נייק? הזולות שלי הן נייק. עלו 500 שקל. נכון יפות?
מה שמאפיין את העשירים עם יכולת, זה שהם חופשיים לעשות מה שהם אוהבים ומקדם אותם.מה לדוגמה אני עצמי, כאחד מעשירי לוד, נועל נעליים ולובש חולצות שעולים אלפי שקלים לפריט, נופש באירופה ובאמריקה במלונות של חמש כוכבים ומגיע לשם עם כרטיס טיסה במחלקת העסקים שעלה אלפי דולרים, רק הספרייה שלי עלתה יותר מ-200,000 שקל, ועוד ועוד, צריך לעשות כאשר אני מוצא עצמי בסיטואציות דומות, עלובי החיים והעניים מתנפלים עליי, מקללים אותי, ומכחישים את עובדת עושרי, תוך כדי שימוש בשלל תירוצים כמו "אתה גר בלוד" (כאמור, עשירים יש בכל מקום כולל המדינות העניות בעולם, אז מן הסתם גם בערי מעמד ביניים של מדינות עולם ראשון מערביות יש) או אפילו שקרים בוטים כמו "הוא מעולם לא טס לחו"ל" (מה זה מעולם לא טסתי לחו"ל? מה זאת רמת העוני הזאת? ממש חרדי הם עשו ממני)?
האם עליי להמשיך להתעלם ו/או להכיל את הכאב והקנאה שלהם, הטבעיים והמובנים? הרי ראיתי אותך נותן לי לייק על תגובת הכלה שלי את תגובת הכאב והקנאה של האתיופי לדוגמה כאשר סיפרתי במעט על חיי הפריבילגיים.
האם עליי "לנקום" בעניים על שנאת העשירים שלהם כלפיי, הכחשת העושר שלי והקללות שלהם אותי בגללו, ורק עוד יותר לדחוף להם את זה בפרצוף, אולי אף תוך כדי דחיפת הראיות בפרצופם, כמו לדוגמה להעלות תמונות של הנעליים והבגדים באלפי שקלים, אולי תמונה של שעון הרולקס ב-18,000 שקל, אולי תמונות מחופשת היוקרה האחרונה בחו"ל בפסח, או אולי לתת להם קישור לשרשור הזה ולהפנותם אל התמונה הראשונה המופיעה בתגובתי זאת, היכן שמתחת לנעליים הזולות ב-500 שקל אפשר לראות את הנעליים היקרות הישנות שלי ב-3,000 שקל, עומד לצאת מהבית, ממרחק הזמן, מי יודע לאן? הרי ראיתי אותך דוחף לעניים בפרצוף את תלוש השכר שלך של 30,000 שקל בחודש כמיליונר הייטק מצליח אחרי שהם נפלו עליך עם שנאת העשירים שלהם והקנאה שלהם בך.
מה דעתך? מה אתה מייעץ לי בשביל להתמודד עם שנאת העשירים של העניים בתפוז כלפיי, והקנאה העזה שלהם בי, על עושרי?![]()
דברי חוכמה וערך בהחלט.מה שמאפיין את העשירים עם יכולת, זה שהם חופשיים לעשות מה שהם אוהבים ומקדם אותם.
לא מבזבזים זמן או אנרגיה על להוכיח משהו או להתפאר בכסף שהם ירשו
הם מקבלים שליטה, כי כולם מבינים שהם מדהימים
מה שמאפיין עשירים בלי יכולת, זה שחשוב להם להפגין עליונות ושליטה על אחרים.
אז אם יש לך יכולת
עניים מסכנים וממורמרים לא אמורים לעניין אותך
תסנן אותם
הספר האהוב עלי, מאז קראתי אותו לראשונה בכיתה ג'.
אבל שים לב - שלא מדובר באנשים אנאלפביתיםמדובר באנשים טיפשים מאוד וברמה נמוכה מאוד. מה שהם אומרים ועושים לא עושה לי שום דבר. אין להם את היכולת להגיד או לעשות משהו שיעשה לי משהו. אין להם את הכלים לזה. יש להם את אותה רמת השכל של עכבר ביבים שנתקע בתוך חור של מכסה של ביוב
ולגבי זה בדיוק התייחס מארק טוויןהעניין האמיתי, ומה שמפריע לי פה, זה כל הנושא הטכני של איך טכנית להתמודד עם זה. הרי עובדה שזה דבר שקורה ושזה צריך לקבל איזשהו סוג של התייחסות.
זו זכותך,העצה שלך, לפחות בשמיעה ראשונית, נשמעת טובה ומעניינת-להתעלם.
