אזרח גרמני - שאלות לגבי מעבר לשם.

• פותח הנושא zaov
  • פורסם בתאריך

zaov

New member
אזרח גרמני - שאלות לגבי מעבר לשם.

שלום לכם אשמח לעזרה יש לי אזרחות ודרכון גרמני ואני מעוניין לבחון אפשרות לעבור לחיות בגרמניה יחד עם אשתי. אני משער שאין בעיה לעשות זאת כבר כעת, אך בכל זאת, האם ישנם צעדים מסויימים שהנכם ממליצים לעשות (חוץ מלימודי שפה כמובן). הכוונה היא כזו: האם מרגע שאני מגיע לגרמניה, יש לי זכויות מסויימות. שמעתי פעם על אפשרות ללימודי שפה חינם וכו'. האם אקבל סיוע מסויים, לתחילת הדרך עד שאתמקם ואסתדר, או שלא. מה לגבי זכויות סוציאליות שונות: ביטוחים וכו'. עלי לציין שאשתי ללא אזרחות, אך אני מבין שיש לה זכויות לעבוד וכו' כמוני, מרגע שמוצג אישור החתונה. ובכן: מה עצתכם? לאיזה משרד אני אמור לפנות עם הגעתי? האם קיים מעין משרד קליטה לאזרחים גרמנים ש"עולים" לשם? האם ישנם דברים שאוכל לטפל בהם כבר מהארץ? האם יש מגמה שם של סיוע לאזרח גרמני שמבקש להשתקע בגרמניה? תודה על כל עזרה או הכוונה. ואגב, אשמח לשמוע גם על ארצות אירופיות אחרות: כצרפת, בריטניה, שייתכן שבסופו של דבר נרצה להגיע אליהן. בברכה.

היי

אני מתכוונת לעשות את אותו הדבר בדיוק לי יש אזרחות גרמניה לבעלי אין לפי מה שהבנתי הוא גם לא ממש צריך כי מבחינת זכויות עבודה יש לו אותם זכויות כמו לגרמני בכל מקרה תתרגם את כל המסמכים החשובים (יש לי נוטריון ממש זול שקיבלתי פה מהאינטרנט אם אתה צריך ) כגון תעודת נישואין תעודות המעידות על מקצוע כל מסמך שנראה לך שתצטרך תעודות לידה לילדים אם יש ואתה יכול ללכת או לשגרירות או פשוט לגשת שם למשרד ההגירה עם הכל מעבר לזה עדיין אין לי פרטים אם יש לך משהו לידע אותי אתה מוזמן לתת מידע ולשלוח לי מסר גם לגבי פרוצדורות וגם לגבי סיוע שם ומדינות אחרות אותי כרגע מעניין המעבר פיזית עם כל הדברים (לא רוצה להשאיר פה ריהוט ומוצרי חשמל וגם לא לשלם מכס עליהם הלוך או חזור)

lilithmm

New member
מדובר במידע חשוב לכמעט כולם../images/Emo70.gif

אם את יכולה להביא לכן כל מידע אפשרי בנושא, נשמח מאוד

למעלה