אז זהו, לאחר התלבטויות רבות אני מעיזה לנסות ל

דושינקה

New member
אז זהו, לאחר התלבטויות רבות אני מעיזה לנסות ל

לעבור את התהליך לבדי מפני שבעלי ממש לא תומך בעניין. יש לי מס' שאלות ומהשיטוטים הרבים שלי כאן אני בטוחה שתעזרו לי האם קופ"ח עוזרת במימון הניתוח? כמה הוא בכלל עולה? אם אני שוקלת 118 ק"ג בגובה 1.63 מ' אני זכאית לניתוח? איך אני מתחילה תהליך כי הרופא בקופ"ח לא מוכן לשמוע על זה? בקיצור איך בכלל התחלתם עם כל העניין? כמה זמן החלמה לאחר הניתוח? אני יודעת שזה מבולבל אבל זה מה שאני.... תודה

mormai

New member
כל הכבוד שהחלטת לעשות מעשה למען עצמך

הרבה היו בשלב שבו הבעל לא תמך - כל אחד וסיבותיו הוא. פעמים רבות אפשר לשתף אותו למשל על ידי כך שיבוא איתך לרופא לשמוע פרטים ולשאול שאלות. וחשוב וכדאי לעשות הכל כדי לזכות בתמיכת בן הזוג מהסיבה הפשוטה שהחיים אחרי הניתוח כבר לא דומים לחיים לפני. ולא פשוט להתמודד לבד עם הקשיים שבצידם גם ההצלחות כמובן. אבל, ופה האבל הגדול, אני מאמינה שאם עשית כל שביכולתך לגרום לבעלך להבין את הצורך שלך לתת לעצמך סיכוי לחיים רזים ובריאים ובמקרה הגרוע ביותר - הוא ממשיך להתנגד... גם אז לכי עם ליבך ותעשי מה שטוב לך. בסופו של דבר התהליך יהיה טוב לא רק לך אלא לכל הסובבים שלך. הבריאות שלך חשובה יותר מכל. וכולנו פה בשביל לעזור ולתמוך בכל מה שתצטרכי. לגבי זכאותך לניתוח - בדקתי עבורך את ה BMI שלך (מסת הגוף) שזה הקריטריון לפיו נקבעת זכאותך וה - BMI שלך עומד על 44.41. לידיעתך BMI מעל 40 מקנה לך את הזכאות לניתוח הממומן ע"י הקופה. לגבי שאר השאלות שלך - אני בטוחה שבקרוב ייכנסו חברים נוספים שיוכלו לענות לך. בהצלחה בכל אשר תחליטי.

אסתי 1237

New member
אהבתי את תשובתך

ןאני מסכימה איתך.האם אוכל לקבל ממך את שם האתר בו אוכל למצוא את מחשבות הBMI לדעתי אני קצת גבולי אך כיוון שאני חולת סוכרת אולי יעגלו לי פינות? תודה אסתי

ליבי3617

New member
היי דושינקה

רבות כבר נכתב על חוסר תמיכה של המשפחה בתהליך ואני מסכימה שזה אחד הדברים הקשים. אבל אל תשכחי דבר אחד.. מי שחי עם השומן עליו כל רגע ביום זו את. תמצאי לך חברה מפרגנת או אם הורייך יכולים לתמוך בך ותלכי על זה. כשבעלך יראה את השינוי שיחול בך הוא בעצמו יברך על המהלך שעשית. כפי שנאמר לך על פי מסת הגוף שלך את זכאית לניתוח. הרופא בקופת חולים זכותו לחשוב מה שהוא רוצה... תבחרי את הכירורג שאת רוצה לעבור אצלו את הניתוח ואת סוג הניתוח שברצונך לעשות. בשביל זה תוכלי לחפש באינטרנט ולחזור אחורה כאן בפורום להתרשם ממנותחים ומאורח החיים שלהם. אני אישית התחלתי כך... ביררתי ולאחר מכן הלכתי לשמוע יותר מכירורג אחד. לאחר כל המחקר בחרתי בניתוח השרוול ואני לא מתחרטת לרגע. זמן ההחלמה שונה מניתוח לניתוח... טבעת - אשפוז יום אחד, שרוול - יומיים ומעקף קיבה - שלושה- ארבעה ימים. רוב יושבי הפורום חזרו לעבודה כמה ימים לאחר השחרור מבית החולים ללא שום בעיה (מלבד אכילה מופחתת מאד כמובן
). עצתי היא שקודם תבררי באינטרנט ותוציאי את כל החומר שאת יכולה למצוא. אחרי זה תקבעי פגישה עם כירורג מהסדר קופת החולים שלך (רשימת כירורגים יש לך כאן כולל אלו ניתוחים הם מבצעים). וכל הבלבול יסתדר... את תראי בהצלחה

שרון me

New member
שלום דושינקה!

