אז והיום...

אז והיום...

אתמול היה יום קשה. ידעתי שיגיע, הרגשתי אותו מתקרב ויוצר צל ענק יותר מיום ליום. הרגשתי את החרדה הקשה עד דיכאון ממש. אתמול הייתי בשבוע וביום בו ילדתי בלידה שקטה את העוברית בהריון הראשון. לא הצלחתי לנשום כל היום, הרגשתי ממש רע פיזית, כולל כאבים וחרדה של ממש שחלילה יש לי נזילה של מים... כלום לא יכל להרגיע אותי וידעתי בעצמי שזה פסיכולוגי ועדיין - כאב לי הלב וכאב כל הגוף בהתאם. הייתי כל הזמן בטוחה שמכאן ואילך ארגע, אבל הבוקר הגיע ואין הפוגה. מכאן ואילך, כל שבוע רק מרגיש קריטי יותר, הפחד שחלילה יתפתח ויתחיל משהו, משתק אותי ממש. מוצאת עצמי מרתקת את עצמי לשכיבה רוב היום מרוב חשש כזה וכאילו שזה יעזור במשהו... ידעתי שזה יכאב, ידעתי שזה ילחיץ כי תהיה השוואה וזה יפחיד, אבל מחלחלת בי ההבנה שכלום לא יעזור וירגיע אותי באמת עד שלא אסיים את ההריון בטוב ואחזיק בו בטוח בידיי ואדע שניצל מהרחם הלצערי לא בטוחה שלי. וכלום לא יחזיר את הבת שהיתה אמורה להיות כבר בת כמעט חצי שנה, בריאה ושמחה ומורגשת, שלא הצלחתי לתת לה בית בטוח למספיק זמן כדי שתהיה איתנו פה היום. מרגישה שאני לא סומכת בכלל על הגוף שלי, שהוא האויב שנלחמים בו עם המון תרופות וטיפולים ובודקים אותו כל הזמן לוודא שלא יחריב עוד הריון ועובר בתקווה. ההריון הזה תקין כרגע, אבל לא באופן טבעי. הוא מוחזק על קביים חיצוניות רציניות ואין לי ולו מעט שליטה במצב. אין לי שום דרך לדעת שיהיה בסדר הפעם, אני יכולה רק להמשיך להילחץ, לבכות ולהתפלל למי או מה שזה לא יהיה... שבבקשה הפעם יסתיים אחרת ובטוב. לרגע לא חשבתי שהתגברתי על מה שקרה ומה שאיבדנו, אבל עכשיו יותר מתמיד, מרגישה את מה שאבד לי לתמיד. הלוואי שיהיה בסדר. הלוואי שההריון הזה והבן הזה יחזיקו מעמד, אבל את העוברית הקטנה שלי זה לא יחזיר לעולם ולעולם לא יכפר על מה שכבר אבד. זה הריון אחר, עובר אחר, חיים אחרים וכ"כ רציתי וקיויתי לאיזושהי הרגשת הקלה ותיקון ועכשיו יותר מתמיד אני מבינה שתיקון לא יהיה לי. מרגישה מאוכזבת, מטופשת וכ"כ שבורה שהאמנתי וקיויתי שיהיה כזה.

רונית 294

New member
אני דווקא חושבת

שכשתלדי תרגישי קצת אחרת. אולי כן תרגישי סוג של הקלה. אז גם אני התחלתי היום את שבוע 23. השבוע הנוראי של ההריון ההוא שהסתיים בכאב לב נוראי. מקווה לצלוח אותו ואת הבאים אחריו ובאמת מאמינה שזה יקרה. רוצה להאמין. אז באיזה שבוע את כרגע?

אני זוכרת את זה...

את יודעת, בדיוק בשבת חמותי מצאה שיערה שלי איפשהו, והיא אמרה: איך זה שיש לך נשירה? את בהריון!
אז אמרתי לה, אני גם אחרי הריון...
אז היא אמרה: חשבתי שהריון מבטל הכל.... ועניתי... לא ממש לא מבטל
&nbsp
וזה פשוט ככה! כבר פעמיים עברתי את התאריך המשוער כשאני בהריון וזה יום קשה ככ! ולא משנה כלום זה פשוט נורא נורא עצוב.
זה נכון שהריון חדש עוזר לנו להסתכל קדימה יותר מאשר אחורה אבל זה עדיין שם וכואב.
&nbsp

nutshell67

New member
גם לי יש נשירה!

