איזה עוגה כושית?!

פינקי26

New member
איזה עוגה כושית?!

ערב טוב... מתחשק לנו לפנק את עצמנו והחברים באיזה עוגה כושית עשירה - מה מומלץ? האם העוגה של פירגה? או משהו אחר? ראיתי פעם עוגה עשירה שלה, כך נדמה לי שקראו לה, אבל האם זאת זאת? מה עוד מומלץ? ומה בין עוגה כושית לעוגת שוקולד או שזה אותו דבר? תודה... (רגע לפני הקניות)
 

pirge

New member
עוגה כושית

עוגה כושית עם קוביות שוקולד עוגה משגעת שקיבלתי פעם מגיסתי. מרגרינה 3\1 כוס קקאו כוס מים מהברז כפית נס קפה לבשל על אש קטנה ולבחוש עד שיימס. להוריד מהאש. להקציף במיקסר: 2 ביצים כוס וחצי סוכר 2 שקיות סוכר וניל אבקת אפיה קורט מלח להוסיף תוך כדי הקצפה איטית את השוקולד המבושל להוסיף לסירוגין: 2 כוסות קמח 4\3 מיכל שמנת מתוקה לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה מספר 26.. לשמן את התבניות. לאפות 10 דקות ולפזר באמצע ולאורך 100 גרם שוקולד מריר בקוביות על פני העוגות. להמשיך לאפות. 175 מעלות כ-40 דקות. קרם: רבע השמנת שנשארה כף יין אדום מתוק 50 גרם מרגרינה 3 כפות קקאו חצי כוס סוכר לבשל תוך כדי בחישה לקרם ולצקת חם על העוגות החמות
 

pirge

New member
עשיתי את העוגה של

אור עם תחליפי סוכר. יצא טעים משהו......לא ניסיתי עם סוכר.
 

pirge

New member
עוגת שוקולד של אור

מתכון: עוגת שוקולד שחיתותית של אור רכיבים: 250 גרם חמאה 250 גרם שוקולד מריר טוב, שבור 2 כפות אבקת קפה אספרסו נמס או גרגרים 150 גרם קמח תופח 150 גרם קמח רגיל 1/2 כוס אבקת קקאו באיכות טובה 1/2 כפית סודה לשתיה 550 גרם סוכר (לא, זו לא טעות הקלדה) 4 ביצים 2 כפות שמן 125 מ"ל לבן או רוויון זיגוג: 250 גרם שוקולד מריר טוב, קצוץ 125 מ"ל שמנת 2/3 כוס סוכר אופן הכנה: מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בקוטר 22. לרפד בנייר אפיה כך שיעלה לפחות 2 ס"מ מעל לדפנות התבנית. שמים בסיר חמאה, שוקולד, קפה ו- 185 מ"ל מים וממיסים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש. מנפים את שני סוגי הקמח, הקקאו והסודה לשתיה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ויוצרים גומה. לתוכה מכניסים את הביצים, השמן והלבן ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה ו- 40 דקות. בודקים כמובן ע"י קיסם ידה ידה ידה...... מצננים בתוך התבנית ורק אז שולפים. זיגוג: ממיסים הכל ביחד בסיר קטן על אש נמוכה, מביאים לרתיחה, מנמיכים עוד יותר את האש ומשאירים לבעבע 4-5 דקות. מצננים מעט. מניחים את העוגה על רשת צינון ויוצקים את הזיגוג על כל העוגה. הערות: יוצא מצוין בתבנית 24. חשוב מאוד לרפד הדפנות בנייר אפיה גבוה בכמה ס"מ מגובה העוגה כי היא בהחלט תופחת מעבר לגובה שלה. חצי כמות= תבנית 18 מקור המתכון: אור מפורום אוכל Yנט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

clcl

New member
עוגת שוקולד (עוגת אשל)../images/Emo3.gif

עוגה מהירת הכנה, רכה ונימוחה - ממליצה בחום עוגת שוקולד (עוגת אשל) 1 מרגרינה ללא מלח ממומסת 3 ביצים מס´ 2 1 כוס סוכר ½ 1 כוסות קמח 3 כפות גדושות אבקת קקאו אבקת אפייה 2 אשל (או יוגורט) 1 כפית סודה לשתייה לציפוי: 1 כוס יין אדום מתוק 1 סוכר וניל 4 כפות אבקת קקאו 4 כפות סוכר 1) להקציף המרגרינה + הביצים + הסוכר עד קבלת מרקם חלק. 2) להוסיף האשל + והסודה לשתייה. 3) להוסיף הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. 4) לשמן ולקמח תבנית בקוטר 26, ליצוק העיסה ולאפות בחום בינוני כ- 45 דקות (או עד שהדפנות מתרחקות). 5) מייד עם הוצאת העוגה מהתנור ליצוק הציפוי בעודו חם שיחלחל לעוגה. 6) לצנן. את העוגה הזו אני מכינה גם ללא הציפוי העליון, מגישה כעוגת שוקולד חמה + כדור גלידה או כדור קצפת ---- מאוד מוצלח. מקור המתכון: חנהל'ה ואמא
 
למעלה