אחריי לעתודה!

GVBlack

New member
אני רק רוצה לשאול כמה דברים

שהם, בעצם, אם חושבים על זה, חלק מדבר אחד גדול. 1. עד מתי ימשיכו לעשות השוואות מטומטמות וסרות טעם בין בתי הספר לפי כמות המתגייסים הקרביים / המשתמטים / העתודאים / הקברים בחלקה הצבאית? 2. עד מתי יפרסמו אמצעי התקשורת בישראל כל כתבה "מטעם" שנשלחת אליהם?
 

Zii

New member
"המגמות הנבחרות השנה...

...היו הנדסת חשמל, הנדסת מכונות, אווירונאוטיקה". מסכנים.
 

GabGab2

New member
יש פה ריח של תחושת אי שביעות רצון

השאלה היא האם ניתן להשליך אותה על טיב המסלול..
 

GVBlack

New member
אפשר

הבעיה המרכזית והעיקרית במסלול (ובצה"ל בכלל) היא שאין התאמה גורפת בין לימודי מקצוע מסוים לבין עיסוק באותו מקצוע. זאת בראש ובראשונה מפני שצה"ל רואה בעתודאים כוח אדם איכותי באופן כללי, קצינים שניתן להעביד אותם ולהלביש עליהם פרויקטים מפה ועד להודעה חדשה, גם אם לא קיים קשר בין העיסוק הצבאי בפועל לבין המקצוע אותו למדו.
 

unknown1X

New member
זה ככה גם במסלולים כמו פסגות?

כי למשל המסלול הנ"ל מבטיח לכאורה שיבוץ מקצועי.
 

GVBlack

New member
לצערך ולצער הפורום הזה בעשר שנות קיומו

נוכחנו לדעת שכשצה"ל והעתודאים הפוטנציאליים חושבים על המושג "שיבוץ במקצוע", הם חושבים על דברים שונים. לא באופן גורף, כן - ברור שישנם גבולות, ושרופא חייב לעסוק ברפואה (או לפחות בפן הניהולי / המבצעי של הרפואה), עורך-דין חייב לעסוק באיזשהו תחום משפטי ורוקח חייב להיות באיזשהו מקום שקשור בתרופות. אבל לגבי תחומי המדעים המדויקים וההנדסות השונות ההגדרות הרבה יותר רופפות. יחד עם זאת, לפחות על פי מה שנאמר על-ידי צה"ל, לעתודאים במסלולי ההצטיינות למיניהם ככל הנראה בכל זאת ישנה עדיפות מסוימת על פני היתר בקבלת שיבוצים טובים.
 

trigotrigo

New member
זה נראה כמו התכנסות למסלולים האלו בלבד

אם לעתודאים במקצועות מקבילים יהיה שיבוץ לא משהו, בסופו של דבר יכול להיות שפשוט לא יהיו עתודאים שלא במסגרת מסלולי ההצטיינות.
 

GVBlack

New member
אתה יודע מה - אולי זה טוב

שיבואו ויאמרו ישר: "בעוד 4 שנים מהיום יהיו לנו X תכנים שעוסקים בפיתוח אמיתי של [שקר כלשהו], ובשבילם אנחנו זקוקים באמת לעתודאים מופלאים ומצוינים במקצוע [השלם], ולפיכך אנחנו רוצים לתקנים האלה את החבר'ה הכי טובים, ולכן נקבל למסלול העתודה במקצוע זה רק X+10 מועמדים מן השמנא והסלתא, ואותם נשבץ אח"כ לתקנים הנפלאים האלה". וכל היתר, אלה שלא מספיק מצטיינים בשביל המסלול, יצטרכו להסתפק במסלולים האחרים שצה"ל מציע - ממר"ם, חמ"ן שחקים, קורס טיס - כל אחד ומה שהוא אוהב. אבל זה לא יקרה, מפני שצה"ל, כמו כל מערכת גדולה, מתנהגת ע"פ חוקי פרקינסון, וזה אומר שכל בעל תפקיד רוצה לראות תחתיו כמה שיותר אנשים, ולכן ישנם אנשים רבים שלא ברור בכלל במה הם מתעסקים. יתר על כן, בגלל שהכל בישראל (לא רק בצה"ל) מתנהל על פי גחמות של הרגע, כיבוי שריפות וחשש תמידי ממלחמה, אין מה לדבר בכלל על תכנון ארוך טווח ומדויק לעוד 4-5 שנים קדימה - חיים את הרגע. וכך הדבר המתבקש הוא לשכנע מאות עתודאים להיכנס למסלול מדי שנה, כשבמקרה הטוב יהיו תפקידים משמעותיים באמת רק לכמה עשרות מהם.
 

trigotrigo

New member
זה פחות תלוי בבע"ת בצבא, לדעתי

ויותר תלוי במידע שעובר מעתודאים בשירות אל מלש"בים ששוקלים להירשם ללימודים. מעין תהליך ברירה טבעית.
 

clocker

New member
בתור מי שלמד ב"הנדסאים", והתגייס לעתודה

(אז זה היה "הנדסאים" של אוניברסיטת תל אביב) אני חייב להגיד ששטפו לנו את המוח. תלמידי כיתה י"ב זכו לפגישה עם עתודאים לרפואה, וגורמי גיוס ממודיעין וחיל הקשר. ואפילו לא הוזכרו היחידות המובחרות, סיירות או קורסי טיס\חובלים כמו בבתי ספר אחרים. אני חושב שבשם הסטטיסטיקה ה"מפוארת" הזו, תלמידים מכוונים בצורה גסה למסלול עם התחייבות ארוכה שאולי לא מתאימה להם. לדעתי, זה פשוט לא הוגן כלפי התלמידים.
 

sArseny

New member
גם אני מהנדסאים (עוד מהימים של תל אביב)

ואני דווקא לא ממש מסכים, כן הראו לנו מסלולים נוספים ואפילו היה לנו יום מרוכז על השייטת בבסיס חיל הים, ואכן כמה הלכו לתלפיות ואף לטיס. אבל אני מסכים בצורה הכללית יותר, בית הספר דוחף לכיוון של עתודה וממליץ עליה בחום, מצייר את המסלול כמסלול יוקרה ולא מקדיש זמן דיון למגרעות שבו ולעובדה שהוא לא מתאים לכל אחד..
 

clocker

New member
טוב נו, זה לא חדש שאתה חולק עלי


 
למעלה