איזו דמות *לא* תשחקו, בשום אופן?

Fenris

New member
איזו דמות *לא* תשחקו, בשום אופן?

דיברתי עם חבר לפני כמה ימים. הוא משחק AD&D בקבוצה, שכולה על טהרת הרשע. כלומר, כל הדמויות בעלות נטייה רעה כזו או אחרת. וחשבתי לעצמי - אני לא חושב שזה כיף כזה גדול. תראו את כל הסרטים והסיפורים שאתם מכירים; הדמות הראשית אף-פעם לא רעה לגמרי. גם אם מדובר בדמות אקסצנטרית, אפלה, מתבודדת, Whatever, גם אז יש לה איזשהו Redeeming Feature ("מאפיין מציל". זה נשמע יותר טוב באנגלית) שהופך אותה לאנושית. אני עדיין הייתי רוצה לראות איך נראה סשן של משחק שלהם (וזה יקרה בימים הקרובים כנראה). אבל אני לא חושב שהייתי מסוגל לשחק דמות רעה, אלא אם הייתי במיעוט בקבוצה. כי כשכולם רעים, זה נהיה Diablo II - זה פשוט חיפוש מתמשך אחרי עוצמה, מה שבסופו של דבר מגיע לידי חיפוש אוצרות במבוכים נידחים וחיסול שיטתי של אוכלוסיית האורקים בארץ. זה משעמם. איפה פה משחק התפקידים? כל מה שהשה"מ צריך לעשות הוא לצייר מפות של מבוכים, להמציא חרבות, מטות, מגילות וכד' שגדלים בעוצמתם (כל פעם קצת - כדי שתהיה סיבה להמשיך), ולאכלס אותם בכמה שיותר מפלצות (כדי שלשחקנים יהיו מספיק XP לעלות דרגה. לעומת זאת, כשאתה הרע היחיד בקבוצה של אנשים טובים, יש אתגר. לצורך העניין, גם חלוקה של חמישים אחוז, פלוס מינוס, היא טובה. צריך בעצם למצוא סיבה טובה להישאר עם הצד השני, צריך לשחק את המחלוקות שיצוצו בין שני הצדדים (והם יצוצו, תאמינו לי), ויש גם סיכוי לשינוי התנהגותי אצל חלק מהדמויות (תארו לכם פלאדין שמשתכנע מהמכשף הרשע שהאל שלו נטש את העולם הזה. זה יכול להוביל למסע לגילוי עצמי מחדש של הפלאדין, ואני בטוח שהקוסם ינסה לחבל בו כל הדרך....). אז איזו דמות אתם לא הייתם מוכנים לשחק? איזה מקצוע, גזע, נטייה או כל תכונה אחרת לא הייתם מוכנים לקחת על עצמכם ועל הדמות שלכם?

בעיקרון אני אף פעם לא משחק

דמות "רגילה", תמיד יש משהו מיוחד, לא משהו שגרתי, החל ממשחקי אקזולטד שבהם שיחקתי נפח, ימאי וספרן (אחד בכל משחק), וכלה בשדוראן שעכשיו אני משחק מאפיונר איטלקי שונא יפנים, אחרי שבעבר שיחקתי עוד דמויות מוזרות. כל דבר אחר לא מהותי בשבילי.

התכוונתי דמויות נדושות

שעשו עשרות פעמים, אבל שוב, זה בגלל שחקנים משעממים.... כדי לא להכנס לתלם של השחקנים שמהווה מעגל קסמים שיוצר משחק לא מעניין "נו באמת, תפגין קצת יותר עומק מאשר ההישרדות האישית שלך/הטוב המוחלט" "אבל ככה הדמות שלי" אני נמנע לשחק עם דמויות עם מניעים נדושים. לדוג' הדמות שלי במרוצללים עובדת בשביל המשפחה שלה, ושונאת יפנים. הימאי שהיה לי באקזולטד פעם גם הוא למען המשפחה הפיראטית שלו ובשביל לפעול נגד הממשל. הדמות שתכננתי של ספרן היתה אמורה לפעול למען שימור הידע האנושי (ושל הגזעים הנוספים), וכו'...

DDN

New member
אני לא מאמין בדמויות נדושות.

כל דמות היא נדושה בדיוק כמו השחקן שלה. אני מסכים עם פנריס בעניין.

JuffoWup

New member
לא נעים לי, אבל כל הדמויות שהזכרת

קיימות כבר בספרים של אקזלטד, במשחק של סולאר נפח (כמו זה שמצוי בדרום בספר הקסטה דמדומים), ימאי (יש ספינה של שחר וזנית' של פירטים במערב, מוזכרים לדעתי גם באחד ספרי הקסטות- כנראה של השחר) וספרן (כמו, מי אם לא: אריאנה, האצילה שנדחקה לעבודת ספרנות) אלו דמויות די נפוצות... למרות שאני מניח שכל דמות מיוחדת בפני עצמה בגלל השחקן שיצר אותה. שחקנים שמייצרים סולאר שהיו פעם משהו עוצמתי כמו חייל על ועכשיו הם משהו עוצמית יותר, מפספסים לדעתי את רעיון המשחק, כך שלדעתי אתה בדרך הנכונה.

