איום בפטורים- זכויותיי

מצב
הנושא נעול.

morg3

New member
איום בפטורים- זכויותיי

איום בפטורים- זכויותיי
אני עובדת משנת 1987 במשרד עורך דין בחדרה כמזכירה .עבודתי היתה הכנת כתבי תביעה , צוואו, הסכמי מכר , עדכונים של דינים וחבויות ועוד הבוס שלי היה חותם וסומך עלי בהכנת תצהירים בקיצור כל העבודה שקשורה לעו"ד הייתי עושה (אני בת 50 ) ובמרוצת השנים שעבדתי חליתי ) הבוקר הבוס שלי זימן אותי לשיחה ואמר לי שאינו יכול עוד לשלם לי דמי מחלה (עשינו חישוב ונעדרתי במשך כל השנה 23 ימים) עד היום הוא שילם לי כרגיל את המשכורת. אני מקבלת משכורת גלובאלית. היום הוא פנה אלי ואמר שאינו יכול להמשיך לעבוד איתי כך ואמר שאינו מוכן לשלם לי עוד את ימי חופשת מחלה ואמר שיקזז לי במשכורת או שאלך הביתה . בקיצור רמז שהוא מפטר אותי בטענה שהוא רכש דירה והוא בקשיםם כלכליים עקב רכישת הדירה ואינו יכול להמשיך לשלם לי את ימים החופשה והחופשה השנתתית שזה גם כסף. האמת שהוא אינו עובד במשרד הוא קורא כל היום עיתונים והוא נעשה עצלן יות רממה שהוא היה ואני הייתי מנהלת את המשרד . שאלתי האם אין זו הרעת תנאי העבודה שלי ? והאם אני צריכה להסכים על מנת שאשאר לעבוד במשרד קיזוז ימי מחלה? או שזו סתם המצאה שלו על מנת להביא אותי לפטורים? אבקשכם תגובתכם ואת מלוא רישמת זכויותיי ומה עליו לשלם: פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת לאיזו תקופה , דמי הבראה (קיבלתי בחודש יוני 05 ) פדיון חופשה 33 ימים נצברו לזכותי. משכורתי ברוטו היא 3694 . מאוד קומם אותי העניין זה וישר עלה לי הלחץ דם. אנשים שמכירים אותו ואותי אמרו לי שהוא מטורף ושעלי לעזוב אותו. האם זה כך. או לתת לו להרע בתנאי עבודתי? תודה

