עוגת שוקולד של אור
מתכון: עוגת שוקולד שחיתותית של אור רכיבים: 250 גרם חמאה 250 גרם שוקולד מריר טוב, שבור 2 כפות אבקת קפה אספרסו נמס או גרגרים 150 גרם קמח תופח 150 גרם קמח רגיל 1/2 כוס אבקת קקאו באיכות טובה 1/2 כפית סודה לשתיה 550 גרם סוכר (לא, זו לא טעות הקלדה) 4 ביצים 2 כפות שמן 125 מ"ל לבן או רוויון זיגוג: 250 גרם שוקולד מריר טוב, קצוץ 125 מ"ל שמנת 2/3 כוס סוכר אופן הכנה: מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בקוטר 22. לרפד בנייר אפיה כך שיעלה לפחות 2 ס"מ מעל לדפנות התבנית. שמים בסיר חמאה, שוקולד, קפה ו- 185 מ"ל מים וממיסים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש. מנפים את שני סוגי הקמח, הקקאו והסודה לשתיה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ויוצרים גומה. לתוכה מכניסים את הביצים, השמן והלבן ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה ו- 40 דקות. בודקים כמובן ע"י קיסם ידה ידה ידה...... מצננים בתוך התבנית ורק אז שולפים. זיגוג: ממיסים הכל ביחד בסיר קטן על אש נמוכה, מביאים לרתיחה, מנמיכים עוד יותר את האש ומשאירים לבעבע 4-5 דקות. מצננים מעט. מניחים את העוגה על רשת צינון ויוצקים את הזיגוג על כל העוגה. הערות: יוצא מצוין בתבנית 24. חשוב מאוד לרפד הדפנות בנייר אפיה גבוה בכמה ס"מ מגובה העוגה כי היא בהחלט תופחת מעבר לגובה שלה. חצי כמות= תבנית 18 מקור המתכון: אור מפורום אוכל Yנט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2