איזה כלוב מתאים להטסה של חתול?

Marina80

New member
איזה כלוב מתאים להטסה של חתול?

היי אני טסה לארה"ב ולוקחים את החתולה (המשוגעת) שלנו איתנו. את כל האישורים כבר השגנו אבל אני לא יודעת איזה כלוב מתאים. עדיין מנסים למצוא לה מקום בתוך הקבינה ולא למטה בבטן המטוס. שאלה למי שהטיס חתול, איזה כלוב מתאים? יש חברה? שמעתי על אטלס? נטוס עם אל-על תודה רבה

Rosa Rachel

New member
מזה מנסים למצוא לה מקום

לא מסובך, ויש להם מושבים מיועדים לזה טסתי מארה"ב לארץ עם אלעל בתחילת ינואר היתה איזה גברת מבוגרת לידי שהתחילה לצעוק בגלל החתול איך שהתיישבתי הדייל בא וביקש שאני יעבור מקום - מאד התעצבנתי ואמרתי שאלא אם כן הוא מביא לי מקום ישיבה יותר טוב שהיא תזוז בעצמה אז מצאו לי מושב ליד החלון, המושב לידי היה ריק אז בן בן ישב שם =] הצוות של אל על היה ממש נחמד, הביאו לי כוס מים לחתול לי יש מנשא מאד קל- שוקל 700 גרם, מבד, כולו שחור עם חורי אוורור בכל מקום בבדיקות הבטחוניות ביקשו שאני יוציא את החתול מהמנשא ( פשוט כך באמצע השדה ) - תבקשי בחדר סגור - אני לא הסכמתי תקחי מנשא שיהיה לה מספיק מקום לשכב בנוח, כי זו טיסה ארוכה והם יעדיפו לישון, ושיהיה קל ונוח בשבילך להסחב איתו בשדה ובעיקר בתור לבדיקת דרכונים בכניסה לאמריקה

Marina80

New member
מנסים למצוא מקום כי כבר כל המושבים תפוסים

יש מושבים מיועדים לכך והכל תפוס מציעים להכניס לבטן המטוס אבל אנחנו מנסים להפעיל קשרים את זוכרת את החברה של המנשא?

GeJuFan

New member
מי אמר לך שיש מושבים

מיועדים לכך? כל המושבים (אני מניחה במחלקת תיירים כן?) אפשר להכניס מתחתם כלוב בד עם חתול בפנים. עוד הצעה: במידה והחתול טס איתכם בקבינה, תגיעו לשדה התעופה כשהחתול בתוך כלוב הבד אבל כשהכלוב בד בתוך הכלוב פלסטיק הרגיל שלו. (ואם אין אז לקנות, אטלס 20 או כל כלוב דומה יעשה את העבודה). תעלו עם האטלס למטוס ולפני שאתם יושבים תפרקו את הכלוב פלסטיק (או לפחות את החלק העליון). בכלל הצעה שלי, אם יש אפשרות לטוס בחברה אחרת, לופטהנזה היא (מניסיון אישי) מאד טובה כשזה מגיע לבעלי חיים במיוחד בקבינה וגם שאר הנוסעים בד"כ ממש סופר חמודים ושמחים על החתול, בכל מקרה ככה תוכלו להגיע לשדה התעופה זמן יחסית קצר לפני הטיסה בגלל שהטורים שלהם יותר קצרים כי יש רק טיסה אחת שיוצאת בניגוד למי יודע כמה של אל - על (אגב לפעמים גם הכרטיס זול יותר). אני הגעתי לשדה התעופה עם שלושה חתולים ועוד שניים (בשני נגלות) משהו כמו שעה וחצי לפני הטיסה והספקתי לעבור את כל הצ'ק אין (שבגלל החתול אי אפשר לעשות מראש) תוך רבע עד חצי שעה מקסימום. המינוס היחיד זה הלי אובר של כמה שעות, אבל זה לא כזה נוראי. זה דווקא טוב, נותן זמן להתרעננות וגם להרגיע קצת את החתול, לנקות את הכלוב אם הוא עשה משהו. אגב עוד המלצה: חיתולים לכלבים, תקנו חבילה ותשימו חיתול אחד בתחתית הכלוב ככה זה יתפוס פיפי במידה והחתול ישתין. אני גם עשיתי את כל המעבר רק לפני כחצי שנה. אז אם יש שאלות את מוזמנת לשאול.