אבל שוב,

הרעיון הוא המניע של הדמות, מה גרם לה לעשות את מה שהיא עושה. אני בעצמי לא קראתי את הספרים, אבל אני יכול לאמר שיש לי חבר ששיחקהסתם שומר ראש, או שכיר חרב, מניע של כסף ולהתעצם. אני תמיד מנסה למצוא מניע שונה לדמויות שלי. בין אם זה הקשר למשפחה, אידיאולוגיה לגבי שימור הידע, גזענות של הדמות (דל הדמות, לא של השחקן) וכו'ץץץ

Fenris

New member
אוקיי

אני חושב שהבנתי אותך. ואני מסכים - כמו שאמרתי בהודעה הפותחת, דמויות שכל מטרתן היא להתקדם בדרגות ולאסוף אוצרות\חפצים ייחודיים\כסף או לא יודע מה הן דמויות משעממות, ואני לא מאחל לאיש להתקע עם דמות כזו. אני מסכים איתך שצריכים להיות לדמות מניעים מעניינים יותר (אם לא אציליים יותר).

Nihau

New member
מקצועות, גזעים, נטיות - לפי הסדר:

"מקצועות" :פדופיל, רוצח סדרתי, אנס, זונה, סרסור, אינקוויזיטור, תליין, סוחר עבדים, מיסיונר, טלפן טלמרקטינג, פנטומימאי, ליצן, סוכן ביטוח, מוכר מכוניות משומשות... you get the point "גזעים": הוביט, גמד אפור, גנום ושאר גזעים שנוצרו כגרסה מרושעת של אתנחתה קומית. נטיות: סדר וכאוס טוב ורע. (אני בעד הסרת הנטיות מהמשחק לחלוטין) לגבי קבוצה רעה לחלוטין- זה קצת קיבעון לחשוב שכי כשכולם רעים, זה נהיה Diablo II - זה פשוט חיפוש מתמשך אחרי עוצמה, מה שבסופו של דבר מגיע לידי חיפוש אוצרות במבוכים נידחים וחיסול שיטתי של אוכלוסיית האורקים בארץ. זה משעמם. איפה פה משחק התפקידים? זה מראה בעיקר על חשיפה רבה מידי לסרטים אמריקאיים. יש הרבה דרכים לשה"מ היטב לקבוצה שכולה בצד הלא נכון של החוק וסיפורים מדהימים ומרתקים יכולים להתפתח מזה- לדוגמה כל משחקי VTM (ערפדים: המסיכה?) בהם הדמויות המשוחקות הם הערפדים עצמם והם בהחלט "רעים" לפי ההגדרה המוכרת של AD&D.

Fenris

New member
בשם ערפדים בכל מקום, אני נעלבתי!

הערפדים של VTM הם נפשות מיוסרות, אנשים שקוללו בקללה איומה, ורובם מאוד לא אוהבים את כל נושא שתיית הדם. הם מתייחסים לזה כאל צרה שהם לא רצו, ומכאן גם מדד האנושיות שבמשחק הזה. ערפד שנהיה רע מדי בעצם מסתכן בהפיכה למפלצת צמאת-דם שכל רצונה הוא להרוג ולשתות. לעומת זאת, הערפדים הנאורים יותר מקפידים שלא להרוג אף-אדם למען התאווה שלהם. למעשה המשחק מעודד את השחקן להיות ערפד "טוב" ולא ערפד "רע". לגבי שיה"ומ (זו הטייה נכונה? זה אפילו לא פועל נכון...) משחק לדמויות רעות - כן, ודאי שאפשר לעשות את זה, אבל שים-לב שלא מדובר בחבורת גנבים או בכנופיית רחוב, עם אנשים ומניעים שונים או משונים. מדובר באנשים שכל אחד מהם בעצם שם את עצמו וטובתו האישית לפני הכל, כולל חברים אחרים בקבוצה. חשוב להבדיל בין דמות רעה לדמות פורעת-חוק. ולגבי המקצועות, אני חשבתי דווקא בכיוון של לוחם-קוסם-גנב, לא מקצועות יומיומיים (למרות שבאמת יש משחקים שכוללים כאלה). אני למשל קיבלתי את הרושם שהכוהן במשחקי AD&D הוא מעין Underdog - אף-אחד לא רוצה לשחק "סתם" כוהן (לי אישית אין בעיה לשחק כוהן, זה פשוט הרושם שקיבלתי). אבל בהחלט הזכרת פה כמה מקצועות שאני גם אתרחק מהם - גם בחיים האמיתיים....

