איזה דת לדעתכם מבין כל הדתות

y oh why

New member
איזה דת לדעתכם מבין כל הדתות

היא הדת הכי מגוחכת?

אושיהו

New member
אם אתה מתכוון להנפת תרנגולות מעל ראשי מאמיניה

... רצוי תרנגול לבן, וכמובן להתאים תרנגול לזכר ותרנגולת לנקבה. ומי יודע מה מניפים עבור אישה בהריון התחלתי? (כאשר עדיין לא יודעים את מין העובר)

pembencipolisi

New member
אם מתיחסים לרבוי מצוות ופולחנים

היהדות מטורפת כמו ההנדואיזם והאסלאם. בשתי הראשונות יש דגש על פולחנים לכל מועד. אצל ההנדים יש "פוג'ות" "הערצות" ל 330 מיליון אלים , שרפת גופות , נאגא-סאדהו (נזירים / פרושים עירומים)... אצל היהודים יש הנפת תרנגול מעל ראש המאמין לפני שחיטת התרנגול , מה שלא יעזור למאמין. יש ביהדות גם התעללות בתינוק בן 8 ימים בשם אל נאצי. אצל המוסלמים יש חג הקרבן , עם השחיטה המקבילה ליהדות , ויש גם מילה עד גיל 13 , ונוסף לכך רצחנות , פלשטינאצים , אלקאעדה , חזב-אללה , ואצל השיעים תהלוכות מדממות ביום העאשוראא. אם מתיחסים אל טמטום פילוסופי הנצרות שולטת בטרוף , עם השלוש והישוע שלה. גם חלק מן הבודהיסטים הפכו אדם לאל.

pembencipolisi

New member
האתר שהזכרת נוסד על ידי מוסלמים - בדוק !!!

ידוע ומוכר . האתר נוסד על יד גורמים שמטרתם "דעוה" = "הזמנה" בערבית , קריאה להתאסלם , בשם מעין "מיסיון" של חלקת לשון. נצתקלתי בהפניה אליו לפני כמה שנים מתוך FORUM MALAYSIA BOLEH .

רפפם

New member
אבל האם אלו אלו באמת יהודים שהתאסלמו?

זה ברור שהאתר נוסד ע"י מוסלמים, יכול להיות שאלו מוסלמים שמבחינה אתנית הם יהודים ועברו התאסלמות

pembencipolisi

New member
המוסלם יוסף ח'טאב הוא היהודי לשעבר יוסף כהן

המפורסם ביותר בדור הזה, הוא הסמל החי של כל המתאסלמים הללו ולכן תמונותיו בולטות שם. לו היית מחפש يوسف كوهين , "יוסף כוהין" (כהן) בכתיב ערבי זה , היית מוצא 1380 קשורים על אותו יהודי שהתאסלם , ונקרא היום בשם יוסף ח'טאב . השמוק הנ"ל נודע לצבור בכתבת "ידיעות אחרונות " שבה התראין ונמרחה בעמודי החדשות לאורך למעלה מעמוד בשנת 2001 (?) ואז קראתי את הראיון. הוא הפך לגבור גדול אצל המוסלמים בכל הרשת ויש לו אתר עם שפע דפי שטנה נגד היהדות ישראל והיהודים. כמובן שהוא משתמש בעובדה הנכונה שמציצת דם מזין של תינוק היא חלק ממצות ברית המילה ביהדות. הסבה שהוא בכלל נדון בפורום היתה שלא רק אני יודע אודותיו בפורום זה אלא גם פלמוני777 , שנתקל בו בחנות ערבית בירושלים. ה"יוסף ח'טאב" ספר לו למה שלח את בנו לקיטנה של החמאס , עובדה שהזכיר בראיון העתונאי. לדברי פלמוני , ח'טאב אמר לו שארגון "יד לאחים" המכונה כיום "לב לאחים" , פנה אל אשתו בנסיון להשיבה אל יהדות , אך היא שהתאסלמה מרצון , סרבה לעשות זאת. "יוסף ח'טאב" עשה "דוקא" לארגון לב לאחים ושלח את בנו הבכור לקיטנת החמאס.

