איבחון גוף נפש

danyjip

New member
איבחון גוף נפש

שלום לכולם.צעד גדול בחיים הוביל אותי ללמוד עיסוי הוליסטי.מאושר מהלימודים מההתפתחות הפנימית שלי, מנחתי היקרה, שתבדל לחיים ארוכים ומאושרים, התקילה אותנו בפרויקט רציני ואני מבקש את עזרתכם,או בהפניה לאתרים רלוונטיים או בעזרה ישירה. יש לי איש עם אי סמטריות אמיתית של הגוף,לא אחשוף את כולם אבל כדוגמא : כתף שמאל גבוהה יותר,בית חזה שמאל מכווץ.שכמה ימין בולטת,מותן שמאל גבוהה,עיבוי ונוקשות של חוליות גב תחתון,ועוד כמה זיקוקים גופניים. שאלותי: מה לחזק ומה לשחרר ? חיבורים לנפש . איזה פיצוי הגוף עושה כדי לפצות על העיוותים. קצת ארוך ואולי מסובך,אבל מעיון בהודעות בפורום אני מתרשם שיש פה אנשים איכותיים וחכמים. שבת שלום לכולם.

tomerit

New member
אי סימטריות

רציתי להמליץ לך על ספר מעולה שנקרא "גופנפש" של קן דיכטוואלד שמדבר בדיוק על אי סימטריות ומהמשמעות שלה. הרעיון בספר הוא שהאדם יוצר את מבנה הגוף שלו כך שאם תיקח אדם שנוהג להיות שפוף לדוגמא, ותכניס אותו לגוף אחר הוא ימשיך להיות שפוף. בכל מקרה יש פרקים שלמים על אי סימטריות לרוחב, לאורך וכדומה. מומלץ!

tookmy

New member
איזו טלפתיה!

קראתי את ההודעה וחשבתי על הספר "גופנפש"... באמת מומלץ! בכל אופן עד כמה שידוע לי (ואני לא מטפלת) כמעט בכל הגישות ההוליסטיות יש התייחסות לעניין של צדדים בגוף. יש שיטות מסויימות של דיקור שדוקרים אישה בצד ימין של הגוף וגבר בצד השמאלי (בדרך כלל). יש גישה נוספת שאומרת שהצד הימני הוא הצד המעשי והצד השמאלי הוא הצד הרגשי.

andre la mousia

New member
זה יכול לנבוע מתזונה של ההורים, או

מהמון סיבות אחרות. התופעות שאני מדבר עליהן מתייחסות לדפורמציות השלד. אחת מהן נקראת MARFAN SYNDROME, ויש עוד. (אין לי שום דרך לדעת אם הפציינט שלך שייך להגדרה או לא!). במקרה של מרפן סינדרום, האדם נולד עם "זה". "זה" יכול להיות כל מני הפרעות של גדילה ובניית העצמות ו/או רקמות חיבוריות (אל תשאל מה הקשר, לא יודע אם יש
). במקרים מסויימים הצלעות גדֵלות מעבר ליחס הסטנדרטי שלהן (יחסית לעצם החזה, למשל), ואז לוחצות על עמוד השדרה, שמוביל לעקמת, שמובילה לדיס-פרופורציה בגבהים של הכתפיים, ובעצם כל דבר בגוף. כל זה מתרחש לעיתים קרובות עוד ברחם של האמא שלו... אח"כ, אם נמשיך באותה דוגמא, הפציינט שלך יפתח מערכת איזונים נפשית (לא מרוצה מהמראה של עצמו) ו/או פיזית (צד X תומך במשקל של צד Y), והדבר יוצר חגיגה של סימפטומים. אפשר להסיק מליון דברים מהדוגמא דלעיל... תהנה ...

למעלה