וככשאלתי את רופא הנשים שלי על זה הוא מיד קטע אותי ואמר לי "לכי לרופא עור! מה את שואלת אותי? אני לא מבין בזה!"
אז סתם התבאסתי, כי זו לא נשירה משמעותית אבל כן מבאס שהשיער לא מדהים, שופע והריוני כמו שהבטיחו...
אז כנראה שהטלטלות ההורמונליות שהגוף שלנו עובר מתבטאות בשיער, באסה אבל באמת שאלו יהיו הצרות שלנו

ממש ככה

מבאס נורא שזה ככה ושיש קשיים בדרך... אבל הכי קשה לי עם החיים שנעצרו. החיים שלי נעצרו לפני שנה עם האובדן הראשון ומאז סובבים סביב נסיונות להצליח להביא ילד בריא לעולם וזה משתלט על הכל. הכל בהמתנה. אני בהמתנה. ובעיקר מפחדת שאיכשהו ההרגשה הזו של המתנה להקלה ול"פיצוי" לא יגיעו גם אם וכשיהיה תינוק (טפו טפו).

אין לך מה לפחד

בעזרת ה כשתלדי את התינוק שלך (אמן) את בהחלט עלולה לראות שהקלה ופיצוי זה לא בדיוק מה שתקבלי.
אני לא רוצה להבהיל, אבל תינוק קטן זאת אחריות עצומה. לא תמיד מיד מרגישים הקלה. זה עלול לגרום לנו להרגיש בהלם גדול ובתחושת כובד מבהילה. תהיי מוכנה לזה.
זה אושר אמיתי. וכמו אושר אמיתי הוא לא מיידי והוא לא רציף. הוא ניתן בעבודה קשה.
בסוף יש שם ילד קטן וחסר ישע שצריך אותנו שנהיה חזקים בשבילו.... יותר משאנחנו צריכים אותו.
להצליח להביא ילד לעולם זאת שליחות עצומה ומספקת. וזה תהליך של שנים.
תסתכלי כל פעם על הצעד הקרוב ועל איך את צולחת אותו ואל תפחדי מהעתיד.

nutshell67

New member
ויקטור היקרה

אני חושבת עליך הרבה בזמן האחרון, כל כך רוצה בשבילך שתצליחי גם ליהנות קצת מההריון ולא רק לדאוג, לסבול ולכאוב. אני מאחלת לך מכל ליבי שההריון ימשיך תקין ויסתיים במועדו בידיים מלאות בתינוק בריא ומקסים.
זה באמת קשה נפשית כשההריון מוחזק ע"י קביים חיצוניים, אבל הוא מוחזק, ונבדק, ודואגים לך ושומרים עליך וזה מה שהכי חשוב בסופו של דבר. עם חוסר השליטה אין ברירה אלא להתמודד, אני רק חושבת על השטויות שאני עשיתי בתור נערה וכמה חוסר שליטה יש להורים על חיי הילדים שלהם... תחשבי כמה שליטה יש לך כרגע לעומת על נער סורר בן 17...
מצטערת שאת מרגישה מאוכזבת ומטופשת על כך שהאמנת שיהיה תיקון. אני לא באמת יכולה להגיד לך איך להרגיש, אבל את בטח לא טיפשה שקיווית, זה כ"כ טבעי לקוות ולצפות, אל תענישי את עצמך. כמו שכתבת, זה הריון אחר ועובר אחר ומאוד יכול להיות שכשתחזיקי אותו בידיים כן תגיע תחושת ההקלה שאת כל כך מצפה לה (זה מה שאני מקווה לעצמי לפחות). תיקון אולי לא יהיה, אבל מתישהו תגיע תחושת השלמה עם העבר. הלוואי והייתי יכולה לתת לך תאריך בשביל זה...
אני מקווה שעוד כמה ימים, עוד שבוע, רק כשתתרחקי קצת מאותו ציון ארור, תוכלי לנשום קצת לרווחה ולקבל את הנפרדות של ההריון הזה מהאובדן הקודם.
שולחת לך חיבוק ענק

(מצטערת אם יצא קצת מבולבל ולא קוהרנטי, המוח שלי על חצי כוח)

תודה !