רפפם

New member
גם אני קראתי עליו, אני זוכר

שהרבה שמעו על זה כי גם היתה עליו כתבה בטלויזיה, ולפני שנה בערך הייתה עוד כתבה עליו ועל עוד יהודי שהתאסלם שנפגשו במקרה במזרח ירושלים, אחד מהם סיפר שהיה מתפלל במשך תקופה 8 תפילות ביום גם תפילות האיסלאם וגם היהדות

pembencipolisi

New member
כביר "שהיה מתפלל במשך תקופה 8 תפילות ביום גם

תפילות האיסלאם וגם היהדות " ידוע מן האסלאם , כםי שספר המרצה חסון בקורס האסלאם הקדום בשנת 1986/7שהמוסלמים טוענים , על בסיס סורת אלמעראג' שבקראן המזורגג , ש"מחמד עלה השמימה מהר הבית כדי להתפלל עם הנביאים. פגש במשה - אמר לו משה : מהדין שתתפללו 50 פעם ביום , אבל אללה יתן לכם הנחה - תתפללו 5 פעמים ביום." ישבתי בכתה שבה היו כמה ערבים מוסלמים , יהודי חרדי אחד , וכמה יהודים דתיים וחלוניים. החרדי נהג לשאול את המוסלמים : אתם טוענים שככה בדיוק קרה ? ענו לו "כן". אמר לי חברי מוריס חזוט , שישב לידי , כשספר המרצה את התאור הנזכר : "תראה את ה'בני-דודים' " כלשונו. נותר לי רק לחייך , שהשטויות של האסלאם נחשפו אז באזנינו , וקבלו אשור ממוסלמים. למען האמת יש חוקרים הסוברים שמקור 5 תפלות המוסלמים הוא מחבור של 2 תפלות הערבים הפאגאניים שלפני האסלאם + 3 תפלותיהם היוציות של היהודים. כך הגיעו המוסלמים לסך 5 התפלות היומיות שלהם.

רפפם

New member
יותר קל להבין יהודים שבזמנינו

בוחרים בישוע מאשר בהתאסלמות, ואכן יש הרבה כאלו, שניהם הבל הבלים אלא שהמתאסלמים יותר מוזרים בבחירה שלהם

pembencipolisi

New member
גם JEWS FOR JESUS לא נורמאליים

הנצרות עשתה להם שטיפה בחלל שבין אזניהם. בעבר שרצו כל הפגרונים הללו בפורום תיאולוגיה ודתות שונות ( 617 ) ונסו לאנוס לנו את המח בהטפותיהם המיסיונריות. אשרי שזרקתי את הדת לעזאזל , ועשיתי זאת לא כדי לקבל עלי יהדות נוצרית או נצרות יהודית או יהדות משיחית כפי שחלולי-בין-האזנים הללנ מכנים את עצמם..... מזה זמן הם יושבים בפורות נצרות משיחית ( 1674 ) ולא כתבתי שם מסר.

הדת הנפוצה ביותר

הדת שמעמידה את הכסף ואת הכח האישי בתור האידאל העיקרי לכאורה לא קוראים לזה דת , אבל כל רעיון שמניע אנשים ואנשים פועלים לאורו הוא מעיד על האמונה הפנימית שלהם , על איך שהם תופסים את העולם, שאר הדתות מנסות ליצור זיקה בין העולם כפי שהוא נברא בתפיסה כזאת או אחרת, ו אילו דת הכסף רודפת אחרי מספרים וירטואלים שנוצרו בהסכמה חברתית, אני לא אומר שלא צריך כסף אבל כשהוא הופך נתיב ולאור שאתה הולך בעיקבותיו זה הופכת להיות הדת המגוכחת ביותר

אושיהו

New member
קצת אנסת את הגדרת האמונה. השתדל לדייק.

הרי ברור שיש הבדל מהותי בין להאמין באלוהים או מפלצת הספגטי, לבין "להאמין בכסף".

