אפשר וועט קימען ספיידערמענטש, דער יידישע גיבר
לשיר למנגינת אלף בית ספיידר: קום, איך וועל דיר באלערנען (אז בוא אני אלמד אותך) אלף אַרְבֶּעס בית אִיז בֹּאבֶּעס גימל אִיז אַ גְרוֹבֶּער גוֹי דלת? דלת? ווֹאס אִיז דלת? דלת איז א דוֹס! נֹאר ווֹאס? הא אַ הומו וִילְדֶע חַיֶה ווֹאס זַיִין עֵייצֶה אִיז אַ שֹאס זין חית צוּזַאמֶען בֵּיְידֶע זֹאלְסְטוּ חַאפְּן בּוֹקְס אִין נֹאז נבאחו וספיידרמענטש: קִינְדֶערְלַאך מִיט שֵיינֶע פֵייֶעס אלף בית אלף בית שְרַייבְּן מִיט אַ סְפְּרֵיי גְרַאפִיטֶעס אלף בית אלף בית אוּן זֵיי שְרַאיֶיען אוֹי! גֶעוַואלְד! אלף בית אלף בית פֹּאלִיצֵיי ווֶעט קוּמֶען בַּאלְד! אלף בית נבאחו : איזה כיף לדעת אידיש. זה שפה שכמעט נעלמה ובזכותך גם אני יודע אותה. תודה לך ספיידרמענטש ספיידר: זאג, וואס איז מיט א שטיקעל צדקה אה, לאה קובץ' איז א אלמנה. זי איז זייער קריינק. אפשר גיבסטו אפעס, אה (מה עם תרומה לנזקקים אה, לאה קובץ' האלמנה, חולה מאוד.. אולי תיתן משהו) נאבחו: אחרי זה. ספיידרמענטש. לכל גיבור על יש שם אמיתי. סופרמן הוא קנת קלארק. ספיידרמן הוא פיטר פארקר. מי אתה? ספיידר: זאב ביסקינד. נבאחו: זאב ביסקינד? ספיידר: יא. אבער אין שטוב רופטמען מיר ולוולה (כן, אבל בבית קוראים לי ולוולה) נבאחו: ולא תמיד היית ספיידרמענטש נכון ולוולה. איך הכל התחיל? ספיידר: טאקע. ווען איך האב געווען אין 10 יאר, האט מיר געקניפט אן עש (נכון. כשהייתי בן 10 עקץ אותי עש). נבאחו: עש... לא עכביש? ספיידר: איך ווייס, עפעס א קליינער דרעק וואס איז פארן אין אלטע ספרים, אין דרעסט (איזה דרעק קטן כזה שיש בתוך ספרים ישנים, בבגדים) נבאחו: זה עש. ספיידר: איז דעם עש האט ארויס געגיינגען פלוצלינג פון דעם סידור ווען איך האב געדאוונט מנחה, און האט מיר געקניפט דא, אונטער די אוייער. און פון יענעמאלט איך האב כוחות (אז העש הזה יצא מהסידור כשהתפללתי מנחה, ועקץ אותי מאחורי האוזן. ומאז יש לי כוחות) נבאחו: ויש לך דוגמה להצלות שעשית.. ספיידר: סאיז דא די חילוניסטישע פרברטען וואס זיי פרובען צו איין קוקען אין מקווה אריין. איז גיי ארוף אויפ'ן דאך... ..(תנועת טיפוס עכבישית)..ספיידרמעטנש!!! (יש את הפרברטים שמנסים להיכנס להציץ במקווה.... אז אני מטפס על הגג ו ..(תנועת טיפוס עכבישית)..