הבעיה היא, שזה לא אני ולא הסגנון שלי
לא אמרתי תתעלם - אמרתי תסנןכל כמה שמדובר באתיופים מטומטמים, חרדים מפגרים, מזרחים מקופחים, אקדמאים חדשים ולא כשירים, קיבוצניקים עניים, ומופרעי ומתמודדי נפש אומללים, כל כמה שמדובר בנשמות פצועות וחולות, שאת כל מה שהן אומרות ועושות הן אומרות ועושות מתוך פציעתן ומחלתן, אנשים שסביר והגיוני שייעצו לי "תתעלם מהם", עדיין מדובר באנשים, גם אם עלובי החיים, שעומדים מולי
אבל - רק אותך הם נועדו לפצועקודם כל, זה לא רק אני שרואה וקורא את כל הסיפורים, הבדיות והקללות, אלא כולם, ולא כולם בהכרח מודעים לרמתם הנמוכה מאוד-מאוד של האנשים המדוברים
אכן - למה לתת לחולה נפש כזה להטריד את מנוחתך?מיודעינו lemner40, מופרע הנפש הסובל מהפרעות של חרדה ודיכאון שאותן פיתח בעקבות סיפור חייו קורע הלב, הילד הקיבוצניק המסכן והעני שאשתו עזבה אותו ולקחה את הילדים, ושהחיים בעטו בו באכזריות ובחוסר רחמים שוב ושוב, כתב, ככה בישירות, ללא הקדמות וללא הסברים, אפילו לא מנסה להסתיר או להסוות את ההתפוצצות מתוך קנאה וכאב כאילו שהיא משהו אחר, פשוט מתפוצץ עד הירח מרוב כאב וקנאה, "נולדת עם נכות פיזית ונפשית. אלוהים העניש אותך ואת הוריך על דברים שעשיתם בעבר. ילד מכוער, אומלל, טיפש שבנוסף לצרות גם עצלן ופחדן. אז היו צריכים ועדיין צריכים לטפל בך כמו כל ילד טיפולי אחר"
פעם היה פה בחור בשם רון. נשמה אומללה שהיום כלואה במוסד סגוראתה רוצה לדעת מה הייתה התגובה שלי לאותה נשמה פצועה? קבלה, הכלה, רגישות, נתינת אוזן קשבת ומתן סיוע, כי מרוב שהאינטליגנציה הרגשית גבוהה, השכל רב, והאמפתיה והסימפתיה גדולות, אפילו ברגעים שכאלו, שאחד מאותם עניים קנאים שהחיים הכו אותם שוב ושוב, מקלל אותי קללות נוראיות וממציא עליי סיפורים בדיוניים כיד הדמיון הטובה, הכול בצרחות אימים, כל הורידים בולטים לו מהראש ומהגרון, דמעות של כאב, עצבות, כעס וטראומה ניגרים על פרצופו, אפילו אז, אני עדיין לא יכול לשחרר את המקום הזה של הפסיכולוג הקליני לעתיד, של המטפל ושל הטיפול. אם כבר אז הפוך. אני רואה את ההתפוצצות, וזה רק עושה לי קווץ' קטן בתוך הלב, לא בגללו או בגללם, אלא בשבילו ובשבילם. כי אני מרחם עליהם. כי הם מסכנים. אז אני כואב איתם את כאבם. אפילו אז, אפילו לא בשבילי אלא בשבילם, אני רוצה לענות ולהתייחס כי אני רוצה לעזור. כי זאת ליטרלי העבודה שלי. ובאותם רגעים עומדים מולי אנשים שכל כמה שהם מתפוצצים ומקללים, אפילו שאותי, אני יודע שבאותו רגע עומדים מולי אנשים פצועים מאוד.
זה לא קשור לעוני. יש גם עשירים עם נפש חלולה מרוב שינאה.אז כל עצת ה..."תתעלם" הזאת שלך? יש בזה משהו. זאת לא העצה הכי גרועה בעולם למקרים שכאלו.
...
דבר שני-גם אם אני נגיד אנסה ומנסה להסתכל על המקרה שלך ולחקות אותך לדוגמה, כי אתה התמודדת ומתמודד עם אותו הדבר לא פעם ולא פעמיים, אתה שולח רמזים סותרים באשר לדרך הנכונה להתמודד עם הסיטואציה, כי כל פעם אתה כאילו מתמודד אחרת או נותן רמז אחר למהי ההתנהגות הנכונה.
