אורחת עם שאלה

calabaza

New member
אורחת עם שאלה

הי קופצת אליכם מפורום הריון אחרי טיפולים עם שאלה. אני בשבוע 30 (כמעט). בסקירה מאוחרת התגלה אגן כליה מורחב ואחרי התלבטויות, המשך מעקב, ויועצת גנטית ששינתה את דעתה כמה פעמים הומלץ לנו בסופו של דבר על ביצוע מי שפיר לשלילת תסמונת דאון. מאוד קשה לנו לקבל החלטה משום שמלבד הממצא הזה כל שאר הבדיקות מצוינות, העובר מתפתח יפה ומהלך ההריון תקין לגמרי. בכל מקרה הבדיקה אמורה להיות מבוצעת בשבוע 32-33 (עם פיש כמובן) ואני מבינה שאז סיכויי העובר לשרוד, במקרה של לידה מוקדמת, גבוהים יחסית. מה שלא הצלחתי לברר בשום מקום ואצל אף רופא זה מה הסיכויים במספרים של עובר בשבוע כזה לשרוד ומה הסיכויים לשרוד ללא בעיות משמעותיות. אולי מישהו מכם יודע או יוכל לקשר אותי למידע רלוונטי? מחפשת כל בדל מידע שיעזור לנו להחליט
תודה!

סיכויי שרידה קרוב ל100%

כנ"ל סיכוי לפגיה נטולת סיבוכים. בגלל זה דוחים לשבוע כזה. מאחלת לך תוצאות תקינות ותינונק בריא.

always sunshine

New member
הסיכוי ללידה בעקבות בדיקת מי

שפיר לא כל כך גבוה וסיכויי ההישרדות של פגים בשבועות האלה גבוהים מאד. הבת שלנו נולדה בשבוע 30, עברה החייאה בלילה הראשון, הונשמה 6 ימים ועברה מהלך מאד לא פשוט וארוך עד שיצאה הביתה. אתמול היא הייתה בת שנה, פשושה אמיתית, פושטקית ממש! בלי עין הרע, טפו-טפו-טפו, חמסה חמסה חמסה. מאחלת לכם שהכל יהיה בסדר ושתלדו לא יום לפני סוף שבוע 40

shirar1

New member
ואני בכל זאת אגיד שוב:פגות היא פגות

היא פגות, ומכירה בשמותיהם לא ילד אחד ולא שניים, פגועים מאד מאד, חלקם כבר לא חיים, חלקם במוסדות, חלקם חיים חיים איומים, גם משבועות מאוחרים יותר (לדוגמה, 32 וגם 34). נכון, הסיכויים טובים ואפילו מאד בשבוע כזה. מצד שני, מאד קשה לי עם מה שהפך כמעט תופעה - של דחיית מי שפיר לשבועות מאוחרים מבחירה (לא מדברת על מצב שאין ברירה, למשל מישהי עם סיכון גבוה ללידה מוקדמת והכרח בל יעבור לביצוע מי שפיר), בנימוק שבשבועות מוקדמים יותר זה הפלה ולעומת זאת פג משבוע מאוחר זה "לא נורא". בעיניי זה כן נורא אם תרמת לזה איכשהו במו ידיך, כשיש ברירה אחרת - לבצע מי שפיר קודם. צר לי על הבוטות, ואני כמובן לא מדברת על המקרה הספציפי, כי לא יודעת למה לא עשו מי שפיר קודם - אני מדברת על התופעה. יום טוב שירה.

שירה, מותר לי להתערב לרגע?

