איזה בעסה שמחר חוזרים לשגרה

הבן שלי אמר לראשונה שלא רוצה לחזור לגן

היה לו מאד כיף בחוםש הזה למרות שלא עשינו מי יודע מה....

lavendula

New member
הגדולה חזרה הערב על 4 מטיול של הצופים

והחליטה שמחר היא לא הולכת. אישרתי לה להישאר בבית. לא מבינה למה תכננו את זה כך שחוזרים מהטיול ממש ערב קודם. הם הרי חוזרים כמו ערמת תשושי נפש.

וואוו 4 ימים? אני הייתי מטפסת על קירות

שלי אמרה שזה ממש טיפשי לחזור לבי״ס בחמישי ושישי ושהיו צריכים להאריך ולחזור בראשון

lavendula

New member
לא 4 ימים - חזרה על ארבע, גמורה מעייפות

לדבריה המסלול היה ממש קשה, שלא לדבר על הקור בלילה
. כל הטיול לא היה לי קשר איתה כי אין שם קליטה. היא לא לקחה את הנייד שלה בכלל. מזל שהייתי עסוקה רוב הזמן, אחרת הייתי יוצאת מדעתי מרוב דאגה.

lavendula

New member
ומה להבא?

איך לא מעבירים לה את החרדה שלי מצד אחד, נותנים לה לאתגר את עצמה, ומצד שני לוקחים אחריות ולא מאפשרים לה לצאת לטיולים מפחידים?

3תיתי

New member
את שואלת אותי?

אני שנתתי לצאת לטיולים של הצופים, בעודי מאובנת מפחד? כל כך שמחתי שהסיוט הזה נגמר, כי עזבה את הצופים. לדעתי, בזבוז זמן ומיותר לחלוטין. למסגרות שאני סומכת, אין לי בעיה לתת לצאת בלי היסוס בכלל. על הצופים לא סומכת. (לכן בעצם הפחד).

lavendula

New member
אין מצב שהיא עוזבת: גם מדריכה וגם מורעלת

והשנייה כבר מכינה אותי נפשית שתרצה להיות כמו אחותה.

3תיתי

New member
אם כך, לא התרגלת כבר?

אצלי עזבו אחרי שנה או שנתיים, בעידודי הנמרץ. עובדה שהבת שלך חוזרת בשלום ושמחה לצאת שוב. כנראה הפחד לא ממש מוצדק.

lavendula

New member
נראה לי שלעולם לא אתרגל

היא יוצאת בין היתר בשביל החברותא וכדי לא להיות בבית (מתבגרת, מה לעשות?) ולאו דווקא בגלל שהיא מתה על המסלולים האלה - נהפוך הוא. אמרה בעצמה שהיו קטעים שהיא פחדה, אבל לא הייתה דרך חזרה. שיבחתי אותה על האומץ ועל העמידה באתגר, ובתוך תוכי התפלצתי.

אביבקיץ

New member
שלי חוזרות בשמחה

צל"ש למערכת החינוך. לכל אחת יש היום לפחות שעתיים מאד מהנות בבית הספר. אצל הגדולה, במסגרת אופק חדש, אחת המורות עושה פרויקט מדהים עם קבוצה קטנה של תלמידים. זה קורה פעמיים בשבוע, ככה שיש לפחות יומיים שלפחות ילדה אחת הולכת לבית הספר בשמחה וציפיה. ואצל השניה יום חמישי הוא יום משובח מכל מיני סיבות ככה שלמרבה השמחה - עבר עלינו בוקר קל ונעים

hag70

New member
אצלנו פחות מרגישים את זה

אמנם הילדה צריכה לקום בזמן כדי להגיע להסעה, אבל הגן של הקטנצ'יק עבד רגיל כל הזמן והגדולה היתה בפעילות מסודרת כל החג 9 עד 16. בקיצור - לא היה בבית והחיים יפים

אצלי לקטן היתה אפשרות

ללכת לגן למשך מס' ימים (אבל בלי הסעה), הוא כמובן נשאר איתנו בבית. האם הגדולה הייתה בפעילות כי אתם עובדים ואין מי שישאר איתה?

hag70

New member
יש אצלנו מערכת של חינוך בלתי פורמלי

שפעילה בכל החופשות של בית הספר (חוץ משבתונים). אמנם אנחנו משלמים עליה, אבל מבחינתנו זה אחלה של דבר. והילדה מאד נהנית, יש פעילות חברתית, יש תוכנית מסודרת עם "ערכים" ולא סתם להעביר את הזמן. מאד מוצלח שלא צריך לדאוג לתעסוקה לילדים אף פעם בשום חג. ותמיד אפשר לא ללכת. פעם בכמה זמן זה לא נורא.

למעלה