בינתיים כל בדיקה מוסיפה חששות ובעיות פוטנציאליות נוספות, במקום להפיג כאלו. זה הקושי העיקרי. אני במירוץ סביב הזנב של עצמי בקביעת עוד ועוד תורים וחושבת מה היה אם לא הייתי בשמירה עכשיו ? איך הייתי עומדת בכל השעות על גבי שעות של בירורים באמצע היום (כי ברור שאין שעות נורמליות לתורים, בטח לא בביה"ח) לפחות פעם בשבוע ? בכיתי כל אתמול וכל הבוקר ומרגיש קצת לבד גם כי בן זוגי כאילו נותן לי לסחוב על כתפיי לבד את כל החרדות ומסרב לשתף ברגשותיו, לדבר על החששות, הוא פשוט מדחיק וזהו ואם אני מכריחה אותו לדבר איתי... הוא מסנן לי "יהיה בסדר" כמו כולם, או כמה שאני חזקה ואמיצה והוא גאה בי... לא רוצה להיות חזקה ולא רוצה שיתגאה בי, זה לא רק שלי, רוצה שיהיה בזה איתי ויחלוק את הנטל. ואני מפחדת מהכל וכל הזמן, לבד. אבל מתעודדת קצת מלקרוא אתכן חברותיי למסע... שמחה כ"כ לשמוע על כל בדיקה תקינה של כל אחת, זה ממלא תקווה. מוצאת עצמי גם חושבת עליכן מפעם לפעם ומקווה שיחד נצליח כולנו הפעם. בעיקר מודה על שאפשר בפניכן לכתוב ולשתף בהכל ושזה יהיה מובן ומקובל.

שירהד1

Member
מנהל
לחתול ויקטור-

אני מנסה לחשוב מה לכתוב לך שיעזור לך, ולא ממש מוצאת. אז חשבתי פשוט לכתוב שאני הכי מבינה אותך בעולם. ככה בדיוק הרגשתי בהריון עם מעיין. אחד לאחד. המתח, הלחץ, הבכי, החרדות, חוסר היכולת לנשום...אני כל כך מבינה אותך, אבל אין לי דרך להושיע. הזמן צריך לעבור, וצריך כל הזמן להמשיך ולקוות ולעשות את המקסימום (מה שניתן כמובן לעשות), כדי שההריון יסתיים בטוב.

אני מקווה שאתם באיזשהו תהליך של טיפול זוגי, כי הסיפור הזה מאוד מקשה על הזוגיות, והרבה פעמים צריך איזשהו גורם מתווך. מנסיון- זה מאוד עוזר.

כתבת שאת כל הזמן קובעת תורים לכל מיני דברים. את יכולה לפרט?

ואכן, לצערי, מה שאבד- אבד, ולא יחזור. תינוק חדש לא בדיוק מפצה, אלא מרחיב את הלב וממלא אותו בהמון רגשות נפלאים ומופלאים.
יחד עם זאת, אני מסכימה עם כל מה שכתבה אם הבנות2 לגבי הנושא הרגשי הקשור לאימהות טרייה וחדשה, בטח ובטח עבור מישהי שעברה דרך פתלתלה וקשה.
אבל בואי לא נקדים את המאוחר, וקודם כל נקווה ונייחל להמשך תקין ולתינוק בריא וחמודי.

אני מעריכה אותך מאוד על גילוי הנפש. כתבת דברים עצובים מאוד וקשים על התפיסה שלך את הרחם שלך. מודה שאצלי האובדנים היו קשורים לעוברים דפוקים, ולא לרחם, כך שלפחות נמנעה ממני המחשבה השלילית על הרחם שלי. אם כבר- אני מלאה הערכה כלפיה- היא עברה דברים נוראיים, ובכל זאת העניקה לי את מעיין. זה אולי מוזר לדבר על הרחם שלנו ולהאניש אותה (מלשון האנשה), אבל ככה זה כנראה אצל נשים.

ממש ככה. מה הרחם עבר!

אני גם חושבת לפעמים, הרחם שלנו זה איבר בגוף שלנו, הוא עבר תלאות - אצלי שתי גרידות. זה לא רק הרחם עבר אומנם אנחנו ישנו אבל בסוף זה נחקק בנפש שלנו.
יש משפט כזה של דוסים - "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה" וזה מה שמחזיק אותנו בכל התהליך הזה. לדעתי

למעלה