איזה אוטובוס מדהים(!)

מצב
הנושא נעול.

NewName

New member
איזה אוטובוס מדהים(!)

איזה אוטובוס מדהים(!)
שעת אחר הצהריים, אני מתבשל בחום הלוהט באיזה O405 טיפוסי בקו 11 באשדוד. האוטו נכנס לתחנה המרכזית ובדרך החוצה אוטו לא רגיל נתפס בקצה המבט שלי. O303 ישן ומרופט כזה, צבוע באדום, עם דלתות כפולות וגג מעוגל. זו הפעם הראשונה שראיתי אחד כזה באשדוד... שעת ערב, אני מחכה לאוטובוס שיקח אותי הביתה, ואז... הוא מגיח מעבר לפניה, מאחר ברבע שעה ונהוג בידי נהג מרושל (שאח"כ גם טעה במסלול הקו). עליתי עליו, ולא יכולתי לסגור את הפה מרוב התפעלות.. הכל באוטו הזה היה כל כך מושקע! ידיות הניקל של החלונות, התופסנים של הוילונות, שלט העצור המיוחד במינו.. פשוט תענוג. כבר כשראיתי אותו התחנה המרכזית חשבתי לעצמי, "אולי זה גרמני...", אבל לא הייתי בטוח, כשראיתי אותו מבפנים ולא מצאתי אף איזכור להארגז או מרכבים התחזקה אצלי המחשבה הזו.. אולי זה יותר מדי לבקש, אבל אולי מישהו מחברי הפורום יודע לכבוד מה זכינו בפרס שכזה וכמה זמן הוא הולך להישאר באשדוד. מספרו הפנימי באגד הוא 77537 ומספרו החיצוני 84-291-01. כל פרט על האוטו הזה יתקבל בברכה

O303קובי

New member
אני חושב שאני ואתה נתקלנו באותו רכב

איזה אוטובוס מדהים(!)
שעת אחר הצהריים, אני מתבשל בחום הלוהט באיזה O405 טיפוסי בקו 11 באשדוד. האוטו נכנס לתחנה המרכזית ובדרך החוצה אוטו לא רגיל נתפס בקצה המבט שלי. O303 ישן ומרופט כזה, צבוע באדום, עם דלתות כפולות וגג מעוגל. זו הפעם הראשונה שראיתי אחד כזה באשדוד... שעת ערב, אני מחכה לאוטובוס שיקח אותי הביתה, ואז... הוא מגיח מעבר לפניה, מאחר ברבע שעה ונהוג בידי נהג מרושל (שאח"כ גם טעה במסלול הקו). עליתי עליו, ולא יכולתי לסגור את הפה מרוב התפעלות.. הכל באוטו הזה היה כל כך מושקע! ידיות הניקל של החלונות, התופסנים של הוילונות, שלט העצור המיוחד במינו.. פשוט תענוג. כבר כשראיתי אותו התחנה המרכזית חשבתי לעצמי, "אולי זה גרמני...", אבל לא הייתי בטוח, כשראיתי אותו מבפנים ולא מצאתי אף איזכור להארגז או מרכבים התחזקה אצלי המחשבה הזו.. אולי זה יותר מדי לבקש, אבל אולי מישהו מחברי הפורום יודע לכבוד מה זכינו בפרס שכזה וכמה זמן הוא הולך להישאר באשדוד. מספרו הפנימי באגד הוא 77537 ומספרו החיצוני 84-291-01. כל פרט על האוטו הזה יתקבל בברכה
אני אנסה להשיג תמונה שלו

NewName

New member
יכול מאד להיות..

אני אנסה להשיג תמונה שלו
יכול מאד להיות..
זה לא שאדוד שורצת בכאלה
. הוא היה בקו 12, ואני משער שהוא מחליף אוטובוס אחר...

JayZed

New member
אם אני לא טועה,

איזה אוטובוס מדהים(!)
אם אני לא טועה,
כל ה-O303 עם הגג המעוגל הם בהרכבה גרמנית. האוטו שתארת הוא מאחת הסדרות האחרונות של המכונות האלו, ולא הגיעו הרבה מהם - הרוב המוחלט של הסדרות האחרונות היו בהרכבה ישראלית. הם היו מאד מושקעים, אני זוכר שעבד אוטו אחד כזה בסניף בית-שמש ואהבתי אותו מאד.

NewName

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif...