כמו לדוגמה בדיוק לא מזמן כשנתת לייק על תגובת ההכלה שלי את תגובת הכאב והקנאה של האתיופי לדוגמה כאשר סיפרתי במעט על חיי הפריבילגיים, אבל מצד שני, הרי ראיתי אותך דוחף לעניים בפרצוף
אבל שמת לב מה קרה מאז?את תלוש השכר שלך של 30,000 שקל בחודש כמיליונר הייטק מצליח אחרי שהם נפלו עליך עם שנאת העשירים שלהם והקנאה שלהם בך.
שורה תחתונה-לא קל להיות עשיר בעולם של עניים![]()
כנראה הוא לא סינן את המטורפיםבגלל היחס השלילי שאתה מקבל, בגלל השנאה של העניים אותך, בגלל הקנאה שלהם בך, בגלל השאלות שאתה שואל את עצמך על הלגיטימיות של העושר שלך בעולם של עוני.
לא קל להיות עשיר בעולם עניים. לא קל בכלל
לוק הוקינס התאבד מזה![]()
הספר האהוב עליך צריך להיות התנ"ך.הספר האהוב עלי, מאז קראתי אותו לראשונה בכיתה ג'.
לא זוכר אותו כל-כך טוב. נדמה לי שלא אהבתי כל-כך.זאת ספרות ליברלית קלאסית, המעלה על נס את החינוך היסודי כמזור למחלות החברה. ומציבה את מתנדבי חבורת הקריאה ואת מר מדלן - האוטו-דידקט שהעשיר מחוז שלם,
כך שבאופן מאוד ניכר - זו לא המחלה ממנה עלובי הפורום סובלים.
זה שהם קיבלו חינוך יסודי, לא אומר שנסיבות חייהם אינם טראגיות. נסיבות חייהם טראגיות בהחלט, וזה אכן בולם אותם מלהתקדם בחיים ולהיות מאושרים.אבל שים לב - שלא מדובר באנשים אנאלפביתים
הם קיבלו חינוך יסודי - ומסוגלים לנסח את עצמם בכתב
יש להם יכולת ללמוד
יש להם יכולת להתקדם
רשעותם והקנאה שלהם - בולמים אותם. ולא נסיבות חיים טראגיות ואנאלפביתיות מצמיתה
+ולגבי זה בדיוק התייחס מארק טווין
כל נסיון שלך להתייחס אליהם,
מציג עלובים אלו, כשווים לך
יש גבול למה שאפשר או צריך להתעלם ממנו. דבריהם, מנותקים מהמציאות ככל שיהיו, דווקא בגלל הניתוק הגדול, ולעיתים חומרת הדברים, השפעת הדברים על הסובבים, עצם זה ששתיקה יכולה להיתפס כהודאה, ועוד ועוד, צריכים לזכות לתגובות והפרכות.זו זכותך,
אבל התוצאה תהיה - שתתדרדר לרמתם
לא. לא קראת את תחילת דבריי?לא אמרתי תתעלם - אמרתי תסנן
דברי הרוע שלהם - פוצעים את נפשך.
נפשי אינה אומללה ומתוסכלת.זו מטרתם
אם תקרא ותימנע מתגובה - נפשך תישאר אומללה ומתוסכלת
הם לא יכולים להחדיר בי כלום גם אם ירצו, אבל דבריהם צריכים לזכות לתגובה, מהסיבות שהסברתי. לשים על "התעלם" זה לא פתרון, זאת אפילו חולשה.הם כמו טפיל שפוצע את העור שלך, כדי להטיל בתוכך תולעי שנאה דומים, שיאכלו אותך מבפנים
ויהפכו אותך לאחד מהם
והמזור לזה - הוא מחיקה מוחלטת של כל מה שהם כותבים, לפני שהם מחדירים בך את הרוע שלהם
לא.אבל - רק אותך הם נועדו לפצוע
רק ממך הם יכולים לסחוט יבבות עלות בתגובה - שתציג אותך כשווה ערך להם
אם לא תקרא אותם כלל - לא תיפגע
הוא לא היה טרול.כך למשל נהגתי לגבי מטריל אחד פה, בעל שפה מזוהמת במיוחד
רק כשהוא הלך לעולמו, הורדתי את הצנזורה עליו - והגבתי למעט ממה שהוא כתב
הוא מופרע נפש. לא חולה נפש. בתור סטודנט לפסיכולוגיה, אני יודע וזה אף חשוב לעשות הבחנות שכאלו.אכן - למה לתת לחולה נפש כזה להטריד את מנוחתך?
