אושר מעמ 0 )אפס( לקוני דירה ראשונה ואושר מחי

רוני ד

New member
אני יכול לומר את אותם הדברים עליך

גם אתה פוסל את דבריי זו מהות הדיון עמדות מנוגדות
אבל צודק בדבר אחד איני מעוניין להמשיך בדיון הזה
גם משום שאינו מוביל לשום תועלת
המשך יום נעים

רוני ד

New member

h a j b i

New member
אני נתתי הסבר די הגיוני למה אז לא ועכשיו כן

כמו כן ההבדל בין למי יינתן הפטור.
ובנוגע להאם זה יעזור, ימים יגידו. לא מאמין ולא האמנתי אף פעם לזה שאין היצע דירות ולכן המחירים עולים.

אתה מעלה את הריבית בכמה אחוזים ומרסק את השוק כמו כלום (ואת המשק על הדרך). ככה שאין צורך שהמע"מ "יבנה בתים פה".

בכל מקום שאני לא הולך, אני רואה שבונים ובכמויות. לי נראה שפשוט יותר דירות הולכות היום למשקיעים ומושכרות במקום לרוכשים פוטנציאליים. אם זה אכן המצב אנחנו נגלה את זה מהר מאוד עם הצעדים הללו.

גם לא נכון לבנות עוד הרבה , ולא יעזור לבנות גם מיליון בתים תוך המשך מאזן הכוה הקיים שהוא שורש הבעיה , כיוון שלמשקיעים תמיד יש יותר כוח מלזכאים , אלא אם כן מ-פ-ל-י-ם אותם לרעה, כדי לאזן את השוק.
משקיעים תמיד יוכלו לרכוש כל דירה שזכאי רוצה אם יתנו להם.
מה יתן היצע? שלמשקיע יהיו 4 דירות במקום 3 , ואותו זכאי ימשיך לחיות אצלו בשכירות ורוב הזוגות הצעירים החדשים יצטרפו לסטטיסטיקת הזכאים? זה מה שספידי רוצה.

כפי שאמרת , תעלה טיפה את המע"מ , תפלה טיפה משקיעים , ותראה איך הם נוטשים את השוק ומפילים אותו בעצמם.
זה לא ייחודי לשוק הישראלי , ככה זה עובד בכל מקום.
אבל הקבלנים והמשקיעים יצעקו כמה שהם יכולים שזה לא יעזור ושאסור לגעת בכוח שלהם, שתבנה עוד ועוד דירות שהם יוכלו להשתלט עליהן.
לא צריך להתרגש מזה.
ישראל לא קיימת ביקום חלופי ,וחוקים נורמלים , גם של כלכלה , חלים גם כאן .
בועה סופה להתפוצץ , והמשקיעים שתדלקו אותה בכספם של זכאים , מאבדים עכשיו את העטין שלהם , ולכן יצאו מהשוק.
החכמים ייצאו יותר מהר.

למעלה