רציתי רק לומר שאת כמובן צודקת, ויש ילדים שנפגעו קשות גם מלידה בשבוע כמו 32 או 34. מצד שני, אל תשכחי שיש 3-2% לפגיעה בילד גם בלידה שהתקיימה במועד, כך שתעודת ביטוח אין אף פעם. כל מה שיש הוא סטטיסטיקות. במקרה שחרדים לגורל ההריון ובכל זאת יש (או התפתחה לקראת סוף ההריון) סיבה לבדיקת מי שפיר, נראה לי ברור למה מעדיפים את האופציה הפחות מסוכנת *סטטיסטית*, כי לידה בשבוע 18 היא אבדן ודאי, בזמן שבשבוע 32 *כמעט* אין הבדל בסיכויי השרידה והפגיעה לעומת ילדים שנולדו בזמן. עם זאת, אני מסכימה איתך שכמגמה העניין הזה פסול. עתליה

calabaza

New member
מקבלת את דברייך

קודם כל הבדיקה אינה בשבוע מאוחר מבחירה, אלא בשל ממצא שהופיע מאוחר, ושהיה צריך עוד לעקוב אחריו לפני שמקבלים החלטה סופית. אנחנו בכלל לא התכוונו לעשות את הבדיקה וממש לא מהמצדדים בה אם אין אינדיקציה רפואית. א-ב-ל אני בהחלט יכולה להבין נשים שדחו את הבדיקה מבחירה לשבוע מאוחר (מכירה כמה סיפורים כאלה מפורום הריון אחרי טיפולים), כי כמו שעתליה כתבה בכ"ז בשבוע מוקדם זה אובדן ודאי של העובר, וכשההריון מושג לאחר קשיים וטיפולים (על אף שכל הריון הוא יקר כמובן) זה עוד יותר קשה לאבד עובר בריא בגלל הבדיקה.

gavriel7

New member
נקטעה לי ההודעה - אבל צריך לקחת

בחשבון את הסיכונים שיש בפגות.

יעלי45

New member
פג בשבוע 32-33

הסיכויים של פג בשבוע 32-33 הם דיי גבוהים.ברשותי ספר משנת 1993-מניעת לידה מוקדמת ובו כתוב שהסיכויים של פג בשבוע 32 -95% ובשבוע 34 -98% .גם הסיכויים לצאת מכך ללא בעיות משמעותיות הוא גבוה מאוד. אני אם לשלושה פגים - בשבועות 29,34 ו 33 ומנסיוני אני יכולה לומר כי השניים שנולדו בשבועות 33,34 השלימו מהר מאוד את הפערים .הם התפתחו מצוין וגם כל תקופת שהייתם בפגייה היתה קצרה מאוד ,כלל לא דרמטית ובעצם רק חיכו שיגיעו לשבוע 36 ויוכלו למצוץ (פעולה זו מתפתחת בשבוע 35-36) ע"מ לשחררם. עלייך לבקש שיתנו לך זריקה להבשלת הריאות לפני דיקור מיי השפיר (בפעם הראשונה צריך לקבל 2 זריקות בהפרש של יום) ע"מ שאם תתרחש לידה מוקדמת הריאות יהיו בשלות. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

הרמוניה

New member
אני עשיתי את הבדיקה בשבוע 32

וילדתי פחות מ48 שעות אחרי הבדיקה כך שאת התוצאות קיבלתי בטלפון לחדר לידה. לא יודעת מה היה קורה אם התשובות לא היו תקינות.... המלצה שלי זה לבדוק אם את יכולה בקבל זריקות צלסטון להבשלת הריאות כשאת עושה את הבדיקה. אני הספקתי לקבל רק אחת. יחד עם זה-למרות לידת חירום קשה ו5 ימים ראשונים קשים בטיפול נמרץ-שאר השהות שלנו בפגיה היתה נטולת אירועים מיוחדים. (22 יום סה"כ) בהצלחה הרמוניה

כמו שכבר כתבו לך

ככול ששבוע ההריון עולה- כך מתמעטים הסיכונים לסיבוכים. מכיוון שהכל אינדוידואלי- לא הייתי ממהר לאסוף סטטיסטיקות. אין משהו מוחלט לכן זה משחק של אחוזים בודדים. כעיקרון- הפגיה היא טראומה. מי שלא יודע מה זה שלושה חודשים- גם שבועיים עבורו יכולים להיות טראומטיים-ביחוד לאור העובדה שזיהומים, לא עלינו- לא מתחשבים בשבוע הלידה. אבל אין ספק ששבוע 33 הוא לא שבוע 29. מחזיק אצבעות להצלחה בבדיקה ולידה במועד.

calabaza

New member
תודה לכל העונים!