הרי שום דבר טוב לא יצא ממנו
אתה מזכיר לי את הכמה פעמים ששמעתי בחיים שלי שאני "בן-אדם יותר מידי טוב", והתוספת של ישראלה, שהוסיפה "אסור להיות ככה".פעם היה פה בחור בשם רון. נשמה אומללה שהיום כלואה במוסד סגור
אבל את מי שריחם עליו - הוא טרף, והוציא את דיבתו
ככה זה עם מטורפים
אנחנו מדברים עכשיו ספציפית על ההתנגדות אליי שמגיעה על רקע פערי המעמדות, שזאת דרך אגב חלק גדול מההתנגדות והכאב של המתנגדים.זה לא קשור לעוני. יש גם עשירים עם נפש חלולה מרוב שינאה.
אמרתי לך בין איזה שתי פתרונות אני מתלבט:אבל שמת לב מה קרה מאז?
רוב המטורפים נכנסו לרשימת ההתעלמות שלי.
מה הטעם להגיב להם? הם הרי מובטלים/פנסיונרים והזמן שלהם לא שווה שקל
לא. הקושי העיקרי שלו היה בעיקר הדבר האחרון שציינתי.כנראה הוא לא סינן את המטורפים
תלמד לקח
בתנ"ך יש 24 ספריםהספר האהוב עליך צריך להיות התנ"ך.
קרא אותו שוב - כאדם בוגרלא זוכר אותו כל-כך טוב. נדמה לי שלא אהבתי כל-כך.
ולמה שזה יהיה לא לגיטימי?לא. הקושי העיקרי שלו היה בעיקר הדבר האחרון שציינתי.
השאלות שהוא שאל את עצמו על הלגיטימיות של העושר שלו בעולם של עניים.
לא אמרתי שהתנ"ך חייב להיות הספר האהוב עליך. אמרתי שהוא צריך. אבל אם אתה לא רוצה, זכותך.בתנ"ך יש 24 ספרים
כולם חייבים להיות הספר האהוב עלי?
אעשה את זה, אבל לא דחוף לי.קרא אותו שוב - כאדם בוגר
זו יצירת מופת
עבודתו של סמית' מלמדת אותנו שרווחו של אחד הוא הפסדו של אחר.ולמה שזה יהיה לא לגיטימי?
כסף נותן לאדם המוכשר את החופש ליצור ולתרום תרומה אדירה לכלל החברה,
לא.רק אדם קנאי יטען שזה לא לגיטימי
גם בתנך יש ספרים טוביםלא אמרתי שהתנ"ך חייב להיות הספר האהוב עליך. אמרתי שהוא צריך. אבל אם אתה לא רוצה, זכותך.
לא באמתהתנ"ך הוא ספר אחד המחולק ל-24 ספרים, ולכן ניתן לחשוב עליו, להתייחס אליו ולדבר עליו כספר אחד.
לכל אחד יש רמה אחרת של התקשות עם העברית התנ"כית. אני יחסית לא מתקשה, אז קורא יחסית טוב ומהר.גם בתנך יש ספרים טובים
אבל שבוע קוראים חלק ממנו
אז אי אפשר ממש להתגעגע
לא באמת
לכל ספר יש שם שונה נכתב ע"י סופר אחר, בזמן אחר, ומתאר עלילה אחרת
אז ממש מטופש לחשוב עליהם כעל ספר אחד
כנראה אתה מתבלבל כי היום כורכים אותם יחד
כמהנייק? הזולות שלי הן נייק. עלו 500 שקל. נכון יפות?
דרך אגב פשוט תתעלם מנעלי הדולצ'ה וגבאנה הישנות שלי ב-3,000 שקל שאני נועל ושמופיעות בתחתית התמונה הראשונה.
צפה בקובץ המצורף 126884
צפה בקובץ המצורף 126885
צפה בקובץ המצורף 126886
כנראה כשהנייק הגיעו וצילמתי אותן בדיוק הייתי בדרך לצאת לאיפשהו, ספק לזיון, ספק לסינמה, ספק לפגישה עם חברים, ספק לקניות, ספק למסעדה, לפי הסדר הזה של הסבירות פחות או יותר.
הרי למבחן באוניברסיטה או לאימון במכון הכושר כבר לא הייתי יוצא עם נעלי מותג-על ב-3,000 שקל, אז כנראה שזה לא היה לאחד מהמקומות האלו.
בכל מקרה, ברור שכבר השתדרגתי מאז, והדולצ'ה וגבאנה החדשות עלו 6,000 שקל, אז הדולצ'ה הישנות ב-3,000 שקל כבר בלי קשר לא מעניינות יותר.