Marina80

New member
נציגי אלעל - שאלה בפנים

לטענתם לט כל מושב מתאים ויש רק מושבים מסוימים שמתאימים. אני לא יכולה לשנות כבר את הטיסה כי זאת הטיסה שהכי מתאימה לנו. האם כדאי להרדים את החתולה? היא כנראה תהיה בבטן המטוס. הטיסה היא 15.5 שעות תודה רבה לכם

Rosa Rachel

New member
מה פתאום להרדים

אני חושבת שאם תילחמי איתם קצת את תקבלי אישור בשבילו.. תספרי להם את הסיפור שלי =] שלפני חודש טסת מניו יורק לארץ ומישהו התחילה לצעוק שהיא לא רוצה לשבת ליד חתול ובמקום להוזיז אותה הוזיזו אותך ואם יכלו להוזיז אותך אז למרות שזו לא אשמתך ואם משהו הפריע לה היא יכלה לחפש לעצמה מקום הוזיזו אותך ואת החתול למושב אחר שלא מיועד ואם גרמו לך אז את האי נוחות של ההעברה בלי להתחשב במושב אין שום סיבה שלא תעלי עם החתול עכשיו

Marina80

New member
הם מראש לא מוכנים לעשות בוקינג בתוך המטוס

נעניין נינ או שתעשי בוקינג עם חתול בבטן המטוס ואח"כ תנסי למצוא מקום פנוי או שעל תעשי בוקינג בכלל לא נראה לי שיש לי קייס לבקש שהחתול יהיה בפנים. להרדים המליץ הוטרינר אבל נראה לי מפחיד

Rosa Rachel

New member
מי זה הוטרינר שלך?

יש כל כך הרבה סיבות שאסור להרדים חיה בטיסות בעיקר אחת כל כך ארוכה מעבר לחוחמר הרדמה עצמו שהוא מאד לא בריא ולא משנה איזה סוג תשתמשי לכולם יש חסרונות והחתול יתעורר בפניקה וזה בכלל תהליך בפני עצמו במהלך הטיסה יש תזוזות במטוס, החתול יכול לזוז בלי לשים לב כי הוא רדום, לקבל מכה או להתקע באיזה תנוחה לא טובה ואז לפגוע בעצמו החתול שלי ישן כל הטיסה ( והוא לא אוהב את הכלוב שלו בכלל ) והיה כזה מקסים כבר עדיף לך להשאיר אותו אצל חברה \ שכנה\ משפחה שידאגו לו בזמן החופשה שלך מאשר להעביר אותו את הסיוט הזה שמעתי הרבה סיפורי אימה על חיות שנשארו בבטן המטוס, ברור שלא בכל טיסה זה המקרה אבל אם אין ברירה ואת משאירה אותו בבטן תוודאי מול כל נציג שאת עוברת מולו ומול הדיילים שהטמפרטורה בבטן המטוס מותאמת שלא יקפא מקור, תוודאי שהרוכסן נעול היטב, אפילו תקשרי את שני הלשונות עם חוט כי החתול שלי פותח את זה בקלות אם הוא מנסה

Marina80

New member
אנחנו טסים ל3 שנים

זאת הסיבה שאנחנו לןקחים אותה איתנו גם אני קראתי אתמול בדיוק את הסיבות האלה למה לא להרדים את החתול. באמת נוודא מול כל הגורמים ונקווה לטוב תאחלו לנו בהצלחה

