אושרה הרחבת ה-DTT שיכלול גם תחנות רדיו

• פותח הנושא d1f2
  • פורסם בתאריך

d1f2

Active member
שירות ה-VOD מגיע לעידן+

לאחרי המהלך הקרוב של הוספת 18 ערוצים בתוך כשנתיים, הרשות השנייה כבר מסמנת את הצעד הבא: שירות VOD ללא דמי מנוי עם תשלום רק על התכנים שמזמינים. הדבר הזה גרם לי לחשוב. אם הרדיו הדיגיטלי יעבור על המערכת של עידן+ והוא ישולב ברכב, למה לא לשלב גם הקלטות אודיו ב-VOD? כמובן שאם רק יעלו את הנושא תהיה התנגדות גדולה מאוד מצד תחנות הרדיו שיחששו לפרנסתם. אז נכון, כבר היום אפשר להאזין לפודקאסטים אבל צריך להוריד אותם ולהתעסק עם חיבור הסלולרי לרכב (ושלא נדבר על חבילות גלישה עם האזנה מהרשת). תחשבו על הפשטות בקבלת התוכן דרך האוויר ובחינם ישירות למערכת של הרכב.

olli3

New member
מנהל
איך VOD יעבוד באמצעות מקלט טלוויזיה?

הממיר הוא מקלט לכל דבר לצורך העניין, אבל הוא לא משדר שום דבר. הכוונה שלי, איך שירות הVOD יעבוד? הרי אין כאן סיבים אופטיים, אין כאן שום חיבור קרקעי, הכל עובד באמצעות אנטנות אשר קולטות!!!, רק קולטות!, לא משדרות שום דבר! אז שירות הVOD יתבסס על שירות אינטרנט בדומה לVOD של יס? על קו טלפון וכך בעצם על חיוב שיחה? אם יש פרטים נוספים בעניין, אשמח.

d1f2

Active member
הסבר:

כבר כמה שנים יש ניסויים במדינות שונות ברחבי העולם ב-VOD-over-DTT: בריטניה, נורווגיה, צרפת (אושר לפני כשבוע) ועוד. השידור עובד במודל של Push-VOD הדומה מאוד למודל הפעולה של מכשיר היס מקס כאשר הממיר מוריד את התוכן למכשיר. איך עושים את זה על ה-DTT? פשוט משדרים את התוכן בלי הפסקה והממיר מוריד ושומר על המכשיר. מכיוון שדבר כזה מצריך הרבה מאוד תדרים לשדר בהם ה-VOD די מוגבל ומצומצם בתוכן שלו למשהו כמו 50-100 שעות.

olli3

New member
מנהל
הבנתי, יפה... אבל זה מצריך גם ממיר או

טלוויזיה עם אמצעי אחסון בשביל זה, לא כל ממיר או טלוויזיה שיש כיום בשוק שתומכים בDTT, יוכלו להפעיל את הVOD. כך אני מבין בכל אופן.

d1f2

Active member
בוודאי. יעדכנו את התקן של הDTT בהתאם

ויוציאו מכשירים תומכים.

zvir1

New member
מי יתקן את התקן של DTT ? התקן היא של ITU

על מה אתם מדברים ? אין שום שינוי בתקן. מה שיהיה זה חברות פרטיות דרך האינטרנט כמו אנונה או דומיו. זה כמו שתגידו, נשנה את התקן של שידור FM .(-:

olli3

New member
מנהל
היי, אני לא אמרתי כלום, זה נשמע לי תמוה מידי.

אני מתכוון לעניין של שינוי התקן, בכל מקרה מה שהוא תיאר נשמע אפשרי בתיאוריה. הדבר הזה לא חדש בעצם כאשר גם במקומות בהם לא היה ערוץ חזור בשירות הכבלים של הוט, הממיר היה עדיין מעדכן גרסא ומקבל עדכונים מהשרת של הוט. *ערוץ חזור זה בעצם היכולת לשלוח מידע או לבקש מידע משרתי הוט, על ערוץ חזור עובד שירות הVOD ושאר שירותים כמו הזמנת ערוצים, משחקים וכו'.

d1f2

Active member
התכוונתי לתקן של הממירים פה בארץ

שהרשות השנייה היא זאת שקבעה באיזה תנאים הם צריכים לעמוד כדי שיוכלו לשדר. בעוד שנתיים או שלוש אפשר לעדכן את הדרישות האלה כדי להוסיף את ה-VOD, לאחר שיחליטו על שיטת שידור מתאימה.

למעלה