עוד בנוגע לנייק שלי, הייתי בהתלבטות קשה אם לקנות אותן או לא, כי נעליים ב-500 שקל?
מה זאת אומרת לקנות נעליים זולות כל-כך?
אמנם זה נכון שבכל רגע נתון יש לי שני זוגות נעלי ספורט, אחד יקר ואחד זול, כי צריך גם נעליים זולות, ולא לכל מקום מתאים או נוח לבוא עם נעליים יקרות, כמו אם לדוגמה אני הולך למכון הכושר, או למבחן באוניברסיטה, או חס וחלילה להלוויה או מי יודע לאיפה, אבל 500 שקל? יש גבול, לא?
רק לשם ההשוואה, הנעליים היקרות שלי באותו זמן היו כאמור דולצ'ה וגבאנה ב-3,000 שקל, יקרות פי 6, שבמקרה נקלטו באחת התמונות שצילמתי של הנייק שלי כשהן רק הגיעו, והנעליים הזולות שלי לפני הנייק, היו ניו באלאנס ב-1,500 שקל, יקרות פי 3, אז ההתלבטות הייתה קשה ואמיתית.
ממש שיתפתי את החברים כאן בתפוז בדילמה שלי:
התלבטות של גאון אופנתי. | תפוז פורומים
רוב האנשים היו כזה "עזוב שטויות, אם אהבת תקנה", אז קניתי
סליחה על החפירה, נגעת בנושא שמעניין אותי
כל אחד ומה שמעניין אותו, כל אחד ו"הדבר" בשבילו, ב-ה"א הידיעה, שמעניין אותו ושהוא משקיע בו.
בשבילי, ויותר מכל דבר אחר, אלו הבגדים שלי, והספרים שלי.
זה בוודאי לא מפליא אותך שגאון כה מופלג כמוני הוא אדם קורא, ובזה, אני מתכוון לאדם שקורא הרבה.
הספרייה שלי לדוגמה, בת אלפי הספרים, שאותה אני מטפח באובססיביות, עלתה למעלה מ-200,000 שקל.
צפה בקובץ המצורף 126891
רק בוא נקווה שהעניים לא יראו את השרשור הזה, וספציפית את התגובה הזאת שלי.
יש הרבה עניים בתפוז, גם עניים מרודים, ובאופן כללי, שנאת העשירים בתפוז היא מטורפת
מספיק גרוע שכבר ידוע שאני עשיר והמשפחה שלי עשירה, וכבר עכשיו העניים מקללים אותי באטרף על עושרי ועושרה של משפחתי עם כל הכאב והשנאה שבעולם, לצד לא מעט הכחשות מגוחכות של עושרי ועושרה של משפחתי, וטענות שבכלל אינו קיים, בין היתר בגלל מקום מגוריי, שכביכול לא הולם אנשים עשירים ושכביכול אין בו כאלו, כאילו שאין עשירים בכל מקום כולל המדינות העניות בעולם, סודן, קונגו, סומליה וגם במדינתו של דיברגנט חדש, אתיופיה, אז בערי מעמד ביניים של מדינות עולם ראשון מערביות לא יהיו עשירים?
כל זה עוד מלפני מה שדיברנו על עצם העובדה שאני זה שחשף את מקום מגוריי, ומן הסתם לא הייתי חושף אותו אם הייתה בו בעיה כלשהי, על עצם זה שאני גר בחלק העשיר ביותר של עירי, עצם זה שבדיוק בנו בדיוק לידי כמה רחובות חדשים, הבתים שם נאמדים במיליון דולר אמריקני עד מיליון וחצי דולר אמריקני כל אחד, ועוד ועוד דברים שלא נדבר עליהם עכשיו בהרחבה.
אז אחרי כל השנאה על לא עוול בכפי ורק בגלל עושרי, אז עכשיו תאר לעצמך שהעניים נכנסים לשרשור הזה, קוראים את התגובה הזאת, רואים את התמונה הראשונה ומאבדים כל יכולת הכחשה סבירה שאולי אי-פעם הייתה להם של העובדה שאני עשיר
כן, כי זה מה שהיה חסר לי, עוד שנאת עשירים, אפילו עוד יותר ממקודם, וגם יותר קשה בחומרתה
לעזאזל, למה כתבתי את התגובה הזאת?
בגללך, בעצם
אז לעזאזל איתך, למה פתחת שרשור על נעליים? ועוד על החברה שייצרה את אחד משני הזוגות הנוכחיים שלי?
