אורז ..

imthe1

New member
אורז ..

שלום. איך אפשר להכין תערובת תבלינים לאורז.. כמו זו שנמכרת בהרבה מקומות (למשל בסגנון פרסי). הבעיה שזה יקר מאוד לקנות תערובת מוכנה 7-10 ש"ח למאה גרם ??? ונראה לי שאם קונים את התבלינים לבד אפשר : א. להגיע לטעם שיותר מתאים לי. ב. לחסוך בעלויות באופן משמעותי. (כל המתכונים שמצאתי באתר מדברים על הכנה של אורז ולא על הכנת תערובת לאורז). אריק
 

קשיו

New member
פעם הרברונן נתן "מתכון" לתערובת

שהוא הכין לבד. תנסה להריץ חיפוש לפי שם המשתמש שלו+ תערובת/ תבלין לאורז
 

דני אלה

New member
מתכון: תערובות לאורז

מתכון: תערובות לאורז רכיבים: אופן הכנה: הבסיס פשוט: מטגנים כוס אורז בכף שמן מוסיפים 2-3 כוסות מים (ככל שהאורז טוב יותר כך הוא "ישתה" יותר מים) מוסיפים רבע כוס תערובת מרתיחים (זה הזמן לבדוק אם צריך תוספת מים), מנמיכים, מכסים, מבשלים 20 דקות מכבים, ממתינים 5 דקות פותחים את המכסה ואוכלים רעיונות לתערובות: מטגנים בצל ושום בשמן זית ומתבלים בתבלינים אדומים (פפריקה, מלח, פלפל שחור) מטגנים שום ופטריות בשמן זית ומתבלים בתבלינים ירוקים (עשבי תיבול טריים או יבשים) מטגנים עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית ומוסיפים תבלינים צהובים (קארי, כורכום או זעפרן) אפשר להמיר כוס אחת של מים בחלב קוקוס אפשר להפוך את התערובת הצהובה לאסייאתית ע"י בננות מיובשות מושרות במים חמים ותבלין אוריינטאלי כלשהו ובעצם, אפשר להחליט מה מכינים בתערובת לפי טעמים שאוהבים ומצאי במזווה צנוברים מתאימים מאד גם רוב הפירות היבשים גם שקדים, פיסטוקים, קשיו עכשיו עדיין ניתן להשיג תפוזים ולחתוך מקליפתם רצועות דקיקות ולבשל בסירופ סוכר לרבע שעה. זה שידרוג מעולה לאורז. הערות: מקור המתכון: הרברונן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה