איזה צמיג מומלץ לאימון ברכיבת כביש?

BIG Me

New member
איזה צמיג מומלץ לאימון ברכיבת כביש?

כרגע אני מתעסק רוב הזמן בתיקוני פנצ'רים - על כל אבן שנייה שאני עולה שני הצמיגים שלי נהיים שטוחים. אפשר המלצה לצמיג שטוב לרכיבה בכבישי הארץ שכוללים גם חצץ לפעמים? שיהיו קלים ועמידים כמה שאפשר עם פנצ'רים? תודה.

eranlevi76

New member
פסי גומי

אין פנצ'רים אלפי קילומטרים, לא משנה איזה צמיג

BIG Me

New member
אמת, כל הפנצ'רים עד עכשיו הם מצביטות

כמה שאני מנסה להמנע מאבנים, בטעות הראשונה כשאני עולה במהירות על מעט אבנים בכביש הם נצבטים וגם תיקון לא מחזיק יותר מדי זמן. יש צמיגים שיהיו עמידים יותר לצביטות?

ItsikH

Member
אבינם כפי שאתה מתאר לא אמורות לגרום לפנצ'רים כל כך תכופים. כמובן, המלצה לרוכב כביש היא להמנע מלעלות על אבנים מחשש לצביטה, אבל בניפוח נכון, ובהנחה שהפנימית והצמיגג מורכבים היטב, זה לא נפוץ עד כדי כך. הצמיגים עם הגנה נגד פנצ'רים שמוזכרים כאן לא מגינים מפני צביטות - בלי קשר לכך שהם מומלצים כנגד פנצ'רים מסוגים אחרים.

nzhria

New member
BIGme - pump it

אם יש לך מלא SNAKEBITE,( מין סימן שדומה להכשת נחש על הפנימית )- המסקנה היא שאתה לא מנפח מספיק, ברוב הצמיגים צריך להכניס 120 PSI. כמובן שאם הצמיגים ישנים או שחוקים מאוד כדאי להחליף ...

moshik171

New member
לי אין תקרים (כמעט)

היי תנפח 120 psi. שים פס גומי יש פס ניילון שמגן על הפנימית מפני החורים של החישורים אז תחליף גם אותו. בדוק טוב שבצמיגים הקיימים אין איזה קוץ מרגיז שלא ראית. צמיגים מחליפים בין 3000-5000 ק"מ אז אם אתה באיזור תחליף. אני רוכב על צמיגים של ספשלייזד. מושיק

BIG Me

New member
תודה, הצמיגים והאופניים בכלל חדשים

ולא עשו יותר מ-150 ק"מ, יש לי צמיגי Schwalbe עם שטח פנים חלק לחלוטין , צמיגים שהגיעו עם האופניים. פנימיות החלפתי כבר 5-6 פעמים כי את צביטות הנחש האלה לא הצלחתי לתקן עם מדבקה. אני מנפח עם משאבה ידנית מקסימום שנראה לי אפשרי ככה שהצמיגים כמעט ממש קשים, אבל אני מבין שאני צריך משאבה עם מד לחץ. חשבתי אולי שהחלפה לצמיגים עם הגנה מפנצ'רים עמידים \ כבדים יותר ישפרו את המצב.

chernoknizhnik1

New member
פתרון לצביטות

חובה משאבה עם מד לחץ ולנפח לפני כל רכיבה וחוץ מזה צביטות לפעמים נובועות מאיזה שבב מתכת סביב החור של הניפל. אז מומלץ לשים חתיכת איזולירבנד. (עזר לי מאוד) בנושא צמיגים אם המשקל הוא לא בעיה תלך על צמיגים המומלצים לחורף בד"כ הם יותר עמידים לפנצ'רים

adi1001

New member
תחליף צמיגים

כשקניתי את האופניים היו מורכבים זוג צמיגים שנראו טובים אבל מסתבר שהם טובים רק למי שמייצר ומוכר אותם... חטפתי אין סוף פנצ'רים ולבסוף (לאחר שבועיים שלושה בערך) כשנתקעתי עם פנצ'ר קדמי ואחורי 5 דקות לאחר תחילת רכיבה מוקדם בבוקר החלטתי לזרוק אותם ועברתי ל Bontrager Race Lite Hard Case בנוסף לך תקנה משאבת רגל עם מד לחץ ותנפח לפני כל רכיבה 120, משאבה ידנית זה לתיקונים בדרך לא לניפוח של לפני תחילת רכיבה.

odedbc

New member
אם הכינוי שבחרת Big Me הוא מנטלי בלבד, כדאי

להחליף הכינוי. ייתכן והצמיגים שלך לא ממש אוהבים את זה ובכל מקרה, זה מה שהרבנים\מקובלים בד"כ מציעים כשנתקלים בצרות ותקלות שחוזרות על עצמן. לעומת זאת, אם הכינוי מציין משקל\נפח גדול, נאמר 100 ק"ג וצפונה - הצמיגים שלך בוודאי לא אוהבים את זה ואז צריך לחפש צמיגים שמתאימים ללחץ גבוה. בדיחות הדעת לחוד, הסיבה לתקלה כפי שכבר נאמר כאן למעלה היא ניפוח במשאבה הידנית. קנה לך משאבת רצפה.

קודם כל אתחיל בטפו טפו טפו ואז אוסיף...

שאישית אני ממליץ על צמיג שניקרא בונטינגר רייס לייט- הארד קייס הצמיג מאוד עמיד ומהווה איזון בין עמידות ומחיר (עלותו 140 ש"ח בחנות "האופן" באור יהודה) שים לב שבחורף הוא נחשב בעל אחיזה נמוכה אבל אישית אני רוכב עליו כל השנה. כמו כן- חובה למלא אויר לפני כל רכיבה ללחץ של 110 PSI -וממליץ לא לנפח יותר מזה- קרה לי שהתפוצצה לי פנימית כשניפחתי ל- 120 והתפוצצה במהלך הרכיבה (שהיה גם מאוד משמעותי כי היה בישורת של נס הרים
) שיהיה הרבה בהצלחה רכיבות מהנות!! :) נ.ב- שים לב- יתכן ומדובר על בעיה בסרט החישוק שעושה את הפאנצ'ר תשים לב שהסרט מהודק במקומו. הטפו טפו טפו- כמובן כי יש דברים עליהם לא מדברם- שלא יקרו גם לנו
בהצלחה, עדי.

למעלה