איבוד ויטמינים בבישול

dan912

New member
יש קרוטנויד שהופך לויטמין A

נהרסים הכוונה מתאדים או רק בורחים למים? זאת אומרת במרק הערכים נשמרים בדיוק כמו לפני בישול?
ומה עם עוף ודגים? בבישול כל הויטמיני B בורחים למים?
אז הדרך הכי טובה לאכול ירקות ובשר מבושלים זה בתור תבשיל/מרק? ואפיה בתנור זה לא אופציה בכלל? (בגלל הטמפ הגבוהה) ומה עם הקפצה במים? (כמו טיגון רק עם מים במקום שומן) או שגם זה לא כדאי בגלל הטמפ במחבת?
 

אבי519

New member
הספיגה של קרוטנואידים אחרי בישול משתפרת דווקא

בטא קרוטן לא רק שלא נהרס בבישול אלא נספג יותר טוב אחרי בישול.
בירקות יש מספיק קרטנואידים וצבענים אחרים שגם הם בריאים , וקצת מהם שטיפטף למי האידוי זה חסר משמעות.
מה שבורח למים בצורה יותר משמעותית זה חלק מהאשלגן וזאת אולי סיבה שבגללה כדאי לצרוך גם את המים כמו שנעשה במרקים.
הדרך הכי טובה לאכול ירקות זה טריים בקליפתם, הדרך השניה זה אידוי קצר ככל האפשר בקליפתם .
אבל אם אוכלים כמות גדולה של ירקות האובדן של נוטריאנטים בבישול היא חסרת משמעות.
&nbsp
 

dan912

New member
איבוד ויטמינים בבישול

הרתחתי מים בסיר שמתי מעליו מסננת אידוי עם גזר כרוב וקישוא ואחרי 10 דקות המים שינו צבע לכתום/חום (למרות שהמים לא נגעו בירקות)
אותו דבר בבטטה שהרתחתי עם הקליפה חצי שעה והמים השתנו לכתום (הבטטה היתה בתוך המים)
זה אומר שכל הויטמינים/מינרלים ברחו למים ומה שנשאר בירק זה רק הסיבים? או רק הויטמינים המסיסים במים (C ו B) ברחו למים ואלה המסיסים בשומן נשארו (A/D/E/K)? אבל לא שמתי שמן אז איך הויטמין A ברח למים? אם הוא לא ברח אז ממה המים שינו צבע לכתום/חום?
כמה אחוז ויטמינים/מינרלים בערך ברחו למים?
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לא נראה לי שיש ערך לגזר מבושל

מלבד קלוריות.
&nbsp
אני כשיפור תזונה התחלתי להוסיף גזר חי לתזונה. אחד או 2 ביום.
תוך זמן קצר התחיל להופיע לי גוון צהוב על האצבעות שהתחיל להתקדם למעלה.
&nbsp
כשאמרו פעם שגזר מבושל טוב יותר, כנראה התכוונו לבישול מאוד קצר.
זה כמו שאמרו שעגבניות מבושלות טובות יותר.
&nbsp
אז למשל גזר שבושל במרק שכבר מאוד רך, לא נראה לי שיש שם כבר בטא קרוטן.
&nbsp
מלבד זה, בגזר יש עוד רכיבים שנהרסים גם בבישול קצר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
אני מאד אוהב גזר, ואוכל ביום בערך קילו גזר ביום.

גזר זה הנישנוש הקבוע שלי .
הבטאקרוטן מצטבר בשומן , ולכן שומן של בעלי חיים שניזונים מירק ועשב הוא צהוב בגלל זה.
יש לי קצת צבע צהוב בעור פה ושם, זה מורגש דווקא בכפות הרגליים ( מי אכפת לו מהצבע של כפות רגלים ?) , ביתר הגוף כמעט שלא מורגש.
בכל מקום שקראתי על זה כתוב שזה לא מזיק ואפילו מגן על העור מהשמש .
בכל מקרה מגזר אחד ביום לא נראה לי שתקבל צבע צהוב .
&nbsp
 
למעלה