אוקיי, הפאנצ'ר מאכר דפק אותי. מגיע

אוקיי, הפאנצ'ר מאכר דפק אותי. מגיע

מגיע לי. קודם הוא התקין פנימית 17 על צמיג 16. אז הפנימית 'נצבטה' מהתפר הפנימי וכל האויר ברח. מילא, העליתי את ה GN על הטנדר ושוב, למעכר. אז הוא הוציא את הפנימית, שם את הישנה (16) אחרי שתיקן. חשבתי לתומי שאם הוא רואה את הצביטה הפנימית בפנימית (ההיקף הפנימי) הוא יעלה השערה שאולי נגרמה הצביטה דווקא כדקירת שפיץ שיח. הוא היה שאנן, וגם אני בטיפשותי. טיפש אני, כבר אמרתי? אז העליתי את ה GN על הטנדר ונסעתי לדרכי. כשהורדתי אותו לכביש, אחרי נסיעה של 40 קמ, האויר זולג. איזה בעסה. מי שרואה עכשיו את האוזניים שלי מוציאות עשן בקריז, שלא יתקרב. לקחתי בירה צוננת, התאווררתי ואני שואל? עוד פעם להטריח את הטנדר או שאפשר למלא אויר בתוספת מים או קצף ולרכב באיטיות למאכר לבדיקת השפיצים? ומה דעתכם, האחריות עליו לכל הבדיקות-תיקונים עכשיו? תודה

באבא2000

New member
תנסה אולי למלא אותו בפנימית

או סתם לאשפז אותו בפנימית א' באיכילוב. ממש חצוף, כי זה יכל להגמר פחות טוב מסתם טיול על טנדר

יש פנימית בצפת והוא מחצור הגלילית

אז אגלגל אותו לשם אחרי טיפול 6K אישי המנתחים שם אחלה סנדלרים (וזה קשור למקצוע שלו, לא?) אבל בנתיים, מה לעשות? כדאי לנפח ולרכב בזהירות?

C O L T

New member
סיכון

אני הייתי ממליץ לך לעשות לפני הכל בדיקה קטנה - קח קצת מים וסבון, שים על הוונטיל, תראה אם משם בורח האוויר, אם כן - אז הבעיה אולי קטנה. אם לא, וזה מהדבקה שלו או משהו פנימי, אז הייתי ממליץ על טנדר. פנימיות, ועוד עם איזה חור מודבק ברשלנות או נזקים אחרים מהתקנות, עלולות להתפוצץ, כאשר הן משחררות את כל האוויר מייד, כמובן הן מעדיפות להתפוצץ בדיוק בשיא העומס בפניה, ולשלח את הרוכב לטיסה נמוכה, כואבת, ואולי אחרונה. כמובן שלא מוצדק לשלם שוב, ובכלל, אם יש לך אפשרות - תחליף פנצ'רמאכר.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

למדתי משהו חדש ואני מנחיל לכם אותו

היה פאנצ'ר בפנימית, בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק על ההיקף החיצוני, על הזרבובית הקטנה הזו, הפס לאורך הפנימית כשהיא חדשה. המאכר היה טירון והדביק מבלי לשייף וליישר. האויר זלג לו באיטיות לאורך הפס. תודה לאלוהי הנוזל השמיימי, תוקן. ותודה למשיבים. מושון.

Enforce

New member
תעשה מה שאני עשיתי.

ישבתי עם המוסכניק (אלי ברדה מברווז, ולא, לא איכפת לי לעשות לו פירסומת), הוא החליף לי צמיגים לצמיגי שטח ופנימיות ל"הבי דיוטי" ובדרך גם הסביר לי כל פרט קטן בעבודה שסך הכל היא פשוטה למדי. לאחר מכן היו לי איזה שני פנצ'רים אבל פשוט לקחתי בלוק, העמדתי את האופנוע עליו, קראתי לחברתי וביחד פרקנו את הגלגל והחלפנו פנימית, כך חסכתי בוקר של יום עבודה כי עשיתי זאת בלילה מתחת לבית, עלות הובלת האופנוע ועלות התיקון וגם רכשתי ניסיון שיועיל בשטח במידה ואצטרך. אז תמצא לך מוסך טוב שיסכימו להסביר לך איך להחליף פנימית בגלגל ולהבא תעשה זאת בעצמך. אני מצאתי את מוסך ברווז, ומידי פעם, כל טיפול, תיקון קטן, אני לומד משהו חדש ולהבא, עושה זאת בעצמי.

Enforce

New member
עוד משהו..

פנימית זה עניין של בטיחות כמו שצוין פה מעל, אם יש בידך עוד 20-30 ש"ח - תקנה חדשה, הן מאד זולות ושווה לקחת חדשה ולא לסמוך על מדבקה כמו שכבר צוין כאן.

למעלה