ובכל זאת, ובסדר, ולא התכוונת לגרום לצרות, ואם כבר, ואם הגענו עד הלום, אז מעניין אותי לדעת, ואם לא אכפת לך, איך אתה מתמודד עם שנאת העשרים כלפיך בתפוז מצידם של עלובי החיים, אלו שלא הגיעו לכלום, ושבמקום לקום ולעשות משהו עם עצמם כדי שבמקום לקנא, גם להם יהיה, מעדיפים לתקוף אותך על עושרך (כנראה יותר קל לקלל את העשירים ולקנא בהם מאשר לקום ולהוציא את עצמך מהמצב הזה) ואף מכחישים את עושרך בגלל הכאב שלהם, ומשתמשים בשלל תירוצים שונים ללמה אתה לא יכול להיות עשיר, כמו לדוגמה זה שהרכב שלך אינו מנקר עיניים, או זה שאתה גר בקריות?
מה לדוגמה אני עצמי, כאחד מעשירי לוד, נועל נעליים ולובש חולצות שעולים אלפי שקלים לפריט, נופש באירופה ובאמריקה במלונות של חמש כוכבים ומגיע לשם עם כרטיס טיסה במחלקת העסקים שעלה אלפי דולרים, רק הספרייה שלי עלתה יותר מ-200,000 שקל, ועוד ועוד, צריך לעשות כאשר אני מוצא עצמי בסיטואציות דומות, עלובי החיים והעניים מתנפלים עליי, מקללים אותי, ומכחישים את עובדת עושרי, תוך כדי שימוש בשלל תירוצים כמו "אתה גר בלוד" (כאמור, עשירים יש בכל מקום כולל המדינות העניות בעולם, אז מן הסתם גם בערי מעמד ביניים של מדינות עולם ראשון מערביות יש) או אפילו שקרים בוטים כמו "הוא מעולם לא טס לחו"ל" (מה זה מעולם לא טסתי לחו"ל? מה זאת רמת העוני הזאת? ממש חרדי הם עשו ממני)?
האם עליי להמשיך להתעלם ו/או להכיל את הכאב והקנאה שלהם, הטבעיים והמובנים? הרי ראיתי אותך נותן לי לייק על תגובת הכלה שלי את תגובת הכאב והקנאה של האתיופי לדוגמה כאשר סיפרתי במעט על חיי הפריבילגיים.
האם עליי "לנקום" בעניים על שנאת העשירים שלהם כלפיי, הכחשת העושר שלי והקללות שלהם אותי בגללו, ורק עוד יותר לדחוף להם את זה בפרצוף, אולי אף תוך כדי דחיפת הראיות בפרצופם, כמו לדוגמה להעלות תמונות של הנעליים והבגדים באלפי שקלים, אולי תמונה של שעון הרולקס ב-18,000 שקל, אולי תמונות מחופשת היוקרה האחרונה בחו"ל בפסח, או אולי לתת להם קישור לשרשור הזה ולהפנותם אל התמונה הראשונה המופיעה בתגובתי זאת, היכן שמתחת לנעליים הזולות ב-500 שקל אפשר לראות את הנעליים היקרות הישנות שלי ב-3,000 שקל, עומד לצאת מהבית, ממרחק הזמן, מי יודע לאן? הרי ראיתי אותך דוחף לעניים בפרצוף את תלוש השכר שלך של 30,000 שקל בחודש כמיליונר הייטק מצליח אחרי שהם נפלו עליך עם שנאת העשירים שלהם והקנאה שלהם בך.
מה דעתך? מה אתה מייעץ לי בשביל להתמודד עם שנאת העשירים של העניים בתפוז כלפיי, והקנאה העזה שלהם בי, על עושרי?![]()
כמהאתה יכול להיות? כל פעם לחצות את הרף שהיית בו קודם
לודאי קטן ומושתן הרמת להנחתהשעוד שקר שלך התגלה, גר בדירה ענתיקה עם צנרת ברזל שמכסה אותה בלטות שפג תוקפן בשנות ה-80.
אני לא אתפלא, אם אתה גר בדירה ללא מעלית.
תמשיך להזות, זה בריא, מוציא אותך לפרק זמן מצומצם מהדאון עד שמגיע
תוסיף לקו"ח שלך כמוגבל שיכלית![]()
גם לא הבנתי מה נראה לך ש"לא ילך" פה.
