכנסה

בואו ונחגוג...

בין העכבר לחור
חמור נשאר חמור
בין צ'לו לכינור
לבן לבין שחור
בין פיל לבין פילפול
בין שוורץ לאבוטבול
בין חומוס לבין פול
בין החייל לגבול

בואו ונחגוג...

בין קור לבין חמסין
בין רוסיה לבין סין
ואם עוד יש ניסים
בין דן והנוסעים
בין שש לבין שישה
עברית שפה קשה
ופעם בשנה
בין בעל ואישה

בואו ונחגוג...

בין קרן לריבית
בין אידיש לעברית
בין כוס לבין חבית
בין את לבין חנית
בין כל המופרעים
מה טוב ומה נעים
ומה הם החיים
אם לא חיים משוגעים
 

Ani15

New member
אני חולקת

אל ארז בסופר אם הוא לא מצליח להגיע לחנויות שמוכרות ללא כשרות.
היונה, הגמל או הר ברכה אם כן.
אחווה זה שומשום מלא, זה למתקדמים וטבעונים ולא לאוכלי טחינה "סטנדרטית" (הטעם קצת שונה והרבה יותר דליל).
 
למעלה