אם אני לא טועה,
כל ה-O303 עם הגג המעוגל הם בהרכבה גרמנית. האוטו שתארת הוא מאחת הסדרות האחרונות של המכונות האלו, ולא הגיעו הרבה מהם - הרוב המוחלט של הסדרות האחרונות היו בהרכבה ישראלית. הם היו מאד מושקעים, אני זוכר שעבד אוטו אחד כזה בסניף בית-שמש ואהבתי אותו מאד.
...
יפיוף! חבל שעוד מעט הוא הולך להירקב באיזו ערימת גרוטאות..

0303 מרכב גרמני

איזה אוטובוס מדהים(!)
0303 מרכב גרמני
האוטובוס המדובר הוא מרצדס 0303 עם מרכב גרמני. האוטובוס התחיל את חייו בסניף "כרמל" בחיפה בשנת 1990 את רוב המכונות מסוג זה אגד מכרו לשוק הפרטי ןעל כך: ח ב ל הרכב הראשון שעליו עבדתי באגד הוא 84-290-01 שחי ובועט עד היום בסניף טבעון.

בסניף ירושלים היה 0303 נפלא:

0303 מרכב גרמני
האוטובוס המדובר הוא מרצדס 0303 עם מרכב גרמני. האוטובוס התחיל את חייו בסניף "כרמל" בחיפה בשנת 1990 את רוב המכונות מסוג זה אגד מכרו לשוק הפרטי ןעל כך: ח ב ל הרכב הראשון שעליו עבדתי באגד הוא 84-290-01 שחי ובועט עד היום בסניף טבעון.
זה היה 60-856-80 שהיה סוס אמיתי בקו 444 עם מרכב גרמני ועם גימור יחודי נסיוני שהיה רק בארבעה אוטובוסים אחרים. ללא קשר לגימור, אהבתי מאוד את ידיות הפתיחה לחלונות שהיו מתקפלות ואת החלון האחרון (לא אחורי ! ) בצד שהיה מאוד ארוך. גם החלונות הקטנים בשני צידי הגג היו מרשימים. כל-כך חבל שאין יותר אוטובוסים כאלה !

ועובדה שלא רבים יודעים: איראן !!!

זה היה 60-856-80 שהיה סוס אמיתי בקו 444 עם מרכב גרמני ועם גימור יחודי נסיוני שהיה רק בארבעה אוטובוסים אחרים. ללא קשר לגימור, אהבתי מאוד את ידיות הפתיחה לחלונות שהיו מתקפלות ואת החלון האחרון (לא אחורי ! ) בצד שהיה מאוד ארוך. גם החלונות הקטנים בשני צידי הגג היו מרשימים. כל-כך חבל שאין יותר אוטובוסים כאלה !
ועובדה שלא רבים יודעים: איראן !!!
אם השאה הפרסי לא היה מודח משלטונו בשנת 1979, היו פני הדברים בתח"צ הישראלי בשנות ה- 80 נראים אחרת ואולי גם כיום ! כל האוטובוסים של מרצדס מסוג 0305 ומסוג 0303 עם המרכב הגרמני שהגיעו לכאן מודל 80 נבנו לאיראן עם אותם הצבעים ! כל דוגמת הצביעה ההיא היתה מועתקת מחברות תח"צ בגרמניה עצמה ! האיראנים התעצלו להזמין דוגמת צביעה והם השאירו את זה לאנשי מרצדס ! אגד שמעו על העניין והחליטו לקחת את כל ההזמנה האירנית קומפלט כי חומייני לא רצה שום תוצרת מערבית באותה עת. זוכרים ? הקיצר: האוניה עשתה "פרסה" והגיעה לנמל חיפה עם הסחורה האיראנית שכללה 497 אוטובוסים. הרשימה המדוייקת נמצאת במחסן שלי.

אורי404

New member
ה-0303 נמכרים, ומשום מה נמכרו יותר

0303 מרכב גרמני
ה-0303 נמכרים, ומשום מה נמכרו יותר
מהדגמים הגרמניים, דוקא.

אורי404

New member
אז את זה אני מבין, איך אגד

לא דווקא-פשוט מאוד - המכונות
שהורכבו בגרמניה טובות יותר ועמידות יותר - וגם השוק הפרטי יודע את זה
אז את זה אני מבין, איך אגד
שלאט לאט מוציאים את דגמי ה-0303, מוציאים יותר מהר את הדגמים הגרמניים, ולא את אלו שמורכבים בארץ.

מצב
הנושא נעול.
למעלה