ספיידרמעטנש!!! אני שורק) נבאחו: שורק? ספיידר: צו פארהערדן די מיידאלאך (כדי להזהיר את המיידלעך) נבאחו: אה. ומה במצעד הגאווה, פעלת נגד, הבערת עגלות אשפה? ספיידר: איך האב ריין געמאכט ווינדלען (ניקיתי חיתולים) נבאחו: ניקית חיתולים, איך? ספיידר: אז די חבר'ה האבן געפארפט אויף די פאליציי מענטשן ווינדלען מיט דרעק, האב איך געשטאנען אויפן דאך... ו(מתרכז שולח ידיים לפנים) ספיידרמענטש!!! (כשהחברל'ך זרקו על השוטרים חיתולים עם קקי של קינדרלאך. אז עמדתי על הבניין ממול.. ו(מתרכז שולח ידיים לפנים) ספיידרמענטש!!! ) נבאחו: שזה. ספיידר: אז די ווינדעל איז אין לופט, טרייב איך אוועק פון עם די דרעק און הער קומט ריין צוו דער פאליציי מענטשס פנים (כשהחיתול באוויר אני מפיל ממנו את הדרעק, והוא מגיע נקי לפרצוף של השוטר) נבאחו: מעולה, כי מה, כולנו יהודים, גם השוטרים.. ומה להתחיל מלחמת אחים בשביל הסדומאים האלה..הם לא שווים את זה... (חושב) אבל.. הדרעק הזה, כשהוא באוויר, ואתה (ידיים שלוחות קדימה) ספיידרמענטש! אז על מי הוא.. נופל? ספיידר: אויף די דרוזישע מגבניקעס (על שוטרים דרוזים של מג"ב) נבאחו: אה.. וככה לא פוגעים באחדות העם. ספיידר: זאג, יהודלה הירש, שרהלה'ס מאן האט זאך אנגעזעצט געווארען אין די סטאק מרקט. די משפחה איז זייער באליידט. וואס זאגסטו, אפאר פונט, אה? טו א מצווה (יהודל'ה הירש בעלה של שרל'ה הפסיד בבורסה,המשפחה במצוקה גדולה. מה אתה אומר, כמה לירות.. תעשה מצווה ...) נבאחו: די נו..לא מתאים. ספיידר: דאס דארמונט מיר א ג'אק...צוויי רילאסטייט מענטשען קומען תשעה באב צו ירושלים. זאגט איינער: איך פאסט נאר א האלבע טאג. ווייסט פאר וואס? ווייל בית המקדש האט טאקע חרוב געווארען, אבער די פלאץ ווערט אוייכעט אפאר פונט, ניין? ח..ח..ח (זה מזכיר לי בדיחה. שני קבלנים מגיעים בתשעה באב לירושלים. אז קבלן א' אומר: אני צם רק חצי יום. בית המקדש אמנם נחרב, אבל המגרש גם היה שווה משהו, לא?) נבאחו: (צוחק) קצת יידישקייט אף פעם לא מזיק. אז מה תבוא עוד פעם? ספיידר: בעזרת השם. ספיידרמענטש!! קדימה, קצת אידיש קייט, טית איז טלית יוד ירמולקע, כף איז כשר למד לקס.... טית אִיז טַלִית יוּד יַרְמוּלְקֶע כף אִיז כָּשֵר למד לַקְס מם אַ מֵיידְל נוּן נבאחו קֶען זַיִין אַז דוּ בִּיסְט א טְרַאנְס? סמך ספיידר עין עש פא אִיז פְּרֶעצְל אוּן אוֹיְך פַארְפְל צדי צוּרֶעס אֹן אַ שיעור קוף אִיז קְרֶעכְטְס אוּן רייש אִיז רֶעבֶּע הֶער הֹאט אוּנְז גֶעהֵייסֶען ווַארְפְן שְטֵיינֶר ווִינְדְלֶען אוּן אוֹיך אֵייֶער ווֹאס אִיז אִיצְטֶער נֹאך גֶעבְּלִיבֶּען שין אִיז שַאבֶּעס תיו אִיז תּוֹירֶה גֵיי אַווֶעק! חוֹלֵירֶעס אַלֶע אִיך בִּין דֹא אִיך הָאב נִישְט מוֹירֶא