שיר ורד

New member
תשובות

איום בפטורים- זכויותיי
אני עובדת משנת 1987 במשרד עורך דין בחדרה כמזכירה .עבודתי היתה הכנת כתבי תביעה , צוואו, הסכמי מכר , עדכונים של דינים וחבויות ועוד הבוס שלי היה חותם וסומך עלי בהכנת תצהירים בקיצור כל העבודה שקשורה לעו"ד הייתי עושה (אני בת 50 ) ובמרוצת השנים שעבדתי חליתי ) הבוקר הבוס שלי זימן אותי לשיחה ואמר לי שאינו יכול עוד לשלם לי דמי מחלה (עשינו חישוב ונעדרתי במשך כל השנה 23 ימים) עד היום הוא שילם לי כרגיל את המשכורת. אני מקבלת משכורת גלובאלית. היום הוא פנה אלי ואמר שאינו יכול להמשיך לעבוד איתי כך ואמר שאינו מוכן לשלם לי עוד את ימי חופשת מחלה ואמר שיקזז לי במשכורת או שאלך הביתה . בקיצור רמז שהוא מפטר אותי בטענה שהוא רכש דירה והוא בקשיםם כלכליים עקב רכישת הדירה ואינו יכול להמשיך לשלם לי את ימים החופשה והחופשה השנתתית שזה גם כסף. האמת שהוא אינו עובד במשרד הוא קורא כל היום עיתונים והוא נעשה עצלן יות רממה שהוא היה ואני הייתי מנהלת את המשרד . שאלתי האם אין זו הרעת תנאי העבודה שלי ? והאם אני צריכה להסכים על מנת שאשאר לעבוד במשרד קיזוז ימי מחלה? או שזו סתם המצאה שלו על מנת להביא אותי לפטורים? אבקשכם תגובתכם ואת מלוא רישמת זכויותיי ומה עליו לשלם: פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת לאיזו תקופה , דמי הבראה (קיבלתי בחודש יוני 05 ) פדיון חופשה 33 ימים נצברו לזכותי. משכורתי ברוטו היא 3694 . מאוד קומם אותי העניין זה וישר עלה לי הלחץ דם. אנשים שמכירים אותו ואותי אמרו לי שהוא מטורף ושעלי לעזוב אותו. האם זה כך. או לתת לו להרע בתנאי עבודתי? תודה
תשובות
המעביד חייב לשלם דמי מחלה בהתאם לחוק דמי מחלה. בכל תקופת מחלה לא משלמים על היום הראשון, משלמים 37.5 אחוז מהשכר הרגיל לשני הימים הבאים ו 75 אחוז מהשכר הרגיל ליתר ימי המחלה. לשלם פחות מזה זו עבירה על החוק ואם צברת מספיק ימי מחלה (צבירה מקסימאלית היא של 90 יום , 1.5 יום בגין כל חודש עבודה מלא) , ויש לך אישורי מחלה מסודרים תוכלי לתבוע אותו על כל הימים שלא שילם לך. לא ברור לי האם מה שנאמר לך הוא פיטורים או ניסיון לגרום לך להתפטר , או ניסיון להצדיק עבירות על חוקי העבודה. עלייך לדרוש ממנו להבהיר את כונותיו ואם הוא מתכוון לפטר אותך שיתן לך מכתב פיטורים כחוק, כולל הודעה מוקדמת (30 יום). אם הוא לא מתכוון לפטר אותך, את יכולה לדרוש ממנו לבטל את תנאיו הבלתי חוקיים ואם לא יבטלם תוכלי להתפטר ולתבוע פצויים בטענה של תנאי עבודה בהם לא ניתן לדרוש מהעובד להמשיך לעבוד או בשל הרעת תנאים מהותית, אבל לא תמיד ישתכנע בית הדין בטענות העבוד על הרעת תנאים או תנאי עבודה בהם לא ניתן לצפות מן העובד להמשיך לעבוד, לכן אני מציע לא להתפטר רק בגין סירובו לשלם על ימי המחלה. אם עד היום הוא שילם תשלום מלא בגין ימי מחלה והוא רוצה לעבור לשלם רק על פי חוק, זה יחשב הרעת תנאים, אך אם בעבר לא חלית הרבה יתכן ולא יכירו בכך כהרעת תנאים מהותית ולכן אם תתפטרי בגין זה לא בטוח שתקבלי פצויים. לכן, במקרה שלך, עדיף להגיש נגדו תביעות לתשלום בגין ימי המחלה המגיעים לך על פי חוק או על פי הנוהג במקום העבודה בעבר (לפי הגבוה מביניהם). כדאי להזכיר לך שאסור למעביד לפגוע בתנאי עבודתך או לפטר אותך בגין הגשת תביעה לתשלום שכר (ובכלל זה דמי מחלה). כמו-כן, אסור למעביד לפטר עובד בגלל גילו ואם עשה כן, ניתן לתבוע את ביטול הפיטורים או פיצוי כספי. מותר למעביד לפטר עובד בגלל שהעובד מרבה לחלות או חולה במחלה הפוגעת ביכולת עבודתו. מותר לו גם לפטר עובד, אם איננו מרוצה מעבודתו, זה יכול לקרות גם אחרי 20 שנות עבודה. זכותו של עובד שפוטר לבקש שימוע, בשימוע המעסיק צריך להסביר את הסיבות לפיטורים והעובשד רשאי להעלות טענות המסבירות למה הסיבות אינן נכונות וכדומה. המעביד לא חייב להתחשב בטענות העובד המועלות בשימוע.

מצב
הנושא נעול.
למעלה