תקשיב, זה נכון שיש הרבה אסלאמופוביה, אבל השאלה האם מדובר במודעה נכונה מצד נייק לפרסם אותה, זה דבר שגם תלוי באיפה הם מפרסמים את זה, ומי קהל היעד. האם מדובר במודעה כללית שהופיעה בהרבה מקומות כלליים? או שמדובר במודעה שפורסמה בקהילות אסלאמיות?אנשים יפחדו שיהיה מצב שהנעליים שלהם יתפוצצו כמו שקרה לביפרים.
![]()
![]()
בבית, כן, אבל כשיוצאים החוצה צריך נעליים אמיתיות. לא נעלי בית.ברוב הזמן מומלץ ללכת עם נעל בית נוחה ופתוחה שלא לוחצת על שום איזור ברגל.
אני אמות ולא אנעל/אלבש חיקוי.אני מצאתי שחיקוי קרוקס נותן את הפתרון בצורה הכי טובה.
מה? נייק? הזולות שלי הן נייק ואני לא מרגיש שיש איתן בעיה. אולי התכוונת אם נועלים אותן באופן רציף זמן ממושך.הנעליים מהסוג הזה לא מתאימים לכף הרגל.
לפעמים החיקוי עדיף/ יותר טוב מהמקור.אני אמות ולא אנעל/אלבש חיקוי.
אני לא יודע ולא אכפת לי. אני אמות ולא אנעל/אלבש חיקוי.לפעמים החיקוי עדיף/ יותר טוב מהמקור.
כמהנייק? הזולות שלי הן נייק. עלו 500 שקל. נכון יפות?
דרך אגב פשוט תתעלם מנעלי הדולצ'ה וגבאנה הישנות שלי ב-3,000 שקל שאני נועל ושמופיעות בתחתית התמונה הראשונה.
צפה בקובץ המצורף 126884
צפה בקובץ המצורף 126885
צפה בקובץ המצורף 126886
כנראה כשהנייק הגיעו וצילמתי אותן בדיוק הייתי בדרך לצאת לאיפשהו, ספק לזיון, ספק לסינמה, ספק לפגישה עם חברים, ספק לקניות, ספק למסעדה, לפי הסדר הזה של הסבירות פחות או יותר.
הרי למבחן באוניברסיטה או לאימון במכון הכושר כבר לא הייתי יוצא עם נעלי מותג-על ב-3,000 שקל, אז כנראה שזה לא היה לאחד מהמקומות האלו.
בכל מקרה, ברור שכבר השתדרגתי מאז, והדולצ'ה וגבאנה החדשות עלו 6,000 שקל, אז הדולצ'ה הישנות ב-3,000 שקל כבר בלי קשר לא מעניינות יותר.
עוד בנוגע לנייק שלי, הייתי בהתלבטות קשה אם לקנות אותן או לא, כי נעליים ב-500 שקל?
מה זאת אומרת לקנות נעליים זולות כל-כך?
אמנם זה נכון שבכל רגע נתון יש לי שני זוגות נעלי ספורט, אחד יקר ואחד זול, כי צריך גם נעליים זולות, ולא לכל מקום מתאים או נוח לבוא עם נעליים יקרות, כמו אם לדוגמה אני הולך למכון הכושר, או למבחן באוניברסיטה, או חס וחלילה להלוויה או מי יודע לאיפה, אבל 500 שקל? יש גבול, לא?
רק לשם ההשוואה, הנעליים היקרות שלי באותו זמן היו כאמור דולצ'ה וגבאנה ב-3,000 שקל, יקרות פי 6, שבמקרה נקלטו באחת התמונות שצילמתי של הנייק שלי כשהן רק הגיעו, והנעליים הזולות שלי לפני הנייק, היו ניו באלאנס ב-1,500 שקל, יקרות פי 3, אז ההתלבטות הייתה קשה ואמיתית.
ממש שיתפתי את החברים כאן בתפוז בדילמה שלי:
רוב האנשים היו כזה "עזוב שטויות, אם אהבת תקנה", אז קניתי
סליחה על החפירה, נגעת בנושא שמעניין אותי
כל אחד ומה שמעניין אותו, כל אחד ו"הדבר" בשבילו, ב-ה"א הידיעה, שמעניין אותו ושהוא משקיע בו.
בשבילי, ויותר מכל דבר אחר, אלו הבגדים שלי, והספרים שלי.
זה בוודאי לא מפליא אותך שגאון כה מופלג כמוני הוא אדם קורא, ובזה, אני מתכוון לאדם שקורא הרבה.