Victoria D

New member
מסכימה עם רוב מה שאמרת לגבי

הערפדים. אבל אני לא חושבת שזו בדיוק הייתה כוונתה של ניהאו. כשניהאו חושבת על ערפדים היא יותר חושבת על יצורים נשגבים כמוני וכמו הערפדים מLOK ולא על הרכיכות העלובות מAD&D. ואכן יש הבדל שמיים וארץ בין הערפדים של AD&D ולאלו של VTM. לעומת המקצועות, זו תפיסה מוטעית לראות את הכהן ככזה. הכהן הוא לא אחות רחמניה של הקבוצה, הוא איש דת שיותר קרוב לאל מכל האחרים והאל נותן לו כוחות לעשות דברים. הכרתי פעם איש דת הוביטי, קייד, שסגד לאלת הטבע והוא ושומר ראשו יצאו למצוא את הצנונית הקדושה בשביל האלה שלהם. קייד היה רחוק מלהיות האחות הרחמניה. הוא ורוסקו היו צמד הוביטים רצחניים דווקא. מעניין מה עלה בגורלם. . . .

DDN

New member
דני ממורמר, הגם את?

לא מספיק דומיניק משמיצה אותי בחתימה שלה? עכשיו גם את?

Nihau

New member
עכשיו שדומיניק מסודרת עם אדריאן

מישהי צריכה לתפוס את הנישה שנפתחה- להתעלל בשחקן בעל ארגז הדמויות הגדול.

DDN

New member
האם רמזת פה שדומיניק פשוט

עסוקה בלהתעלל במישהו אחר? דומיניק היא לא הבחורה שתתעלל בגבר שלה. . . .

Nihau

New member
כשאני שיחקתי VTM...

עוד היו קאמארילה וסאבאת' הקאמארילה אכן ניסו להצמד למגבלות מוסריות אנושיות למדי ולא לאכול בני אדם כל פעם שמתחשק להם. הם מיסדו בנקי דם וחוקים נוקשים של סודיות כדי לשמר את אורך חייהם העדין בתוך הסביבה האנושית בה הם ניסו להתערות עדיין. הסאבאת' לעומת זאת התייחסו לבני אדם כמו שקיות מיץ חמות ניידות. ויש לא פחות שבטי סאבאת' משבטי קאמארילה. הערפדים של VTM בהחלט רעים- בלי שום ספק, אבל למען שמירה על סגנון חיים הם ניסו לשמור על פרופיל נמוך ולכן למראית עין "נפשות מיוסרות שלא אוהבות דם". הם משתכרים על זה כמו כל אחד אחר, הם פשוט לא רוצים להודות בזה. אני אישית, כפי שציינה הליידי הנאווה, בחרתי בערפדי LOK כאהובים עלי. אלו ערפדים אכזריים בעלי טינה רבה למין האנושי על הזוועות שהעבירו אותם. הם גם מעשיים מאוד. לא פוצי מוצי בוא אני אלקק לך את הצוואר. כשהם רוצים לשתות מישהו הם עושים את זה בסטייל. חותכים אותו לשניים ותולים את החצי (עדיף לחצי עם הריאות והלב ולא לחצי עם המעיים המשתלשלים) מעל קערת פונץ' ומוזגים ממנה לכוסות זהב מעוטרות אבנים יקרות. הם בייתו את אוכלוסיות בני האדם היטב וחיים את חייהם בעושר מפנק כשליטים ולא כעכברי ביוב באסם שחתולות ממליטות בו.

Nihau

New member
LOK= Legacy Of Kain

סדרת משחקי PS מעולה. ראה קישור למטה

Fenris

New member
חשבתי שמדובר כאן במשחקי תפקידים

או שיש משחק תפקידים מבוסס LOK? האמת, לא שיחקתי בכולם, רק את שלושת משחקי Soul Reaver, ושם נתנו דווקא פספרקטיבה שונה מזו של הערפדים - הם באמת הוצגו כרעים, אבל הנה בא רזיאל לנקות את הארץ החולה.... אבל גם אלה לא חייבים להיות לגמרי רעים. מדובר בדרך חיים. האם אנחנו רעים כי אנחנו אוכלים פרות וכבשים? מי שמאמין שכן בוחר שלא לאכול בשר. לרוב בני האדם נוח עם רעיון גידול חיות לצורך מאכל. זה מה שערפדי LOK עושים. שימי לב שמה שהוביל למצב הזה היה בעצם "צייד המכשפות" שניהלו הסראפאן נגד הערפדים, שהיו בסך-הכל עוד גזע בנוסגות', אבל נצודו בשל כך. מזכיר משהו מההיסטוריה הלא רחוקה, לא...? חוץ מזה שקיין, שהוביל את השינוי הזה, כן ראה במצב החדש שלו קללה וניסה לסיים אותה. ההנחיה הגרועה שהוא קיבל מאריאל הביאה אותו לאן שהוא הגיע. אבל זו רק הדעה שלי...

Fenris

New member
בכל מקרה, אנחנו סוטים מן העיקר

השאלה היתה מה לא תשחקו בשום אופן, לא איך ולמה לשחק דמויות רעות. אולי תפתחי שרשור חדש בשביל זה? זה נושא מעניין.

למעלה