או -פר

forglemmigej

New member
או -פר

בשבוע האחרון היה סיפור בתקשורת על או- פר והתעללות בהן. העניין הוא כזה, התברר של 4000 משפחות ברחבי המדינה יש או- פר, בדרך כלל מהפיליפינים. נתחיל קודם כל עם הסבר קצרצר על מהות האו-פר : כל התוכנית של או- פר בזמנו הוקמה כדי לעשות חילופי תרבויות , נערות בדרך כלל עד גיל 25 ייסעו למדינה אחרת , יגורו בבית משפחה ויהיו חלק ממנה נניח האחות הגדולה. השם עצמו Au pair זה שווה ל.. בסרפתית. הן יקבלו חדר, אוכל, מים, חשמל, נסיעות חינם ודמי כיס ותמורת זה יצטרכו לטפל בילדי המשפחה כשההורים הולכים לעבוד ולפתח את הקריירה, כפי שהמאה העשרים דרשה, אז נוצרה התוכנית הזו. בזמן השהות הן תוכלנה גם ללמוד את שפת המקום ובכלל על התרבות החדשה שנחשפו אליה והכול דבש. התוכנית הזו קבלה טוויסט בדנמרק בכך שהיא לגמרי לא כמו שהייתה בתחילה וברעיון המרכזי או כמו שקוראים לזה פה tema. התחילו להגיע נשים מהפיליפינים שהן מבוגרות יותר מהגיל הנדרש (18-30) הן בגילאי 35 והלאה לרובן יש ילדים שהשאירו מאחור, כדי שהסבתות יגדלו כפי שנהוג בחלק ממדינות אסיה והן ישלחו כסף הביתה כדי לעזור בכלכלת המשפחה . הן בהחלט לא הגיעו לשם למידת תרבות חדשה. המשפחות פה מאידך ,העסיקו את האו-פר הרבה יותר שעות ממה שנדרש בחוזה ולא שילמו להן על כך , יצא שלא היה להן אפילו יום אחד חופש בשבוע. חלקן הלכו להתלונן לערוץ 2 tv2 על כך והכול התפוצץ. עכשיו יש בכלל הצעה לבטל את התוכנית הזו בגלל כמה תפוחים רקובים, משפט שגם אוהבים לעשות בו שימוש בשפה המקומית ויש אפילו טענה של כל מיני מתחסדים אם ההורים לא יכולים לטפל בילדים אז אולי הם לא היו צריכים להביא אותם לעולם. הם ממשיכים להתפייט ולהגיד אולי יביאו גם גננים מאמריקה הלטינית יתנו להם דמי כיס והם יסדרו את הגן, ומה עם טבחים מאפריקה שיכינו ארוחות גורמה למשפחה וגם יקבלו דמי כיס וככה אנשים יוכלו לצמוח אישית על הגב של אנשים ממדינות מתפתחות או שלא בoced, היום אפשר לעשות אאוטסורסינג לכל דבר במסגרת הגלובליזציה ורק פעולות הליבה יישארו בתחום המשפחה כמו לצאת לעבוד ולפתח את הקריירה . כל המתחסדים לא מבינים דבר אחד ,אי אפשר להלחם למען שוויון זכויות של נשים שתלכנה ללמוד, להיות דירקטוריות, שרות בממשלה, טייסות אפ 15 או 16 , רופאות, ארכיטקטיות , מה לא ושעדיין יישארו עם הילדים בבית רוב הזמן. הילדים נולדים לתוך המצב המובנה הזה וכמובן בגיל אפס לכולם יש אייפון , וחופשות חלומיות , וחדר גדול עם מסך שטוח ולפטופ . הם גם לומדים שפה שנייה עם האו פר (הפיליפיניות מדברות טוב מאד אנגלית). בנוסף לנוסף ברגע שמגיעים פה לגיל 18 יוצאים מהבית ואין כזה דבר לבקש עזרה מההורים כמו בייביסיטר או שיטפלו בתינוק כשאימא הולכת לעבודה, או לזרוק אותו לשבועיים לסבים כשמגיעות חופשות בית ספר . זה פשוט נוח כשההורים חוזרים בשש או שבע מהעבודה הכול כבר מסודר בבית עם או- פר ויש זמן נטו לילדים . השאלה היא מה ההשלכות לאורך זמן על חיי הילדים.

MayFebruar

New member
זה מזכיר לי את

אפריקה. אבל שם הנאניס לא יתלוננו. לי אישית חבל על ילדים כאלו, זה כאילו נותנים להם מסר שהם לא שווים זמן איכות עם ההורים ואולי זה גורם להם להרגיש נטל. זה מזכיר לי שבן של חברים אמר להורים שלו שהוא חושב שהם לא אוהבים אותו ואת אחותו כי ההורים עסוקים והם מבלים עם האו-פר
לא קשה להבין מה יהיו ההשלכות לזה בעתיד של הילדים במיוחד בקשר עם ההורים. (אבל, כל מקרה לסוגו.)

