אחרי שירשור הגועל - שירשור התענוג

פינליש

New member
אחרי שירשור הגועל - שירשור התענוג

כמה רחוק נסעתם בשביל אוכל? כמה עמוק הלכתם אחרי התשוקות שלכם? אני נסעתי לוינה לאכול שניצל ושטרודל לארגנטינה לאכול גלידה ולדרום אמריקה לאכול אמפנדה קדימה הביאו לי את הטירוף שלכם לאוכל!

../images/Emo67.gifטירוף לקרפ חם עם שוקולד

בתל אביב גרתי מרחק 5 דקות הליכה מהקרפ שבין ככר דיזנגוף לדיזינגוף סנטר (מכירים?) וכשהייתי נמצאת בבית היה משגע אותי הרעיון שבמרחק של 5 דקות הליכה בלבד, אוכל לקנות קרפ חם עם ממרח נוטלה ואגוזים... מזל שהיום אני גרה במרחק 3 שעות נסיעה מאותו דוכן קרפ אחרת הייתי סובלת מעודף משקל תמידי בגללו.

liti

New member
../images/Emo73.gif../images/Emo160.gif../images/Emo78.gif ../images/Emo26.gif

ברומא חיפשתי במשך מספר שעות פיצריה (איך אפשר להיות באיטליה ולא לאכול פיצה?) אך כיוון שלא הייתה אף פיצריה באזור הסתפקתי בפיצה בתחנת הרכבת שהייתה סתמית.
לטאבה נסעתי פעם במיוחד כדי לקנות ריבת תאנים שאהובה עלי. הייתי שם אולי שעתיים-שלוש וקניתי כמות לגדוד.
לפינלנד חזרתי במיוחד מדנמרק (כמעט יום שלם ברכבת ובמעבורת) כדי לאכול שוב את מאפה האורז הנפלא שלהם שכבר סיפרתי לכם עליו בעבר ובמשך כל התקופה שהייתי שם אכלתי בעיקר אותו ולקינוח גלידה (הידעתם שבפינלנד יש גלידות מצויינות?).
בהונגריה הרצתי במשך יום שלם ברחבי בודפשט את הפרטנר האמריקאי שטיילתי איתו כדי למצוא מאפה גבינה הונגרית ("תורוש") מקוריות שמוכרים גם בארץ (מן ריבוע מקופל עם גבינה מתוקה בפנים עשוי מבצק עלים) עד שלבסוף בשעות אחר הצהריים, לאחר שלא מצאנו אותן באף קונדיטוריה, התפשרנו על דוכן ברכבת התחתית וזה היה ממש מאכזב (אבל אל תדאגו אני עוד אמצא את המקום שיחזיר למאפה הזה את הכבוד!) ויש עוד כמובן...

פינליש

New member
הזכרת לי משהו...

כל מי שנוסע ללונדון אני מחייבת אותו להביא לי חלת בריושט מה"סלפריג'ס". יש לי הפרעה כזאת,אחי גר לפני כמה שנים בעיר ליד לונדון. כל פעם שהייתי באה אליו לביקור הייתי עולה על רכבת ללונדון קונה חלה ומטיילת איתה עד שהייתה רכבת חזרה לאחי, או עד שהיה נגמר לי הכסף. אבא שלי נוסע עוד כמה שעות ליומיים ללונדון ולמרות פסח זה ברור לו שהוא מביא לי איזה שלוש חלות כאלה. הארקפה מכינים ביום שישי חלת בריושט מצויינת ולא ממש יקרה. הטעם שלא הוא לא הטעם של המקור אבל בהחלט משהו שעושה לי להרגיש קרוב. יאמי.

שח_מט

New member
איטליה

הלכנו לגלידריות שהומלצו במדריכי נסיעות בפירנצה, סן ג'מג'יאנו ורומא...

meravbr

New member
מסעדת דים-סאם מדהימה

בצ'יינה טאון במנהטן. כל פעם שאנחנו בעיר - אנחנו שם לפחות פעמיים.

meravbr

New member
שם לא אבל את הכתובת אנחנו זוכרים

רחוב MOTT פינת MOSCO. מסעדה ודימסאמים מומלצים ביותר. דרך אגב, אני ממליצה לחכות לעגלות העמוסות בכל טוב ולא לבחור מהתפריט. ככה בד"כ מגיעים הטריים ביותר! וכמובן לא להתמלא בנודלס או אורז, כי כדאי לאכול כמה שיותר מנות שונות של דים סאם (כל מנה בסביבות 1.70 $ עד 2$ ומשהו...). שווה ביותר!

בצרפת הלכתי לאיטלקית שהומלצה

בעיתון צרפתי (הבנתי רק את השם ומס' הכוכבים שניתנו)ומעולם לא אכלתי אוכל איטלקי שפשוט גרם לי התרגשות עצומה כמו שם. גם בורונה דגמנו ע"פ מדריך ונהניתי מאוד מבשר העגל וקינוח פשוט של גלידת וניל ביתית עם פירורי ביסקוטי ושוקולד חם.

למעלה