זהו שאין

בהחלט לא אנסתי שום דבר, אם היית עם מבט יותר מפוכח היית לומד שכמעט כל התפיסות שלנו מושתתות על אמונה, על תפיסות ומוסכמות חברתיות, על אמונה שגם מחר בבוקר שנקום נמצא עולם יציב ומתפקד כפי שאנחנו רגילים, על אמונה שאם נרים את המפסק תהייה שם מאחורי זה חברת חשמל שתתן גיבוי לפעולה שלנו, על אמונה שהבנקים יאפשרו לנו יציבות כלכלית, ומעבר לכל אמונה בכסף, ובכח החברתי או הכח המעשי שלו על המציאות שלנו, החברה שלנו היא חברה וירטואלית במידה כה רבה שבני אדם של היום לא יוכלו לתפקד יותר מיום יומים בסביבה טבעית לחלוטין, כשמדובר על אמונה באלוהים ברוב המקרים יש פה נסיון לכוון את עצמך למה שמכוון את הטבע, למה שנמצא מאחורי הדברים "באמת" כל אחד לפי מיטב תפיסתו ואמונתו, נסיון לדבוק בשורשי הדברים ולא בהגדרות הוירטואליות שלהן כפי שהן מופיעות בחברה "המתורבתת" שלנו. הנסיון שלנו כחברה להמשיך בבסיס האמונות שלנו להמשיך בתפיסה הוירטואלית שלנו את המציאות לא כל כך מצליח, והוא מוביל אותנו כחברה אנושית לחורבן כדור הארץ וחורבן כל מערכות הקיום שלנו, המדע והטכנולוגיה והקדמה מובלים אותו לאסון אליו צועדים כולנו בעינים פקוחות בלי להיות מסוגלים אפילו לשנות את כיוון ההתקדמות מרוב האמונות שאנחנו שקועים בהן, אלוהים בשבילי כאחד המאמין בקיומה של מודעות גדולה מאיתנו הוא הדרך להכרה הרמונית יותר של המציאות , הוא הדרך שאם נלמד להכירה אם נקשיב בכל הכלים שיש לנו אולי נוכל ללמוד להשתלב בבריאה שנוצרה שהתאפשרה בדרך מופלאה כל שהיא כאן עלי אדמות, אני לא מצטרף לתמיכה בדתות פאנטיות שבטוחות שכל אחת מהן מחיזיקה את האל בכיס הקטן שלה, ומשתמשת בו כדי לחזק את מעמדה ואת כוחה בקרב המאמינים , מבחינתי גם זאת אמונה עיוורת כמו "האמונה החילונית" מעבר לכל הויכוחים שלנו על דעה כזאת או אחרת הגענו למצב שהטבע בא ללמד את כולנו, כל אחד הביע את עמדתו במעשיו ו פעולותיו , עכשיו הטבע מחזיר לנו את המבחנים עם ציוני תוצאה. מקווה שלא כולנו נצטרך להשאר כתה יחד

אושיהו

New member
אין בעיה לדון

במודעות קוסמית כן או לא, אבל לגבי הנקודה המקורית, אתה מקביל בין תאיזם לאתאיזם ומגלה שאין הבדל. אני לא מסכים עם קביעה זו. אני לא חושב שא(!)תאיזם היא מערכת אמונית כמו דת X. ניתן לשרש כל נושא שיחה ולהגיע לרלטיוויזם לגבי כל עניין ודבר, אך זה לא קשור לדיון הנוכחי שכן שאלו "איזו *דת*..." [כלומר, השואל מניח הנחות מוקדמות ולא מנסה לאפס את המציאות האנושית - קוסמית ולפתח דיון פילוסופי על מי אני ומה אני]. מילה קטנה לגבי הנושא שהעלית - לא כל התפיסות שלנו מושתתות על אמונה כפי שניסית להגדיר. אם אני רעב או כואב לי, אני לא צריך להאמין בשום דבר. יש כאלה שיכלילו גם את נסיון היומיום מחוץ לכותלי האמונה (מחר תזרח השמש. למה? - ככה). לכן יש לי בעיה מסויימת עם המאטריקס שהצגת, ולבטח עם קביעתך לגבי נכונות הבריאה וכו'.

נקודת

New member
אם תהיה עני

ותזדקק לניתוח לב פתוח, האם תבחר בתפילות לריפוי וחידוש הלב או בכסף לתרומות? נראה לי קצמ בעייתי להשוות בין תחום דמיוני לתחום שמקבל שוב ושוב תוצאות מוחשיות.

baudrate

New member
אני מניח שעני יצטרך להסתפק בתפילה

אם כסף לניתוח אין לו.

למעלה