Solsikke

New member
למה חבל?

אופר אמורה לעבוד בסביבות 5 שעות ביום במשק הבית, שבד"כ כולל נקיון, בישול וביביסיטר מאחרי המעון/גן/בי"ס עד שההורים חוזרים מהעבודה. בתמורה הן מקבלות מחייה, הזדמנות ללמוד שפה חדשה ולהכיר תרבות אחרת, ודמי כיס שבמדינה ממנה הן הגיעו נחשבים לדי הרבה כסף, ותנאים סוציאליים (חופש בתשלום וכו') שהיו יכולות רק לחלום עליהם במדינה ממנה הגיעו. יש הרבה אופר בדנמרק, ולא כולן מהפיליפינים, יש הרבה בחורות ממדינות מזרח אירופאיות שמנצלות את התוכנית הזו כקרש מקפצה ואח"כ נשארות כאן ללמוד באוניברסיטה. לילדים נראה לי שזה פתרון נהדר, ואנחנו חושבים גם כן לקחת אופר בשלב כלשהו כשהבן יהיה יותר גדול ואני אחזור לעבוד. אחרת יש רק שתי אפשרויות אחרות לשני הורים עובדים. 1. אחד ההורים אינו יכול לעבוד במשרה מלאה. 2. להשאיר ילד בבית לבד מאחרי הגן/בי"ס. גם יום מלא בגן/מעון כאן הוא רק עד 16:00, ואם את עובדת במשרה מלאה תהיה לך בעיה לאסוף את הילד בזמן. בגילאי יסודי יש גם פעילות אחה"צ לילדים, שגם מסתיימת ב 16:00, ואז מה? מי יאסוף את הילד אם לא האופר? האפשרות היחידה להחלפת האופר היא שינוי והרחבת שעות הפעילות של הגנים ובתי הספר עד לפחות חמש וחצי, שלאנשים יהיה זמן להגיע מהעבודה, ואין הרבה סיכוי שזה יקרה.

MayFebruar

New member
אני מסכימה אותך לגמרי

ולדעתי אין שום דבר רע באופר או מטפלת ששומרת על הילדים ועוזרת עד שההורים חוזרים מהעבודה (גם אני גדלתי ככה). מההודעה של פורג הבנתי שהיא מדברת על או-פר שעובדות שעות נוספות יותר מידי והורים שנותנים לה לעשות את התפקיד שלהם- לגדל את הילדים (גם כשההורים נמצאים). ועל זה חבל לי

Solsikke

New member
כנ"ל

אותי תמיד אספו מבי"ס וכו'. זה הרבה יותר הגיוני שיש מישהו שאוסף ילד מבי"ס, דואג לארוחת צהרים וכו', אף פעם לא הבנתי את העניין הזה של ילדים קטנים שחוזרים הביתה לבד, זה נראה לי מתכון לצרות.

forglemmigej

New member
חכי חכי שתחזרי לעבוד

זה לא כל כך פשוט להשאיר את המתוקי לכל כך הרבה שעות בלעדיך, בנוסף או פר תסתובב לך בבית לא תהיה ממש פרטיות .

Solsikke

New member
זו בדיוק הסיבה

שאני לא ממהרת לחזור לעבוד במשרה מלאה כרגע, ושוקלת ברצינות לחזור ללימודים וללמוד משהו אקסטרא בשביל הנפש והידע הכללי, ככה אני לא אצטרך להשאיר אותו לבד ליום שלם אלא רק לחצי יום. מצד שני אם יציעו לי משרה חלקית (נניח עד 12:30) בתפקיד שיעניין אותי אני לא אגיד לא. אבל קשה לי להאמין שיסכימו לחצי משרה בתחום שלי, בכל מקרה יש עוד זמן, הדרדס אמור להתחיל מעון באפריל 2011

forglemmigej

New member
זה עצוב מאד

אבל גם מורכב מאד קשה מאד לשמור על רמת חיים גבוהה כמו שרבים רוצים עם משכורת אחת או אחת וחצי . אני מדברת על רמת חיים, לא איכות חיים, מכל מקום מפגיזים עם לקנות עוד ועוד ,קשה להשאר אדיש לזה ..

MayFebruar

New member
צודקת ../images/Emo45.gif

צריך כוח רצון ולהיות ריאליסטים (וגם לא לבזבז כסף שאין).

למעלה