אחלה חמין יצא לי, אכלנו כבר כארוחת

  • פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
אחלה חמין יצא לי, אכלנו כבר כארוחת

בוקר וצהריים. הוספתי לשעועית ולחומוס כוס גריסי פנינה. עליהם הנחתי קוביות בשר בקר, עליו תפו"א וביצים. 5 שיני שום. את התבלינים ערבבתי בתוך קצת שמן. בישול בסיר בישול איטי. יצא טעים, טעים. עכשיו צריך לעשות כל שבת. אם הזאטוטים שלי אהבו, אין לי יותר ברירה. שבת שלום ונפלאה לכולם אצלנו כבר ה
זורחת וה
התפזרו. רנה
 

romi99

New member
ואצלי הריח מטריף אותי.

מחכה לילדים שיגיעו לאכול.. הריח של החמין בבית עושה לי את השבת..
 

adigreen

New member
החמין שלנו יצא ניפלא נשארה כמות

לגדוד, מה לעשות סיר 22 ליטר כנראה שהעיניים רעבות יותר מהבטן. אלעד
 

r66

New member
מה זה 22 ליטר?! זה ענק. אנחנו 6

נפשות והכנתי בסיר 6.5 ליטר (בישול איטי) הספיק לכולם 2 מנות כ"א. רנה
 

25אירית

New member
איזה כייף לכם, לנו יצא חמין ח_א../images/Emo10.gif

לא יודעת מה לא עשיתי בסדר? אולי בגלל שהשועית היתה מושרית רק מהצהרים ועד הערב ולא לילה שלם? אולי כי האיכות שלה לא הייתה משהו? כבר בסופר חשדתי שהיא צהבהבה מידי... עשיתי בסיס של בצל מטוגן עם דבש , הוספתי שעועית לבנה ואדומה, גריסים, תפו"א, בשר שנראה ממש נפלא והכיל בדיוק את אחוזי השומן הרצויים, ביצים וג´חנון. בבוקר פתחנו וגילינו אכזבה. הדגנים יצאו קשים מידי וגם הבשר, תפו"א לעומת זאת כמעט פירה... והכל באופן כללי סבל משיממון ותפלות.. רק הג´חנון המלך יצא אכיל איכשהו. עכשיו אני מחכה לסערה הבאה למקצה שיפורים.
 

adigreen

New member
אכן סיר 22 ליטר ל-11 סועדים ואני

מתבייש לומר שלא נישאר מקום לשקית החיטה ולשקית הג´חנון אז שמתי אותם בסיר נוסף על הפלטה. אכן נישאר די הרבה. אלעד
 

adigreen

New member
אני עושה כך

מטגן בסיר בצל קצוץ לצבע חום בהיר מוסיף כף גדושה פפריקה מתוקה ובוחש עד שמריח. מוסיף שעועית שקודם לכן חלטתי בסיר עד שיצא הרבה קצף לבן, מסנן אותה ושופך לתוף הסיר. מוסיף כוס של גריסים שטופים ומערבב את הכל משך 2-3 דקות. ממליח במלח בישול ומפלפל. מוסיף את הבשר,2 שיני שום חתוכות גס ויוצק מים עד כדי 2/3 גובה הבשר ומתבל אותו במלח ופלפל שחור. לוקח תפוחי אדמה קלופים וחצויים ומשפשף אותם בידיים עם מלח בישול. מוסיף אותם לסיר. עליהם שם 2 קישקה ומסביב מפזר ביצים שקודם לכן רחצתי היטב במים וסבון. מדליק את האש ובינתיים מכין את הקיגל. כאשר רותח טוב, מוסיף את הקיגל ומבשל 1/2 שעה על אש בינונית. אח"כ ם או בתנור או על פלטה חשמלית עד למחרת בצהרים. בדר"כ הטעם יוצא זהה, הצבע שחום יפה והחמין לא כבד מדי. אלעד
 

א ר י ק ה

New member
ומהחמין שלנו לא נשאר כלום !!!

בסיר שלנו היתה: בצל גדול חתוך גס מטוגן בשמן קנולה. שעועית לבנה שהושרתה לילה וגם הורתחה ונשטפה לפני הכנסתה לסיר. גריסי פנינה שנשטפו כמה פעמים (לא כמות גדולה). 2 חתיכות בשר בקר כתף (אנחנו לא אוהבים בשר שמן אז את אפקט השומן אני משיגה משמן קנולה). 2 בצלים על קליפותיהם. קישקע של טיבון וויל שבסיר נפרד חומם על הגז עד לסף הרתחה, קורר, הוכנס לשקית קוקי - ורבותי הקישקע לא התפוצץ והוגש לשולחן בשלמותו. שקית אורז עם בשר טחון, בצל מטוגן, פטרוזיליה+כוסברה, מלח, פלפל שחור (יוצא מעדן). שקית חיטה עם פפריקה, בצל מטוגן עם השמן, קצת אריסה, מלח, פלפל שחור. קציצות קיגלאך שיצאו שחומות וטעימות להפליא. תפוחי אדמה ביצים, ולמעלה נח לו ג´חנון אלוהי (בפעם הבאה נשים יותר). זהו - הצלחה גדולה, והבטחה שאם בשבת הבאה יהיה גשום חוזרים על המתכון. ביי אריקה
 

effyba

New member
גם החמין שלנו היה משהו...והשתמשתי

ברעיון שקראתי אתמול ב-YNET וכיסיתי את כל החמין מלמעלה בגלילי ג´חנון (קניתי מוכנים לאפייה)הם יצאו שחומים וטעימים מאוד.
 
למעלה