אורז לבן

אורז לבן

כשאני מכינה כוס אורז (עם אחד וחצי מים ומעט מלח גס) אחת יוצא לי אורז מצויין, אחד אחד וממש יפה.
ברגע שאני מכיפה כמויות, 2 כוסות אורז ו3 כוסות מים ומעט מלח גס האורז יוצא פירורי ושבור ומעט דביק...
מי יכול להגיד לי מה הטעות שלי?
 
יכול להיות שה"בעיה" בסיר.

הכנתי פעם 10 כוסות אורז ויצא מעולה, בעוד 3-4 כוסות יוצאות לא משהו, הסיר הספציפי שלי גבוהה יחסית והתחתית שלו לא כזו עבה.

נסי לראות אם התאמת גובה הלהבה תעזור.
 
אני מוסיפה על כל כוס אורז, 2 כוסות מים רותחים

בדיוק 18 דקות על האש.
נסי את השיטה שכתבתי, למדתי אותה מארי מעושים שוק ומאז אורז נהייתי אלופה באורז.
 
כשאני עושה כוס אחת אני מוסיפה כוס וחצי מים

רתוחים ויוצא לי ממש טוב! אין מילים על כוס אחת.
הבעיה מתחילה כשאני עושה 2 כוסות... וזה כל פעם חוזר על עצמו...
 
אז ב 2 כוסות תשימי את אותו היחס כמו לכוס

אחת. למשל על כוס אחת את שמה 1.5 מים, אז על 2 כוסות 3 כוסות מים.
 
אז תשחקי עם זה מעט...

היחסים לא תמיד נשמרים.
תתחילי מלהפחית רבע כוס מים ותראי איך יוצא.
 
אני למדתי להכין אורז מהחברה הפרסיה שלי


זה תהליך קצת ארוך, אבל האורז יוצא אחד אחד וזה שווה את זה.
 
כמו פסטה

שוטפים את האורז
מרתיחים הרבה מים
מבשלים 8 דקות
מסננים
מחזירים לסיר עם שמן ומלח
מערבבים
שמים מגבת ומכסים
מבשלים על אש קטנה כ10 דקות.
 

BALEDIN

New member
יכול להיות שלא הבנתי נכון

אבל חברה שלך מבשלת
סיר על אש קטנה
שמכוסה במגבת?
 
למעלה