איזה מסלול קו טלפון הכי כדאי לי

אלעד2323

New member
איזה מסלול קו טלפון הכי כדאי לי

שלום לכולם ,

אני מעוניין בבקשה שתמליצו לי לאיזה מסלול של קו טלפון הכי כדאי לי לעבור.
יש לי בבית קו טלפון של בזק. המשפחה שלי בקושי משתמשת בקו הטלפון הזה- אנחנו מדברים בו בחודש בערך בין 10-60 דקות. לכל אחד יש פלאפון והוא מדבר רק בו.
הבעיה אנחנו משלמים כל חודש תשלום על אחזקת הקו לבזק.
בעיקרון התלבטתי אם לנתק את הקו לגמרי , ואז לעשות את "קו ערום" (naked ADSL) שזה בחינם , כדי שאוכל להמשיך לגלוש באינטרנט.
הבעיה שאמא שלי צריכה מדי חודש להתקשר לרוסיה , בחודש היא מדברת בערך שעה-שעתיים.יש לה מסלול ב-012 לשיחות לחו"ל. לכן , אני כנראה חייב קו טלפון (או שלא?).

ביררתי קצת לגבי מסלולי קו טלפון בחברות אחרות ובסוף דיברתי עם 012 והם הציעו לי מסלול כזה: לשלם כל חודש 10 ש"ח (רק על אחזקת הקו). הבחורה מ- 012 אמרה שמישהו יבוא ויתקין לי את "הקופסא" הקטנה , ושאני צריך אינטרנט.
התקשרתי לבזק וסיפרתי לפקידה על כך והיא אמרה שזה קו לא איכותי , שזה כמו סקייפ , שזה מאט את מהירות הגלישה באינטרנט (אבל שוב , יכול להיות שהיא שיקרה על מנת שלא אתנתק מבזק ואעבור ל-012).

כרגע אני נמצא בבזק עם מסלול של 100 דקות חינם ומשלם לשנה הראשונה כל חודש 40 ש"ח , ולאחר שנה אני אתחיל לשלם כל חודש 50 ש"ח.

השאלה באמת איזה מסלול הכי כדאי לי? האם לעבור ל-012? האם להישאר במסלול הנוכחי בבזק? האם לעבור למסלול אחר בבזק שנקרא "קו קל" וכל חודש משלמים 25 ש"ח על אחזקת הקו אבל השיחות בו יקרות יותר?
ואולי בכלל לנתק לגמרי את הקו , ולהשתמש בפלאפון על מנת להתקשר לחו"ל?
(הרי יש עכשיו את המסלולים החדשים בחברות הסלולאר שמשלמים 100 ש"ח ומקבלים שיחות ללא הגבלה , הודעות ללא הגבלה , גלישה ללא הגבלה ושחיות לחו"ל , ולאבא שלי יש מסלול דומה)

תודה רבה , אני בטוח שזה יעזור גם להרבה אחרים פה בפורום.

abg1

New member
גם לי הייתה את אותה התלבטות

אם הצורך הוא רק בשביל שיחות לחול, אפשר להתקשר לחול מהסלולרי, לא צריך קו נייח בשביל זה, ולא צריך גם שיחות ללא הגבלה( כמובן שתלוי מה השימוש החודשי). טכנולוגיית הקו הנייח של 012 מבוססת על אינטרנט, והאיכות לא משהו( אם משווים לבזק), כך שאם כבר עדיף להתקשר מהסלולרי.

dunee

New member
למה לא להתקשר מסלולר?

אני חושב ששיחות לחו"ל דרך מגולן יותר זולות מאשר דרך הטלפון הנייח.
012 אכן מבוססת על אינטרנט, אבל מנסיון (רב) שלי איכות השיחה לא נופלת מבזק.

דני

ע מזרחי

New member
איכות נמוכה יותר אבל לא ממש נמוכה

מניסיון שלי, אפשר לשלם פחות ולקבל איכות סבירה בהוט ובבזק בינלאומי.

לדעתי הקו הקל יצא לכם סביב 40 שקל לשעתים בחודש כתשלום לבזק + מה שמשלמים ל-012

האיכות של 012 (זה למעשה גם הוט אבל בטכנולוגיה כנראה טיפה שונה) קצת יותר נמוכה אבל לא קטסטרופה ול-013 לדעתי לא כדאי להתקרב בגלל שאתה לא יודע מה יצוץ בחשבון שלהם ובכמה יחייבו אותך.

גם האיכות בסלולר לא שווה לזו של בזק, אבל אפשר לשמוע. מחברות הסלולר אני ממליץ על גולן.

החסרון היחיד של טלפון אינטרנט הוא בעית האבטחה

הקשה, בעצם תוכן כל השיחות שלך באינטרנט חשוף בדיוק כמו כל גלישה בלתי מוצפנת באינטרנט, ואותו הרציונל שמחייב שימוש בהצפנת HTTPS כשאתה גולש לג'ימייל או לבנק הוא אותו רציונל שאומר שמסוכן להשתמש בטלפון אינטרנט לא מוצפן, ולמרבה הצער כל טלפוני האינטרנט בישראל נכון לעכשיו הם לא מוצפנים.

לדעתי זה רק עניין של זמן עד שבנק ישראל יאסור שימוש בשירותי טלבנק באמצעות טלפון אינטרנט שכזה.

יש לך גם אופציה של הוט ב-39 ש"ח לחודש

שנותנת לך 1000 דקות נייחות לחודש ללא הגבלת זמן.

למעלה