איזה יופי של יום כיפור!

Snapple

New member
איזה יופי של יום כיפור!

אני חייבת להגיד שהיום כיפור הזה אפילו שלא התסתובבתי עם חברות שלי היה מאוד כיף. הצום היה הרבה יותר קל ממה שחשבתי והתפילות בבית הכנסת היו ממש מהנות. לא הייתי יותר מידי בבית הכנסת אבל אחרי היום כיפור הזה אני בהחלט מתכוונת להגיע שנה הבאה לכול התפילות. איך היה יום כיפור של כולם? זה נורמלי שאחרי סוף הצום ואכילה של ארוחה קלה בא להקיא? שנה טובה מיכל

דניאל1

New member
לצערי אתם צוקדים....

אכלתי מהר מדי , ואח"כ הקאתי את נשמתי........

דניאל1

New member
צודק עוד פעם.....

בכל אופן..בצום הבא אני פשוט הולך רק לשתות קפה וזהו אחרי הצום!

Snapple

New member
שאלה- זה בכלל בסדר שלא סבלתי?

שהצום היה קל? או שאהבתי את בית הכנסת ובכלל את כול יום כיפור?

Snapple

New member
לא יודעת חשבתי ככה

אני יחסית חדשה בקטע של החוקים אז אם לפעמים יהיו לי שאלות קצת טיפשיות נא לא לצחוק.

בטח שזה טוב זו הדרגה העליונה

יום כיפור זה יום טוב -ואם ברוך ה´ הצלחת להגיע למדרגה של סבלת מהצום -אשריך ביום כיפור מאחלים צום קל -כי האידיאל זה שאדם ינתק עצמו מהגופני ויתמקד ברוחני -אין חובה לסבול -רק להתענות לעומת זאת בצומות של אבל -המטרה היא העינוי עצמו -של האבל והעצב לא היו לישראל ימים טובים כיום כיפור וט"ו באב

איזה צום....

היה לי צום כלכך גרוע.לא יכולתי לזוז מהמיטה.היו לי סחרחורות,בחילות בקיצור לא נעים.בסוף הצום עוד הקאתי! מה בדיוק, אני לא יודעת. מקווה שלכם היה יותר טוב משלי. גמר חתימה טובה (אני אומרת לכם, צריך להמציא לזה ראשי תיבות זה יותר מדי ארוך), מעין.

dusk

New member
עינוי נפש זה עניין של תחושה ../images/Emo5.gif

לא של הרגשה פיזית מחייבת.וכדי להקל על הצום מומלץ לאכול פחות 2-3 ימים קודם ולשתות הרבה ע"מ להרגיל ולרוות את הגוף.

למעלה