הספרייה שלי לדוגמה, בת אלפי הספרים, שאותה אני מטפח באובססיביות, עלתה למעלה מ-200,000 שקל.
צפה בקובץ המצורף 126891
רק בוא נקווה שהעניים לא יראו את השרשור הזה, וספציפית את התגובה הזאת שלי.
יש הרבה עניים בתפוז, גם עניים מרודים, ובאופן כללי, שנאת העשירים בתפוז היא מטורפת
מספיק גרוע שכבר ידוע שאני עשיר והמשפחה שלי עשירה, וכבר עכשיו העניים מקללים אותי באטרף על עושרי ועושרה של משפחתי עם כל הכאב והשנאה שבעולם, לצד לא מעט הכחשות מגוחכות של עושרי ועושרה של משפחתי, וטענות שבכלל אינו קיים, בין היתר בגלל מקום מגוריי, שכביכול לא הולם אנשים עשירים ושכביכול אין בו כאלו, כאילו שאין עשירים בכל מקום כולל המדינות העניות בעולם, סודן, קונגו, סומליה וגם במדינתו של דיברגנט חדש, אתיופיה, אז בערי מעמד ביניים של מדינות עולם ראשון מערביות לא יהיו עשירים?
כל זה עוד מלפני מה שדיברנו על עצם העובדה שאני זה שחשף את מקום מגוריי, ומן הסתם לא הייתי חושף אותו אם הייתה בו בעיה כלשהי, על עצם זה שאני גר בחלק העשיר ביותר של עירי, עצם זה שבדיוק בנו בדיוק לידי כמה רחובות חדשים, הבתים שם נאמדים במיליון דולר אמריקני עד מיליון וחצי דולר אמריקני כל אחד, ועוד ועוד דברים שלא נדבר עליהם עכשיו בהרחבה.
אז אחרי כל השנאה על לא עוול בכפי ורק בגלל עושרי, אז עכשיו תאר לעצמך שהעניים נכנסים לשרשור הזה, קוראים את התגובה הזאת, רואים את התמונה הראשונה ומאבדים כל יכולת הכחשה סבירה שאולי אי-פעם הייתה להם של העובדה שאני עשיר
כן, כי זה מה שהיה חסר לי, עוד שנאת עשירים, אפילו עוד יותר ממקודם, וגם יותר קשה בחומרתה
לעזאזל, למה כתבתי את התגובה הזאת?
בגללך, בעצם
אז לעזאזל איתך, למה פתחת שרשור על נעליים? ועוד על החברה שייצרה את אחד משני הזוגות הנוכחיים שלי?
ובכל זאת, ובסדר, ולא התכוונת לגרום לצרות, ואם כבר, ואם הגענו עד הלום, אז מעניין אותי לדעת, ואם לא אכפת לך, איך אתה מתמודד עם שנאת העשרים כלפיך בתפוז מצידם של עלובי החיים, אלו שלא הגיעו לכלום, ושבמקום לקום ולעשות משהו עם עצמם כדי שבמקום לקנא, גם להם יהיה, מעדיפים לתקוף אותך על עושרך (כנראה יותר קל לקלל את העשירים ולקנא בהם מאשר לקום ולהוציא את עצמך מהמצב הזה) ואף מכחישים את עושרך בגלל הכאב שלהם, ומשתמשים בשלל תירוצים שונים ללמה אתה לא יכול להיות עשיר, כמו לדוגמה זה שהרכב שלך אינו מנקר עיניים, או זה שאתה גר בקריות?
מה לדוגמה אני עצמי, כאחד מעשירי לוד, נועל נעליים ולובש חולצות שעולים אלפי שקלים לפריט, נופש באירופה ובאמריקה במלונות של חמש כוכבים ומגיע לשם עם כרטיס טיסה במחלקת העסקים שעלה אלפי דולרים, רק הספרייה שלי עלתה יותר מ-200,000 שקל, ועוד ועוד, צריך לעשות כאשר אני מוצא עצמי בסיטואציות דומות, עלובי החיים והעניים מתנפלים עליי, מקללים אותי, ומכחישים את עובדת עושרי, תוך כדי שימוש בשלל תירוצים כמו "אתה גר בלוד" (כאמור, עשירים יש בכל מקום כולל המדינות העניות בעולם, אז מן הסתם גם בערי מעמד ביניים של מדינות עולם ראשון מערביות יש) או אפילו שקרים בוטים כמו "הוא מעולם לא טס לחו"ל" (מה זה מעולם לא טסתי לחו"ל? מה זאת רמת העוני הזאת? ממש חרדי הם עשו ממני)?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.