איזה יום שמח לי היום-לה...לה...לה

ornan

New member
איזה יום שמח לי היום-לה...לה...לה

אם מישהו צריך הצדקה לקיום מפגשי פורום - הרי היא כאן. הקלסר של ZUGO לא יוצא לי מהראש והכניס אותי למרץ , שזה לא מספיק שיש מסמכים אלא צריך לתעד הכל בצורה מסודרת ולהשלים את החסר. אם עד כאן התמקדתי בעבר הפולני, שהוא אולי המעניין יותר ורב הנסתר על הנגלה, די מיציתי ואין ספק שהשיא היה כשעמדתי בספטמבר שעבר מול ביתם של סבי וסבתי במייכוב. לא התמקדתי בכלל בעברו של אבי ז"ל בארץ, שהיה רב-פעלים וחשוב מבחינתו הרבה הרבה יותר. על ארכיון ההגנה, כבר ספרתי - מחכה שהחומר יגיע ובשבוע הבא ביום חמישי (אם מישהו רוצה להצטרף) אסע לארכיון ההגנה ואנסה לדלות חומר יותר לעומק. הבוקר הצלחתי להשיג את הטלפון של ארכיון חברת חשמל (אבי החל תקופה קצרה לאחר הגיעו לארץ לעבוד בה לאורך 10 שנים עד שהפך לעצמאי. טלפון אחד, גם כאן הגעתי לפקידה חביבה וענינית, חפוש מהיר במחשב, יש!!!! יש תיק, יש מסמכים, תמונה, שני מכתבים בכתב ידו של אבי - החומר ישלח אלי. מה נותר? לכתוב, לסרוק, לעבד ולהוציא לאור. אתמול אמרתי לאמי ולאחיי, שנראה לי שאסיים לקראת מלאות 25 שנה לפטירתו של אבי- הגזמתי בעוד 3 שנים? נראה לי שאצליח תוך 3 חודשים.

ornan

New member
כשזה הולך, זה כנראה עד הסוף../images/Emo24.gif

טלפון הרגע מהארכיונאית הראשית, היא גרה בזכרון יעקב, החומר מגיע אלי אישית עד הבית עוד הערב.

ZOUGU דוגמא ומופת!

כולנו אחריך מאחלת לכולם קלסרים עשירים כמו שלך. שלכם חנה גונן

../images/Emo45.gifבקרוב, כנראה, נצטרך לארגן

יום עיון בנושא הוצאה לאור של ספרי משפחה...
ארנון

zogu

New member
קלסר/ספרי משפחה

תודה , תודה -מפרגניםםםםם.... ואני לתומי חשבתי שיבואו הוותיקים ממני וילמדו עלינו עשייה ). נעים לקבל מחמאות.

ornan

New member
החומר הגיע-מרתק, מסקנה ושאלה../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

בערבו של היום השמח, הגיע החומר לידי. תיקיית קרטון גלי שעלייה מתנוסס הלוגו של חברת חשמל-ארכיון החברה וכותרתה : שם העובד-זכרונות ועדויות. תכולתה: שאלון קבלת עובד כפי הרצ"ב מסמכים שונים בינהם ברכות לנישואי אבי והמרגש ביותר בעיניי מכתב ההתפטרות שאבי הגיש להנהלת החברה, בכתב ידו. נימוקיו: המשכורת שלא הספיקה כדי לקיים את בני משפחתו- אמי ואחיי - לו היה מחכה כמה עשרות שנים...לא פחות מרגש היה לקרוא את מאמצי השיכנוע של החברה שישאר לעבוד, אני יודעת כמה העריכו את עבודתו שם. את המכתב אני משאירה כהפתעה לאמי ואחיי. מסקנה בעקבות קבלת החומר: אם תעיינו בשאלון קבלתו לעבודה, שוב ניתן לראות בבירור את מייכוב כמקום הולדתו, מצויין גם תאריך העלייה שלו ומס' רישום העולה כלומר: לו הייתי מתחילה לחפש בארכיונים הקרובים הייתי מגלה פרטים נסתרים כבר בהתחלה. תאמינו לי לא ידעתי קודם שיש כזה מקום שנקרא מייכובכמה זמן ובכלל עד שמצאתי זאת. גם הייתי מוצאת ביתר קלות את רישום הגעתו לארץ, בארכיון הציוני ביתר קלות, ידעתי שנה אבל לא יותר. ולסיום שאלה? הארכיון הציוני דאג למצוא לנו את טפסי ההגעה של העולים לארץ על סמך רישומי האוניות. האם יש ואם כן איפה "כרטיס עולה" כלומר טופס המכיל בצורה מפורטת את פרטי העולה?

קודם כל, את צודקת בעניין הסדר

אבל אנחנו צריכים, כנראה, ללמוד את הדברים בדרך הקשה. ככה זה ואין מה לעשות... לגבי תיקי העולה - ככל הידוע לי, המקום היחיד שמכיל דבר דומה הוא הכרטסת שבארכיון המדינה, המכילה תיק על כל מי שביקש אזרחות בריטית בתקופת המנדט. לטענת אנשי המקום (הארכיון, אני מתכוון), מי שביקשו היו בעיקר העולים. מביקורי שם, מדובר במספר גדול מאוד אבסולוטית, אבל קטן מאוד, כנראה, יחסית לגודל האוכלוסיה. בכל מקרה, מעיון בתיקים משם (שלא היו רלוונטיים אליי, לצערי), נראה שהם מכילים חומר רב וחשוב! ארנון

yofi nechama

New member
ornan - אני שמחה בשמחתך, וגם לומדת

האם אפשר להגיע לתעודות עולה משנותיה הראשונות של המדינה? אני מעונינת בתקופה עד 1957? תודה, נחמה.

ornan

New member
נקפיץ את השאלה של שתינו

האם או היכן ניתן למצוא תעודות עולים בתקופה שלפני ואחרי הקמת המדינה

למעלה