GeJuFan

New member
אוקי, האם אין טיסה בחברה

אחר שמתאימה לכם? כל התשובות של נציגי אל-על נשמעות לי תמוהות לחלוטין. שתי הסיבות היחידות שאני יכולה לחשוב עליהם שהם מסרבים זה: א. יש עוד בע"ח כבר על המטוס והם הגיעו למקסימום שהחברה מאשרת בקבינה. או ב. יש מישהו אלרגי באיזורך והם מודעים לכך. אם זה לא א' ולא ב' די ברור שזה ניסיון לסחוט ממך עוד כסף כי בע"ח בבטן המטוס אומר שאת משלמת עוד כמה מאות דולרים... מעבר לזה הם בהחלט יכולים להעביר אותך למושב אחר. תלחצי אליהם. ושוב שווה לבדוק, חברות אחרות, כמו דלתא או אמריקן אירליינס שיש להן טיסות שיוצאות מהארץ, יש אפילו סיכוי לא קטן שזה יעלה לכם זול יותר במיוחד אם יש לכם עוד חודש עד הטיסה, ממה שאני מבינה מההודעות למטה. ובאמת אם יש לכם אפשרות ממליצה בחום לבדוק את לופטהנזה, אני טסתי איתם והצוות טיסה היה כל כך מדהים איתי, גם השליחה בקבינה הלכה חלק (במיוחד בנגלה השנייה). לחלוטין לא להרדים. ההרדמה גורמת להאטה בקצב הלב מה שעלול לגרום למוות. שלי כולם היו ללא טשטוש או הרדמה ושרדו היטב. השניים שבאו איתי בקבינה בכלל ישנו רוב הטיסה, מלבד כשאני הרמתי את השמיכה מהכלוב (אני טסתי עם כלוב אטלס רגיל אבל... אני גם טסתי במחלקת עסקים). אגב! עוד משהו שחשבתי עליו, נכון שזה יהיה טיפה יקר אבל שווה לבדוק אם אין אולי מקום במחלקת עסקים, אם באמת הטיסה שלכם רחוקה, תצטרכו להוסיף עוד כמה מאות דולרים, אבל... תקבלי הרבה יותר מקום מתחת למושב מלפנייך ותוכלי לקחת את החתולה בכלוב אטלס מפלסטיק. (וגם החברת תעופה פתאום הרבה יותר נחמדה לחתולים ואלייך
) אלו היו שני הסיבות העיקריות למה טסתי בעסקים: האפשרות לקחת את החתולה בכלוב אטלס והידיעה שאני משלמת אקסטרא ולכן יש יותר סיכוי שיתנהגו יותר יפה לחתולים. עוד דבר: כשאת במטוס, איך שאת עולה, במידה והחלטת לשים את החתול בתא המטען תזכירי על כך לדיילות, שיזכירו לטייס שידליק את החימום למטה! מה שכן אם תשימי בתא המטען תתכונני ל-20 שעות של עצבים מרוטים... אני אחרי הטיסות הייתי מותשת נפשית מרוב הלחץ לשלומם של החתולים, רסמי נהייתי חולה בימים שאח"כ ואין לי ספק שזה מהלחץ של הטיסה. מעבר לזה, ברוכה הבאה לאמריקה! אם יש לך שאלות אני ממליצה להיכנס לקומונת ישראלים בארה"ב יש שם כמה חבר'ה מקליפורניה שישמחו לתת לך המון מידע, במידה והם מהאזור שבו תגורו.

אני השתמשתי במנשא שקניתי בת"א,

אין עליו תג של חברה, שוקל קילו ורבע. זה היה ב"כל בו לכלב ולחתול" אבל כבר לפני שנה וחצי... לא נתקלתי בחברת תעופה שדרשה מנשא של חברה מסוימת, רק שיעמוד בקריטריונים של המימדים.

למעלה