אכן הדילמה קשה מאוד, והיא ממשיכה להיות קשה למרות התשובות המעודדות ברובן. כל שנותר לי הוא לקוות שהכול יסתדר ולהודות לכם על האכפתיות הרבה!

Inbell

New member
אישית

הייתי שואלת את עצמי קודם כל שאלה - ואם יתגלה שחס וחלילה לעובר תסמונת דאון - מה הייתי עושה בשבוע כזה מתקדם? לידה מוקדמת ומשאירה בבית חולים, אם עובר חיי? מאפשרת להמית עובר ברחם? זה שאלות מאוד קשות עבורי. בשובע כזה אני לא הייתי עושה בדיקה זו וממשיכה הריון בכל מקרה. עגף גם אצלי היה מדד הזה בעייתי, אך ראו את זה בשקיפות עורפית או סקירה מוקדמת ואז כן עשיתי מיי שפיר, אבל בשבוע 19. בתי נולדה בשובע 32 וטפו-טפו-טפו בריאה.

רוית ב

New member
אני עשיתי דיקור בשבוע 32 ופיש

אני אציין שההרין היה מאוד קשה והיו לי צירים עוד לפני הבדיקה. הבדיקה עצמה עברה קל לא כואב בכלל וקצר מאוד. אחרי הבדיקה השאירו אותי 20 דקות יושבת במרפאה ואחר כך ביקשו שנעלה לחדר לידה למוניטור!!! חשוב מאוד בדרך כבר קיבלתי צירים מאוד קשים בעלי החזיק אותי על הידיים ורץ לחדר לידה בחדר לידה קיבלתי צ'לסטון מיד ועירויים כל הזמן של נוזלים למחרת עוד צ'לסטון (ברור שנשנארתי לאשפוז להשגחה. וטיפול בפרסולאט. ילדתי את בני בשבוע 34. משקל 1750. שוחררנו מהפגייה כעבור שובעיים בלבד במשקל 1960. פגות קלה מאוד הוא לא היה בטיפול נמרץ בכלל, הוא נשם לבד (צ'לסטון כבר אמרתי?) רק הנושא של שמירת חום גוף היה בהשגחה והוא ניזון בשובע וחצי הראשון בזונדה מכיוון שלמרות שהוא ידע למצוץ הפעולה של מציצה-בליעה ונשימה יחד הוא לא ידע לעשות אבל בסבלנות רבה לימדנו אותו הוא אכל כעבור 5 ימים מבקבוק חלק מהארוחות שלו ונורא לאט ובסבלנות. סיכויי ההישרדות בשבועות 33-34 הם מצויינים!!!!!! אציין שהיום כשנדב בן שנה ו 7 חודשים הוא גדול מכפי גילו הכרונולוגי ואין זכר לכלום. חשוב שידעו לפני הבדיקה את המצב שלך (אם לדוגמא את בשבמירת הריון או היו לך צירים אפילו מוניטור לפני הבדיקה כדאי לעשות חשוב שתעברי מוניטור אחרי הדיקור בחדר לידה חשוב שתעשי את הדיקור בבית חולים ולא במכונים פרטיים ע"מ שיוכלו לעצור לידה במידה והיא תתפתח את צריכה להיות קרובה לחדר לידה הרופאים מנוסים בזה את לא הראשונה שעוברת דיקור בשבועות כאלו מאחל לך כובן את כל הטוב שבעולם רק תקחי בחשבון את הכל איפה את צריכה להיות אני חוזרת ואומרת לא לדקר במכון פרטי רק בבית חולים.

calabaza

New member
תודה רוית

בשבוע כזה גם אם הייתי רוצה אי אפשר לעשות במכון פרטי אלא רק בבי"ח ציבורי. בינתיים הכול תקין אין לי צירים, התקצרות צוואר, או משהו כזה. מקווה שימשיך כך עד הבדיקה ושהכול יעבור בשלום. תודה על העידוד!

למעלה