אזרחות בריטית

danmordechay

New member
אזרחות בריטית

שלום רב הייתי רוצה לדעת האם אבי זכאי לאזרחות בריטית ואם כן האם באופן אוטומטי גם אני אקבלה. הסיפור הוא כזה ב 1948 ברחו סבי וסבתי מבולגריה לישראל על ספינה ונעצרו בדרך לקפריסין במחנה של הבריטים לכמה חודשים (נראה לי 8). שם נולד אבי, בביה"ח בריטי. לאחר מס' חודשים עלו לארץ. בגיל 18 קיבל טפסים למלא מהשגרירות הבריטית או מהמדינה עצמה לקבלת אזרחות/דרכון בריטי. בדיוק פרצה אז מלחמה והוא גוייס לצבא והטפסים מעולם לא מולאו. מה גם, שביה"ח כבר לא קיים. ע"פ הנראה הוא כבר היה זכאי אבל השאלה האם זה תופס גם עכשיו כ"כ הרבה שנים אחרי... והאם זה יכול לעבור לדור הבא? תודה מראש דן

Nobilis

New member
שאלה

היכן נולד אביך? (כלומר, היכן אותו בית החולים עליו אתה מדבר)

danmordechay

New member
הוא נולד בבית החולים הבריטי

שבניקוסיה הוא לא זוכר את השם... ניתן לאתרו?

yaron311

New member
אם הבנתי נכון

אביך נולד במחנות המעפילים כשקפריסין היתה בכיבוש בריטי ואתה מקוה לקבל עבורו אזרחות בריטית? אם זה המקרה, אז צר לי לאכזב אותך,יש בישראל כ 2000 אנשים שנולדו במחנות המעפילים לאחר שאוניות המעפילים נתפשו ע"י הבריטים ונוסעיהם הוגלו לקפריסין (ראית את הסרט אקסודוס). בכל מקרה , אנשים אלה ניסו קבל אזרחות בריטית, או קפריסאית ונדחו. אם תיפנה לשגרירות קפריסין בתל אביב, תוכל לקבל עבור אביך תעודת לידה,לאחר עבודת ניירת ו 4 חודשיים. תעודת לידה זאת לא תקנה לו אזרחות קפריסאית, אבל תהיה לו תעודת לידה רישמית שגם אותה צריך במסלול לקבלת אזרחות זרה.

danmordechay

New member
גם אני חשבתי כך

אבל זה עדיין מעניין איך הוא קיבל את האופציה הזו בגיל 18 מהשגרירות הבריטית... אני גם לא בטוח לגבי מהות הטפסים... הוא אומר שזו היתה הודעה כלשהי על לעבור תהליך כלשהו בשגרירות אבל הוא לא התייחס לזה...

noa scotland

New member
יש לבריטים כל מיני "סוגים" של אזרחות

ואם אבא שלך קיבל אזרחות משום שנולד בטריטוריה בריטית - ולא משום שהוריו בריטים, לדוגמא - זאת אזרחות, עד כמה שידוע לי, שלא עוברת בירושה, ולכן אתה כנראה לא זכאי. אבל - כדאי שתפנה את השאלות לקונסוליה הבריטית. או למשרד הפנים הריטי (הקונסוליה שייכת למשרד החוץ, ובמקרים שהם לא straight forward הם לא יודעים לתת תשובות מוסמכות).

TrigATUSA

New member
ממתי לידה על טריטוריה בריטית נותנת אזרחות

בריטית? לכי ספרי את זה ל 6 מיליון אנשים בטריטוריה הבריטית לשעבר של הונג קונג... או למיליארד הודים?

yaelisam

New member
להונג קונגים "מכרו" לוקש

הבטיחו להם אזרחות בריטית- אבל נתנו להם אזרחות מסוג ב'- כזו שאפילו לא מקנה להם את האפשרות לבוא להשתקע בבריטניה. למרות זאת יש להם סוג של דרכון בריטי.

noa scotland

New member
החוקים השתנו (ב-1983)

אבל הם השתנו דוקא מפני שזה היה קיים פעם, ראה את כל המהגרים מאיי הודו המערבית. לבריטים נמאס שכל תיירת שיולדת כאן משיגה בכך אזרחות לגוזל שלה, וקבעו כללים אחרים לקבלת אזרחות. אבל תמיד היה להם דרכון סוג ב', ואני מאמינה שאם אבא של השואל היה בכלל זכאי לדרכון, זה היה מהסוג ה"נחות" יותר.

TrigATUSA

New member
יש הבדל ותמיד היה בין לידה באיים הבריטים

ובין לידה בטריטוריה בריטית/קולוניה מעבר לים המקרה השני לא נתן אזרחות בריטית הנ"ל לא נולד בבריטניה אלא בקולוניה בריטית המהגרים מהודו המערבית באו לבריטניה כתיירים, ילדו, ונשארו בזכות הילד לדעתי, לא כי להם הייתה אזרחות בריטית מראש

Nobilis

New member
רק להוסיף בתמצית

לגבי המקרה הספציפי של הבחור - מי שנולד במחנות המעבר בקפריסין לא זכאי לאזרחות בריטית, נקודה (בהנחה והוריו לא בריטיים, כמובן). סביר להניח שלאביו הייתה אפשרות לרשום את לידתו. לא יותר ולא פחות.

למעלה