אין ספק שהחלטה לעבור ניתוח היא החלטה אמיצה מאוד. אני 5 חודשים אחרי ניתוח טבעת, אסותא ת"א, ד"ר אבינוח האגדי). במקרה שלי, זה היה הפוך-בעלי די דחף אותי לניתוח הזה. הוא מאוד רצה ואני לאט לאט שוכנעתי. אני מאמינה שזה קשה בלי תמיכה של הבעל ואין לי עצה בעניין, לצערי. אני חושבת שאת צריכה ללכת עם הלב שלך. בנושאים הפרקטיים: אני מבוטחת כללית- עלה לי 1900 ש"ח. יש עוד בערך 40,000 ש"ח שהקופה משלמת (הטבעת, דמי מנתח, תשלום לאסותא וכו'). הרופא בקופ"ח יכול לא לשמוע על זה. סליחה אבל מי הוא בכלל??? אלא אם כן הוא מתריע לך כי יש לך בעיות רפואיות אחרות, אני לא יודעת. בכל מקרה, את קובעת תור לייעוץ עם הד"ר, והוא כבר מסביר לך שם הכל, שולח אותך לבדיקות וכו'. את רופא המשפחה, את לא ממש צריכה במקרה הזה. אני נותחתי בסביבות 16:00 אחה"צ ושוחררתי כבר ב-4:00 בבוקר. כמובן חיכיתי לזריחה ולבעלי. החלמה-כדאי להיות בבית 4-5 ימים-להתאושש. כשמורידים את הסיכות, תחושה הרבה יותר טובה. אני התחלתי את כל הסיפור, כשהייתי בחופשת לידה וגלשתי הרבה באינטרנט ומצאתי את הפורום הזה. מכאן האינפורמציה, החיזוקים, התשובות, האומץ, העידוד, התמיכה.... מכאן צמח הניתוח. ואני לא מצטערת (32 ק"ג פחות...) אם יש לך עוד שאלות, בבקשה. אשמח לעזור! בהצלחה! שרון.

nhvmsue010174

New member
לדושינקה החמודה../images/Emo20.gif

ראשית את מבקשת מהרופא שלך משפחה כמובן הפניה לכירורג ואז הכירורג יכול ליעץ לך ובדרך כלל זה על חשבון הקופה במידה ואת מנותחת ע"י בית החולים שיש לו הסכם עם הקופה אבל מי הוא הרופא שיאשר או לא שנית בקשר לבעלך תמליצי לו להיכנס לאתר פה ולשמוע מה הולך פה עוד לא נתקלתי פה ובמשורוולים בדברים לא תקינים ההיפך גם אני הייתי בסיטואציה הזאת אבל הפורום מאוד תמך ונתן לי את המחשבה שיהיה טוב אני שוקלת כמוך והגובה שלי זהה לשלך ויש לי 2ילדים יפים וחמודים אבל על מנת שהמשיך לחוות כול רגע בחיי ילדיי אני חושבת שהכי בריא יהיה הניתוח אני חושבת שזאת התשובה לכן מחר כבר אני מתאשפזת ויום שלישי אני כבר עוברת את ניתוח השרוול אז מקווה שבקרוב יהיה גם אצלך ואז תביני מהי איכות חיים

תילולי

New member
לא פשוט לעבור שינוי כזה לבד, אבל....

כשתרזי ותהיי חתיכה הוא בטוח יעמוד לצידך....
לפני 7 חודשים עברתי ניתוח טבעת עם נתונים בדיוק כמוך: 118 קילו 163 ס"מ... אז את כן זכאית... היום אני 24 קילו פחות, ממשיכה לעבוד... כשהסביבה ראתה שזה באמת עוזר לי אז הם הבינו שלא היתה ברירה אחרת. אף אחד לא רוצה מרצונו הטוב להינתח, אבל מה לעשות כשאתה חי ובפועל - מת? אני מאחלת לך בהצלחה, שהתמיכה תגיע מהר וגם הירידה במשקל. קשה אבל שווה. תילולי

דושינקה מתוקה

אמנם אני לא נשוי אבל... אף אחד מהמשפחה לא תמך בניתוח שלי בשלב ראשון ואני רק מחברחם שעשו מאוד התלהבתי ישבתי על האינטרנט שעות קראתי מידע קראתי כמעט את כל ההודעות בפורום הזה מההתחלה בקיצור המון זמן (הייתי בלי עבודה שבוע בערך ) ואחי זה החלטתי שאני הולך על זה לבד . אחרי שהחלטתי שאני עושה טבעת הלכתי לדר' אבינוח ו ..... השאר היסטוריה . היום כל המשפחה מחכה שאני יירד עוד כמה קילו והם גם ילכו לזה. בהצלחה

למעלה